Στη μάχη του ευρωπαϊκού και ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για τη διάκριση στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης και στο αγώνισμα του άλματοςεπί κοντώ, κάτι που φάνηκε και από τους αγώνες που προηγήθηκαν με αποκορύφωμα το 5,75 μ. το οποίο σημείωσε στο μίτινγκ του Μοντεβίλ.

Ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Ανδρέα Τσώνη θα αγωνιστεί το βράδυ της Παρασκευής στον προκριματικό του επί κοντώ με αρχικό στόχο, την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Το επίπεδο του αγώνα αναμένεται ιδιαίτερα υψηλό με το όριο να έχει οριστεί στα 5,80 μέτρα. 

“Δεν έχω άγχος, καθώς έχω προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Πρώτο μέλημα είναι να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του προκριματικού, αφού θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Θεωρώ πως η πρόκριση θα κριθεί χαμηλότερα από το όριο, των 5,80 μ., περίπου στα 5,60 μ. Δεν έχω σκεφτεί το μετάλλιο, ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση είναι να κυνηγήσω μια επίδοση καλύτερη από τα 5,70 μ. στον τελικό, που θα μου δώσει ένα καλό πλασάρισμα. Ό,τι καλύτερο έρθει είναι ευπρόσδεκτο”.

Στον προκριματικό του επί κοντώ μετέχουν 14 αθλητές, ανάμεσα σε αυτούς και ο νικητής της περασμένης διοργάνωσης, Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), ο οποίος έχει την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες με 5,93 μέτρα. 

Ο Εμμανούηλ Καραλής τον περσινό χειμώνα κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ, με άλμα στα 5,80 μ. που είναι το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ.

Πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου ο 19χρονος άλτης έγινε ο νεαρότερος αθλητής που μετείχε στο αγώνισμα του επί κοντώ στη διοργάνωση. Δύο χρόνια από τότε, ο 20χρονος επιστρέφει στη διοργάνωση με στόχο να ξεχωρίσει με την αγωνιστική του παρουσία. 

Τα ύψη του προκριματικού
Επί κοντώ Α: 5,35 μ., 5,50, 5,60 μ., 5,70 μ., 5,75 μ., 5,80 μ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.