Μέγας είσαι (και στα ημιτελικά) Στέφανε…!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας του για να νικήσει με 3-2 σετ, ενώ ήταν πίσω με 2-0, (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5) τον Ράφαελ Ναδάλ και να προκριθεί στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Η δυσκολία απέναντι σε τενίστες του διαμετρήματος του Ραφαέλ Ναδάλ, οι οποίοι δεν είναι πολλοί, είναι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα κατά την εξέλιξη του ματς. 
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με πολύ πιεστικό τρόπο το ματς, προκειμένου να μην επιστρέψει στον Ισπανό να επιβάλλει το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να υποπίπτει ευκολότερα σε αβίαστα λάθη. 

Ακόμη και με αυτά, οι δύο τενίστες έφτασαν στο 3-3, πριν ο Ναδάλ αλλάξει τα πάντα κάνοντας το 4-3 και break για το 5-3. Ο Ισπανός αξιοποίησε χωρίς να τη διαπραγματευθεί  την ευκαιρία που του προέκυψε για να κλείσει το σετ και το 1-0 σετ ήρθε μετά από 42 λεπτά στη Rod Laver Arena. 

Το 2o σετ άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Τσιτσιπά καθώς δέχθηκε μπρέικ κι έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 αφού ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του αμέσως μετά το μπρέικ. Το σετ έφυγε γρήγορα από τον έλεγχο του Έλληνα αθλητή καθώς το νούμερο δύο της κατάταξης ανέβασε το επίπεδο των χτυπημάτων του σε πολύ υψηλό επίπεδο, έκανε δεύτερο μπρέικ κι έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-2. 

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς άλλαξε προσέγγιση, επιχειρώντας να μεγαλώσει τη διάρκεια των ράλι και να εκμαιεύσει λάθη από τον Ισπανό. Ο Ναδάλ ωστόσο είναι αντίπαλος που μπορεί να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση κι αφού διαπίστωσε ότι δε μπορούσε να ακολουθήσει το σερβίς του Έλληνα επικεντρώθηκε στα δικά του και το σκορ οδηγήθηκε στο 3-3. 
Μάλιστα μέχρι εκείνο το σημείο ο Ναδάλ είχε κατακτήσει μόλις έναν πόντο σε σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά και ο Τσιτσιπάς κανέναν σε σέρβις γκέιμ του Ισπανού. 
Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε τεντωμένο σχοινί , οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Έλληνας αθλητής ήταν εξαιρετικός. Άρχισε δεχόμενος μίνι μπρέικ αλλά η συνέχεια του ήταν έξοχη κι έφτασε στην κατάκτηση του με 7-4. 

Καθοριστικός παράγων ήταν η μείωση των αβίαστων λαθών, καθώς στο 3ο σετ είχε τέσσερα ενώ ο Ναδάλ ένδεκα. 

Το 4ο σετ κύλησε με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Τσιτσιπάς συνέχισε να επιδεικνύει υπομονή και πίστη στα χτυπήματα του.  Το σκορ οδηγήθηκε στο 3-3, με τον Τσιτσιπά να πιέζει στο έβδομο γκέιμ το σερβίς του Ισπανού αλλά να μη φτάνει τελικά σε μπρέικ. 
Ό,τι δεν κατάφερε εκεί το πέτυχε στο ένατο γκέιμ για να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 5-4, ενώ ακολούθως κράτησε το δικό του σερβίς για να ολοκληρώσει μια σπουδαία επιστροφή. 

Στο 5o σετ ο Ισπανός έδειξε από την αρχή ότι θα δώσει έμφαση στα σέρβις γκέιμ του, όμως και ο Έλληνας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στα δικά του. Έφτασαν λοιπόν μαζί στο 5-5 κι εκεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε το καίριο χτύπημα. Έκανε μπρέικ, ανέβηκε στο 6-5 και κατάφερε να λυγίσει τον Ισπανό που αρνούταν να δεχθεί την ήττα, φτάνοντας στο 7-5.  

Ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που κατάφερε να νικήσει το Ναδάλ ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ με 2-0 σετ, μετά το Ρότζερ Φέντερερ και το Φάμπιο Φονίνι. 

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.