Μεντβέντεφ: «Δεν τελείωσε το τουρνουά»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι χαρούμενος για την πρόκρισή του στον τελικό του US Open, όμως συμπλήρωσε πως το τουρνουά δεν έχει τελειώσει.

Ο Ρώσος τενίστας εμφανίστηκε αποφασισμένος να κατακτήσει τον τίτλο, στον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, κόντρα στον οποίο μετράει πέντε νίκες σε 14 ματς.

Μετά το τέλος του ημιτελικού με τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Και στα τέσσερα σετ έπαιξα εξαιρετικά. Είχα πει ότι θα έπρεπε το παιχνίδι μου να είναι 11/10 και στα σετ που κέρδισα τα κατάφερα. Στο τρίτο θα έλεγα ότι ήμουν 9,5, ίσως 10 στα 10 και είδαμε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό κόντρα στον Κάρλος. Έπαιξα καλά, σέρβιρα καλά, πέτυχα τις γραμμές σε κρίσιμα σημεία, υπέροχα χτυπήματα. Είμαι χαρούμενος, αλλά το τουρνουά δεν τελείωσε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Τζόκοβιτς: «Ο Νόβακ είναι πάντα καλύτερος από την προηγούμενη φορά. Για παράδειγμα, τον νίκησα στο US Open (2021), με νίκησε στο Μπερσί σε ένα φοβερό ματς. Ο Κάρλος το νίκησε στο Wimbledon, μετά νίκησε εκείνος στο Σινσινάτι. Ο Νόβακ θα είναι η καλύτερη βερσιόν του την Κυριακή κι εγώ πρέπει να είμαι η καλύτερη βερσιόν του εαυτού μου αν θέλω να προσπαθήσω να τον νικήσω»

Και συμπλήρωσε: «Με το να σκέφτομαι ότι όταν ο Νόβακ χάνει, δεν είναι ποτέ ο ίδιος μετά. Είναι διαφορετικός, με διαφορετική νοοτροπία. Γι’ αυτό έχει κερδίσει 23 σλαμς, Masters, είναι τόσες εβδομάδες στο Νο.1. Πρέπει να ξέρω ότι θα είναι δέκα φορές καλύτερος από εκείνη τη μέρα. Κι εγώ, αν θέλω να τον νικήσω πρέπει να είμαι δέκα φορές καλύτερος επίσης. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».

Επίσης, δήλωσε πως έχει αυτοπεποίθηση μετά από τη νίκη του στον ημιτελικό: «Είναι υπέροχο που κέρδισα αυτό το ματς, αλλά αν χάσω την Κυριακή θα απογοητευτώ πολύ. Έτσι είναι το τένις. Σπουδαία νίκη, σπουδαία για την αυτοπεποίθηση. Ελπίζω να έχω πολλά χρόνια μπροστά μου, οπότε το να ξέρω ότι μπορώ να το κάνω αυτό στη μεγάλη σκηνή, κάθε φορά που το κάνεις φέρνει αυτοπεποίθηση. Ξέρεις ότι μπορείς να το ξανακάνεις. Και θέλεις να το ξανακάνεις, θέλεις να νιώσεις έτσι. Παράλληλα, όμως, πρέπει να το ξεχάσεις και να πας για το επόμενο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα νεύρα που είχε στο τέλος του αγώνα: «Πιθανότατα χιλιάδες Ισπανοί άρχισαν να φωνάζουν. Δεν είναι ωραίο, αλλά τι να κάνεις; Σας λέω ότι μετά την καριέρα μου, αν είμαι σε αγώνα και κάποιος το κάνει, θα τον δείξω. Δε θα βλέπω καν το ματς, θα δείχνω αυτόν που το έκανε για τον πετάξουν έξω».

Τέλος, μίλησε και για την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει τον «Νόλε», όταν αυτός βρίσκεται στο νούμερο «1» της παγκόσμιας κατάταξης: «Θα σκεφτώ ότι τη Δευτέρα θα είναι Νο.1, οπότε θα είναι σαν να τον αντιμετωπίζω ως Νο.1! Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό το στατιστικό. Την Κυριακή δε με νοιάζει αν θα είναι Νο.1 ή Νο.2. Είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και θα προσπαθήσω να νικήσω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.