Υπερανδρογονισμός: Επιμένει ο Κόε στις αποφάσεις για τους νέους κανονισμούς

Η IAAF δεν πρόκειται να χαλαρώσει τον κανονισμό της για τον υπερανδρογονισμό των αθλητριών και θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις της στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, δήλωσε ο πρόεδρός της Σεμπάστιαν Κόε.

Η IAAF δεν πρόκειται να χαλαρώσει τον κανονισμό της για τον υπερανδρογονισμό των αθλητριών και θα υπερασπιστεί τις αποφάσεις της στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, δήλωσε ο πρόεδρός της Σεμπάστιαν Κόε. Η δήλωση αυτή ακολούθησε τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στίβου της Νότιας Αφρικής, Άλεκ Σκοσανά, όπου συζητήθηκαν οι ανησυχίες της ASA σχετικά με την απόφαση της IAAF.

Τόσο η ASA όσο και η αθλήτριά της «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 800μ Κάστερ Σεμένια, προσέφυγαν στο CAS κατά του κανονισμού που θέτει όρια στα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης και τα οποία παράγει φυσικά ο οργανισμός κάποιων αθλητριών και πλέον δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Κόε και ο Σκοσανά συναντήθηκαν για να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα, ωστόσο καμία πλευρά δεν έδειξε πρόθυμη να υποχωρήσει και για το λόγο αυτό αποφάσισαν ότι το CAS είναι το καλύτερο όργανο για να αποφανθεί επί της διαφοράς.

«Θα υποστηρίξουμε τους αθλητές μας με το σκεπτικό ότι οι νέοι κανονισμοί επιφέρουν διακρίσεις εναντίον ορισμένων αθλητριών με βάση το φύλο τους. Η ομοσπονδία μας όσο και η Σεμένια έχουν την στήριξη της κυβέρνησης της χώρας όσο και της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής», δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός παράγοντας.

Ωστόσο, ο Κόε είπε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κανονισμών, που πρόκειται να ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου, καθώς η IAAF πιστεύει ότι είναι η πιο δίκαιη λύση σε μια δύσκολη πρόκληση που αντιμετωπίζει το άθλημα.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε κατηγορίες αγωνισμάτων στο άθλημα μας που να διασφαλίζουν ότι η επιτυχία καθορίζεται από το ταλέντο, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά και όχι από άλλους παράγοντες που δεν θεωρούνται δίκαιοι ή νόμιμοι, όπως τα τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα που έχει ένας ενήλικας πάνω σε ένα παιδί ή ένας αθλητής πάνω σε αθλήτριες», τόνισε ο Κόε.

Η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η απόφασή της βασίστηκε σε μελέτες και επιστημονικές παρατηρήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίες έδειξαν ότι οι αθλήτριες με ανώτερα φυσιολογικά ή αντρικά ισοδύναμα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν μέχρι και 12% πλεονέκτημα απόδοσης έναντι των άλλων αθλητριών.

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που αυξάνει τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη και την αιμοσφαιρίνη, η οποία επηρεάζει την αντοχή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.