Με ρεκόρ συμμετοχών δόθηκε η εκκίνηση στο 33ο Σπάρταθλον

Μπροστά από το Ηρώδειο, όπως κάθε χρόνο και με ρεκόρ συμμετοχών δόθηκε στις 7 το πρωί η εκκίνηση στο 33ο Σπάρταθλον.

Μπροστά από το Ηρώδειο, όπως κάθε χρόνο και με ρεκόρ συμμετοχών δόθηκε στις 7 το πρωί η εκκίνηση στο 33ο Σπάρταθλον. Τριακόσιοι εβδομήντα αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες του κόσμου άρχισαν την επίπονη, αλλά πάντοτε συναρπαστική προσπάθεια τους να καλύψουν την απόσταση των 246χλμ μέχρι τη Σπάρτη και να τερματίσουν στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα. Στην ουσία είναι μία. διαμάχη με τις ψυχικές και σωματικές τους δυνάμεις για να αντέξουν στη δοκιμασία ενός από τους σκληρότερους υπερμαραθώνιους παγκοσμίως. Όλοι τους καλούνται να τερματίσουν μέσα σε 36 ώρες, δηλαδή στα χρονικά όρια, που παραδοσιακά έχουν μπει με βάση την περιγραφή του Ιστορικού Ηρόδοτου για τον άθλο του Φειδιππίδη το 490 π.χ.. Πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, ο Αθηναίος ημεροδρόμος εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες και τερμάτισε στην πόλη την επομένη από την αναχώρησή του.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Σπάρταθλον έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δρομέων, οι σταθμοί βοηθείας των αθλητών (check points) ανέρχονται σε 75 και βρίσκονται εγκατεστημένοι κάθε 3 με 5 χιλιόμετρα, ενώ ο δήμος της Σπάρτης είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τους Σπαρταθλητές και να οργανώσει εκδήλωση προς τιμήν τους το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία. Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η ελληνική συμμετοχή φτάνει τους 65 αθλητές, αλλά εκτός συναγωνισμού και για καλό σκοπό είναι μέσα σε αυτούς και ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τρέχει με στόχο όχι τον τερματισμό, αλλά να διαδώσει το πολύπλευρο έργο της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή» και να ευαισθητοποιήσει κόσμο για την οικονομική της ενίσχυση. Για κάθε χιλιόμετρο, που θα διανύει, θα μπαίνουν 15 ευρώ στον «κουμπαρά» της φιλανθρωπικής εταιρείας από τον Σύνδεσμο Σπάρταθλον, ενώ όσοι πολίτες θέλουν μπορούν να συμβάλλουν ακόμα και με το ελάχιστο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK 119-00-2002-009134.

Τα κανάλια NOVAsports στηρίζουν γι’ άλλη μια χρονιά το Σπάρταθλον ως χορηγός επικοινωνίας . Καλύπτουν τον αγώνα και τις προσεχείς ημέρες θα προβάλλουν εκτεταμένα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.