Ολυμπιακός – Ματαρό 16-12: Στο τελικό του Champions League με θρυλική Ελευθεριάδου!

Πλώρη για τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του έβαλε το γυναίκειο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού, καθώς στον ημιτελικό του Champions League επικράτησε 16-12 της Ματαρό και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 6η φορά. MVP η Νικόλ Ελευθεριάδου με επτά γκολ!

Μοναδικές στιγμές ζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, αφού μετά τις ευρωπαϊκές προκρίσεις των ομάδων ποδοσφαίρου, ήρθε μία ακόμη αυτή τη φορά από τα «χρυσά» κορίτσια του πόλο.

Κόντρα στα λαμπερά αστέρια της ισπανικής Ματαρό και μέσα στη Βαρκελώνη όπου φιλοξενείται το Final-4 της διοργάνωσης, η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη με 16-12. Απόλυτη πρωταγωνίστρια του ημιτελικού ήταν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία έκανε το παιχνίδι της ζωής της με επτά γκολ και τρομερή δουλειά στην άμυνα, όπου με τα μπλοκ της λειτούργησε αρκετές φορές ως δεύτερη τερματοφύλακας.

Στον αυριανό (21/4, 15:00) τελικό, οι “ερυθρόλευκες” θα βρουν για άλλη μία φορά απέναντί τους την κάτοχο του τίτλου Σαμπαντέλ, που νωρίτερα επικράτησε 14-9 της Σαντ Αντρέου. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει τρεις τελικούς από το 2015 κι έπειτα, με τον Ολυμπιακό να μετράει δύο νίκες στον Πειραιά και την ισπανική ομάδα μία στη δική της έδρα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στην άμυνα της ισπανικής ομάδας και στα δύο πρώτα οκτάλεπτα η κατάσταση ήταν απόλυτα ισορροπημένη, με την Ματαρό να έχει ένα ισχνό προβάδισμα. Στο τρίτο οκτάλεπτο, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκες” μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο, αφού βρήκαν λύσεις στην επίθεση με κορυφαία την Ελευθεριάδου και κυριάρχησαν απόλυτα. Το ρεσιτάλ της Ελευθεριάδου, που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, ήρθαν να πλαισιώσουν τα γκολ της Τριχά και της Βάσως Πλευρίτου και οι “ερυθρόλευκες” έκλεισαν το τρίτο οκτάλεπτο με σερί 4-0, για να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων (11-8).

Οι βάσεις για τη νίκη-πρόκριση είχαν μπει για τα καλά, όμως ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύθηκε. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο, κυριάρχησε και στο τέταρτο οκτάλεπτο και έφτασε πανηγυρικά στην νίκη επί της ισπανικής ομάδας με 16-12.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

Ματαρό (Ντάνιελ Μπαγιάρτ): Τερέ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβερία, Ααρτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.