Η Ρωσία ξεκινά ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν σήμερα ότι έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
 
Οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα της IAAF και η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε χθες να μην άρει τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας στίβου, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, για «συστηματικό ντόπινγκ».
 
Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος αργότερα διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει πολύ για το πώς η Ρωσία προσπάθησε να συγκαλύψει δεκάδες αθλητές της που έλαβαν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014.
 
Η ερευνητική επιτροπή της χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τις τοπικές αρχές και τους ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς οργανισμούς, δήλωσε ο Ροντσένκοφ, διέταξε τους υφισταμένους της το 2014 να ανακυκλώνουν τα δείγματα, παρά τη δέσμευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) να τα αποθηκεύουν μέχρι νεωτέρας.
 
Οι ερευνητές είπαν ότι πιστεύουν πως ο Ροντσένκοφ χρησιμοποίησε την εξουσία αντίθετα με τα νόμιμα συμφέροντα του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να εξαγάγει προσωπικά οφέλη, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η εξεταστική επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Ρωσίας για παρόμοια περιστατικά που σχετίζονται με την περίοδο 2009-2013.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της WADA και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.