Χρήστος Κύργιος: «Δεν με εξέπληξε η νίκη του Νικ»

Ο αδελφός του Νικ Κύργιου, Χρήστος, δηλώνει πως δεν τον εξέπληξε η νίκη του 18χρονου επί του Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον.

Ο αδελφός του Νικ Κύργιου, Χρήστος, δηλώνει πως δεν τον εξέπληξε η νίκη του 18χρονου επί του Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον.


Ο κατά οκτώ χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του νέου αστέρα του παγκοσμίου τένις, μιλώντας στον Guardian, είπε πως έμεινε ξάγρυπνος για να παρακολουθήσει την προσπάθεια του αδελφού του από τη μακρινή Αυστραλία, ενώ δεν …καυχιέται για το γεγονός ότι όταν οι δυό τους ήταν μικροί, ο Χρήστος κατάφερνε να κερδίζει συχνά τον παίκτη που αργότερα κέρδισε τον μεγάλο Ναδάλ.


«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ μας. Απ΄όταν άρχισε να περπατάει κατάλαβα πως θα μπορούσε να με κερδίσει. Από την αρχή ήταν καλός στο τένις, ήταν το μόνο σπορ στο οποίο συναγωνιζόμασταν. Του αρέσει και το μπάσκετ αλλά εγώ δεν έπαιζα. Όταν ήταν μικρός ήταν αρκετά υπέρβαρος και είχε άσθμα. Τρέχαμε ανεβαίνοντας στα βουνά και τον άκουγα να ασθμαίνει και να αναπνέει βαριά. Τον ρωτούσα αν ήθελε να σταματήσει, αλλά δεν σταματούσε ποτέ. Πάντα συνέχιζε και μάλλον από εκεί προέρχεται η μεγάλη αυτοπεποίθησή του», ανέφερε ο Χρήστος Κύργιος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς με τον Ναδάλ:


Τον έχω ξαναδεί να παίζει με top-10 παίκτες στο παρελθόν, οπότε δεν με εξέπληξε τόσο που κέρδισε. Ωστόσο ήταν εκπληκτικό το να τον βλέπω να εκτελεί όλα όσα ξέρω πολύ καλά ότι μπορεί να κάνει. Ήξερε πως μπορούσε να τα καταφέρει και το απέδειξε. Η αυτοπεποίθησή του υπήρχε εδώ και καιρό».


Ο Κύργιος, πρόσθεσε πως η οικογένεια ακολουθεί με …βάρδιες το καμάρι της στους αγώνες των Open.


Ο πατέρας του και η αδελφή του Χαλιμά είναι αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, ενώ ο Χρήστος τον παρακολουθεί από κοντά στο Ρολάν Γκαρός και το US Open.


«Πάντα θέλουμε να είναι κάποιος μαζί του όταν είναι on tour, γιατί δεν θέλουμε να του λείπει η οικογένειά του και να νιώθει νοσταλγία».


Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, ο αδελφός του Νικ Κύργιου τόνισε:


«Ήταν πάντα ένα ευχάριστο παιδί. Έπαιζε μπάσκετ και βόλεϊ στο σχολείο και πολλές φορές ήταν στην ηττημένη ομάδα. Του έκαναν πλάκα αλλά ήταν μέρος της εκπαίδευσής του, έμαθε πως πρέπει να δέχεσαι τα καλά αλλά και τα κακά. Σίγουρα όμως του άρεσε να κερδίζει».


Τέλος, ο Χρήστος τόνισε πως σε περίπτωση που η επιτυχία του στο Γουίμπλεντον συνεχιστεί, τότε αυτός και η μητέρα του θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο για Λονδίνο ώστε να τον παρακολουθήσουν από κοντά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.