Με ανατροπή στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς (highlights)

Σπουδαία νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του ικανού Φακούντο Ντίας με 2-1 σετ.

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και το αποδεικνύει. Ακόμη και στις όχι και τόσο καλές μέρες του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο.7) μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ, αλλά ηρέμησε, ανασυντάχθηκε και με όπλο το σέρβις του έκανε την ανατροπή και κέρδισε σε ένα τρομερό παιχνίδι με 2-1 σετ (4-6, 6-3, ) τον πολύ καλό Φακούντο Ντίας (νο.53). Έτσι, προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά ATP στην Βαρκελώνη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί αύριο με τον νικητή του ζευγαριού Φιλς (νο.36)-Λάγιοβιτς (νο. 59) ώστε να διεκδικήσει μια θέση στο τελικό και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τουρνουά μετά από αυτό του Μονακό.

Το ματς

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος δεν κράτησε το σέρβις του, με τον Ακόστα να κάνει το μπρέικ για το 2-1 κι ακολούθως το 3-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε την ψυχραιμία του και ισοφάρισε άμεσα σε 3-3, απαντώντας στο μπρέικ του αντιπάλου του. Το παιχνίδι ήταν πολύ αμφίρροπο, καθώς το σκορ ήταν ισόπαλο 4-4. Εκεί, όμως, ο νεαρός Αργεντινός θα “σπάσει” για δεύτερη φορά το σέρβις του Στέφανου και θα πάρει το πρώτο σετ με σκορ 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο μονομάχοι θα διατηρήσουν εύκολα το σέρβις τους μέχρι το 3-2. Εκεί ο Τσιτσιπάς θα κάνει πρώτος το break και θα πάρει προβάδισμα δύο γκέιμ. Από κει και πέρα συνέχισε να μην απειλείται, με αποτέλεσμα να κερδίσει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η ψυχολογία του Έλληνα τενίστα είχε ανέβει, κάτι που φάνηκε και στο τρίτο σετ. Παρά το εις βάρος του 1-0, θα πάρει τρία σερί γκέιμς για να προηγηθεί με 3-1 και να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Ο Ντίας δεν “παρέδωσε πνεύμα” και προηγήθηκε με 4-3 χάρη σε δικό του μπρέικ. Τα επόμενα δύο γκέιμ ήταν πραγματικές μάχες, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίρνει και τα δύο και να προηγείται με 5-4. Ο Ντίας έκανε ξανά την ανατροπή και προηγήθηκε με 6-5 και βρέθηκε ένα πόντο μακριά από τη νίκη. Ο Τσιτσιπάς, όμως, έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Ο Αργεντινός προηγήθηκε με 5-2, αλλά με 4 σερί πόντους ο Στέφανος πέρασε μπροστά στο σκορ. Από κει και πέρα οι δύο τενίστες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 9-8, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το σετ και τελικώς το παιχνίδι. Τρομερός αγώνας, τρομερή νίκη του Τσιτσιπά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.