To δράμα ενός σταρ του ράγκμπι: Δεν θυμάται ούτε το όνομα του παιδιού του

Το προσωπικό του δράμα ζει τα τελευταία χρόνια ο άλλοτε σταρ του ράγκμπι, Καρλ Χάιμαν.

Ο Καρλ Χάιμαν απέκτησε δόξα στο διάστημα που αγωνίστηκε στους φημισμένους “All Blacks” της Νέας Ζηλανδίας και έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες ράγκμπι στον κόσμο όταν υπέγραψε στη διάσημη Νιουκάστλ. Όμως στα 41 του χρόνια το “τίμημα” που καλείται να πληρώσει για τη σπουδαία του διαδρομή στο χώρο του ράγκμπι είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο. Και πικρό.

Μετά από 450 παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο, ο Χέιμαν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015 και πλέον αρχίζει να χάνει τον θησαυρό των αναμνήσεων του. Ο Νέοζηλανδός πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE), μια προοδευτική εγκεφαλική πάθηση που πιστεύεται ότι προκαλείται από επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο κεφάλι και επαναλαμβανόμενα επεισόδια διάσεισης.

O Χέιμαν άρχισε να χάνει σταδιακά τη μνήμη του και η κατάσταση του επιδεινώθηκε εξαιτίας του αλκοόλ. Όλα αυτά λόγω της ενασχόλησης του με το ράγκμπι και της βιαιότητας του αθλήματος…

“Αισθανόμουν ανίκητος. Δεν είχα τραυματιστεί ποτέ, έκανα σκληρή προπόνηση… Αν ήξερα ότι θα είχαν συμβεί όλα αυτά, τότε θα είχα σταματήσει νωρίτερα. Πέρασα αρκετά χρόνια με την σκέψη ότι έχω… τρελαθεί. Πραγματικά αυτό πίστευα. Οι στιγμιαίοι πονοκέφαλοι και όσα μου είχαν συμβεί, με έκαναν να απορώ και να μην καταλαβαίνω”, είπε πρόσφατα ο Χέιμαν σε μια συνέντευξη του και πρόσθεσε.

“Ξαφνικά άρχισα να έχω τάσεις αυτοκτονίας και μεγάλα προβλήματα με τη μνήμη μου. Προσπαθούσα να βγάλω διαβατήριο στον γιο μου και δεν μπορούσα να θυμηθώ το μεσαίο του όνομα. Έπρεπε να πω στον υπάλληλο ότι δεν θυμόμουν το όνομα του γιου μου”.

Ο άλλοτε σταρ των All Blacks έμαθε για την πάθηση του μετά από εκτεταμένες εξετάσεις στην Αγγλία και άμεσα έγινε μέλος των 150 πρώην επαγγελματιών παικτών ράγκμπι, οι οποίοι έχουν κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για αμέλεια και μη προστασία των αθλητών από τους κινδύνους των διασείσεων.

“Ελπίζω μελλοντικά οι αθλητές να μην πέσουν στην ίδια παγίδα που έπεσα κι εγώ. Να μην αντιμετωπιστούν σαν αντικείμενα. Αξίζουν περισσότερα”, σχολίασε ο Νεοζηλανδός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.