Τένις: «Φρένο» στους ανεμβολίαστους βάζει το Αυστραλιανό Open

Οι ανεμβολίαστοι τενίστες δύσκολα θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Australian Open.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Βικτόρια Νταν Άντριους, δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για τους αθλητές όσον αφορά τους κανόνες εισόδου στη συγκεκριμένη πολιτεία της Αυστραλίας όπου υπάγεται η Μελβούρνη, τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Οι κανονισμοί απαιτούν εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με δύο δόσεις και δεν αναμένεται να υπάρξει ειδική συμφωνία με τους αθλητές.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται να μη λάβουν καν βίζα από την Αυστραλία σύμφωνα με τις επιταγές της κεντρικής κυβέρνησης.

«Δεν νομίζω ότι ένας μη εμβολιασμένος τενίστας, θα έχει βίζα για να έλθει σε αυτήν τη χώρα. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την… κατάταξή σας ή για τον αριθμό των τουρνουά Grand Slam που έχετε κατακτήσει. Κι εάν αυτοί οι παίκτες έπαιρναν βίζα, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους τενίστες»

Έτσι, μεταξύ άλλων τίθεται υπό αμφισβήτηση το αν ο κάτοχος του τίτλου στην Αυστραλία Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορέσει να τον υπερασπιστεί, με δεδομένο ότι έχει αρνηθεί να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης