Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-0: Mama Mia Stefanos!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα πάντα σωστά στον προημιτελικό με τον Γιανίκ Σίνερ και μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά, προκρίθηκε για τρίτη φορά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για τρίτη φορά στην καριέρα του (2019, 2021) στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν! Ο Έλληνας πρωταθλητής απέδειξε για μία ακόμη φορά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, αποκλείοντας σε straight sets τον Γιανίκ Σίνερ (νούμερο 10 του κόσμου)!

Το νούμερο 4 του κόσμου έδειξε σε τρομερή κατάσταση και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του ματς στον Γιανίκ Σίνερ να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε μπόρεσε ο 20χρόνος Ιταλός να φτάσει σε break point, ενώ ο Στέφανος είχε τέσσερις ευκαιρίες τις οποίες κατάφερε να μετουσιώσει όλες (!) σε μπρέικ.

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του τελευταίου προημιτελικού ανάμεσα στον Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ (νούμερο 9 στον κόσμο) και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (νούμερο 2 του κόσμου). Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή (28/01).

Το ματς:

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ πάρα πολύ δυνατά και θέλησε να κάνει αντιληπτό στον αντίπαλο του ότι εκείνος είναι το αφεντικό. Το αρχικό 3-0 του πρώτου σετ, με μπρέικ στην πρώτη ευκαιρία, ήταν ένα ονειρικό ξεκίνημα στον προημιτελικό για τον 23χρόνο Έλληνα πρωταθλητή. Ο Σίνερ μπορεί να έβγαλε αντίδραση μετά το μπρέικ όμως αυτή δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει στην διεκδίκηση του σετ. Ο Τσιτσιπάς με ψυχραιμία κράτησε το σερβίς του και παρότι δεν έφτασε κοντά σε κάποιο άλλο μπρέικ, κατέκτησε το σετ με 6-3 μετά από 37 λεπτά αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο σετ. Πάλι σχεδόν με το… καλημέρα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 2-1. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα εικοσάλεπτο λόγω βροχής. Η οροφή έκλεισε και το κορτ στέγνωσε αρκετά γρήγορα με τους δύο τενίστες να επιστρέφουν για να συνεχίσουν το ματς. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν έχασε την συγκέντρωση του ούτε λόγω της βροχής. Συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση και έφτασε σχετικά άνετα στην κατάκτηση του σετ με 6-4, χωρίς να απειληθεί στο δικό του σερβίς.

Η απόλυτη κυριαρχία του νούμερου 4 της παγκόσμιας κατάταξης συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι μπρέικ νωρίς (στο τρίτο γκέιμ του σετ) και το νερό είχε πλέον μπει για τα καλά στο… αυλάκι! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ ήταν η πρώτη φορά που ο Σίνερ έφτασε στο 40 σε service game του Στέφανου. Ο Έλληνας πρωταθλητής παίζοντας πλέον με τεράστια αυτοπεποίθηση όχι απλά δεν αρκέστηκε στο ένα μπρέικ αλλά έκανε ακόμη ένα για το 4-1. Το απόλυτο 4/4 στα break point του είναι αναμφίβολα το στατιστικό στοιχείο του ματς! Για την ιστορία και μόνο ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι σε λιγότερο από δύο ώρες (01:56) με 6-2 στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Τα σετ: 6-3, 6-4, 6-2

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.