Κάλεσμα για το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και οι πρωταθλητές του στίβου Βούλα Παπαχρήστου, Κώστας Δουβαλίδης, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ανδρέας Δημητράκης.
 
Οι ομιλητές κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της χώρας μας στον κλειστό στίβο, ενώ έγινε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στίβος το χειμώνα, τόσο στην προετοιμασία των αθλητών, όσο και στην διεξαγωγή αγώνων. Άλλωστε αυτή θα είναι η μόλις δεύτερη φορά -και τελευταία-που γίνονται φέτος αγώνες στο ΣΕΦ, αφού προηγήθηκε μία ημερίδα και ο Κώστας Παναγόπουλος έκανε έκκληση στην Πολιτεία να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Παιανίας για τις ανάγκες του στίβου.
Η διοργάνωση, που θα καλυφθεί και τις δύο ημέρες των αγώνων απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ (17:30-19:30), αποτελεί κριτήριο για την συγκρότηση των αντιπροσωπευτικών μας ομάδων για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του κλειστού στίβου. Έτσι οι αθλήτριες και οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους ενώ ο υψηλός συναγωνισμός θα φέρει καλές επιδόσεις και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.
 
«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους αθλητές και τους προπονητές. Γνωρίζετε ότι προετοιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Θέλω να καλέσω την Πολιτεία να προωθήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες αποκατάστασης του κλειστού σταδίου της Παιανίας. Ο στίβος δεν έχει στάδιο τη χειμερινή περίοδο και η προετοιμασία των αθλητών δεν γίνεται όπως πρέπει. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το στάδιο και με τη βoήθεια της Περιφέρειας Αττικής έχουν εξασφαλιστεί κάποια χρήματα. Το αιτημά μας προς την Πολιτεία είναι να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η δική μας πρόταση είναι η Παιανία να γίνει εθνικό αθλητικό κέντρο διότι δεν θα αντέξουν οι αθλητές μας, παρά την υπερπροσπάθεια που κάνουν, χωρίς τις βασικές υποδομές που απαιτούνται για την προετοιμασία τους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.
 
Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο σημείο που θέλω να θίξω είναι η δική μου πρόσκληση στους φίλους του στίβου, αλλά και όλους τους φιλάθλους. Ο στίβος έχει μεγάλες επιτυχίες και οι αθλητές μας δικαιούνται την παρουσία του κόσμου και το χειροκρότημα όλων. Είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσει κανείς υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα με την παρουσία σε ένα χώρο όπου όλη η οικογένεια θα αποκομίσει μόνο θετικά συναισθήματα. Χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση, βλέποντας τον αθλητισμό όπως πρέπει να είναι.
Επίσης θέλω να επαινέσω ιδιαιτέρως το προπονητικό μας επιτελείο αλλά και τους προπονητές σε όλες τις κατηγορίες για τη δουλειά που κάνουν. Οι επιδόσεις των αθλητών μας επιτρέπουν να περιμένουμε και φέτος διακρίσεις ανάλογες με όσα μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος της προπονητικής συγκέντρωσης που κανονίσαμε για το Βελιγράδι ώστε μετά το Βαλκανικό να μείνουν εκεί όλη την εβδομάδα και να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
 
Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, είπε: «Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η γιορτή της χειμερινής περιόδου. Καλούμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και να βοηθήσει τους αθλητές. Δυστυχώς δεν έχουμε την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε τους αθλητές μας, αφού το ΣΕΦ είναι στη διάθεση μας, μόνο για δύο αγώνες τη σεζόν. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία και φυσικά την πολιτική αθλητική ηγεσία. Οι αθλητές μας σε δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να ετοιμαστούν για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν».
 
Όσο για τους πρωταγωνιστές, που είναι οι αθλητές, κάλεσαν και αυτοί με τη σειρά τους τον κόσμο στο ΣΕΦ:
«Θέλουμε να βρεθεί ο κόσμος στο ΣΕΦ, να παρακολουθήσει τις προσπάθειες μας ώστε να ξεπεράσουμε τα όρια και να βρεθούμε στο μεγάλο φετινό ραντεβού, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία. Θέλουμε τη στήριξη κόσμου και τη ζητάμε κι εμείς θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε θέαμα και χαμόγελα, ώστε όλοι να ευχαριστηθούν. Νιώθω πολύ καλά, είμαι φρέσκια και ξεκούραστη και εκτιμώ πως στο Βελιγράδι θα είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω μια πολύ καλή παρουσία», είπε η Βούλα Παπαχρήστου.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ευελπιστεί πως θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόνισε: «Οταν βγαίνω στο εξωτερικό για να κάνω αγώνες βλέπω στάδια γεμάτα και κόσμο φανατικό. Οι Ελληνες παρακολουθούν τους αγώνες μέσα από τα ΜΜΕ και όχι στα στάδια. Δεν κοστίζει, το να έρθει ο γονιός με το παιδί του στο γήπεδο. Προσφέρουμε αθλητική παιδεία για την οικογένεια, θα μας χαροποιήσει να έρθει κόσμος και να γίνει μια μεγάλη γιορτή».
 
Από την πλευρά του ο πρωταθλητής των 60μ εμπ., Κώστας Δουβαλίδης, είπε: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο στάδιο. Το χειροκρότημά τους θα μας δώσει δύναμη να πιάσουμε τους στόχους μας και εμείς να τους το ανταποδώσουμε με καλό θέαμα». Ο Ανδρέας Δημητράκης, που στο Πανελλήνιο θα κυνηγήσει μια καλή επίδοση στα 3.000μ, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, είπε: «Εύχομαι να είναι γεμάτο το στάδιο είναι σημαντικό για όλους μας να έχουμε τη στήριξη του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε με τις επιδόσεις μας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.