Ντα Σίλβα: «Μοναδική αίσθηση»

Ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ παρουσιάστηκε ο Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα, ο οποίος πανηγύρισε μέσα στη χώρα του.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της στον στίβο κατέκτησε η Βραζιλία, καθώς ο Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα με 6.03μ νίκησε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής, μέσα σε αποθέωση, στην τελευταία του προσπάθεια, πέρασε το ύψος και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί, δεν τα κατάφερε και με δύο αποτυχημένα άλματα, έχασε το χρυσό μετάλλιο, αφού απέτυχε και στη μοναδική προσπάθεια που του απέμενε στα 6.08μ. Το χρυσό αυτό είναι το πρώτο για τη Βραζιλία στο Ρίο και το πρώτο στον στίβο από το 1984 και την πρωτιά του Χοακίμ Κρουζ στα 800μ!

«Όλη η χώρα ζητούσε τη νίκη και τα κατάφερα. Η αίσθηση είναι μοναδική. Είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Ντα Σίλβα και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, αλλά εγώ έπρεπε να συγκεντρωθώ και να μην τους ακούω. Το άλμα πάνω από τα έξι μέτρα ήταν ο στόχος μου. Ηξερα πως αν τα κατάφερνα θα έφθανα στο χρυσό, όπως κι έγινε».

Οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στο στάδιο δημιούργησαν μια «ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα για να ενισχύσουν τον πρωταθλητή τους, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Λαβιλενί: «Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του κόσμου. Πρώτα φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Τέτοιες αντιδράσεις είναι για το ποδόσφαιρο, όχι για τον στίβο. Δεν έχω κάτι με τους Βραζιλιάνους, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για Ολυμπιακούς αγώνες», τόνισε, φανερα ευκνευρισμένος ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς στα καθοριστικά άλματα δέχτηκε τις αποδοκιμασίες του κόσμου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.