Η Ευρώπη ταιριάζει στην Τσέλσι

Πέρυσι τέτοιο καιρό, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της, έβαζε πλώρη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο κι, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος για την κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της, έβαζε πλώρη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο κι, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος για την κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Φέτος από το «πόστο» του Γιουρόπα Λιγκ κι αφού έγινε η πρώτη κάτοχος Τσάμπιονς Λιγκ που αποκλείεται στην επόμενη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων, πραγματοποιεί αντίστοιχα καλή πορεία, φλερτάροντας με το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε ισάριθμες σεζόν. Άλλωστε, χωρίς να μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης με την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αίγλη υπάρχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι η πρώτη φορά που η Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Βασιλεία επί αγγλικού εδάφους και με παρακαταθήκη το 1-2 υπέρ της στο «Σεν Γιάκομπς Παρκ» κρίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και, γιατί όχι, και για τον τίτλο. Το γκολ-φάουλ του Νταβίντ Λουίς στην Ελβετία, στο 94΄, έδωσε τον χαρακτήρα του αδιαφιλονίκητου φαβορί στους Λονδρέζους, οι οποίοι έχουν να χάσουν από τον Απρίλιο του 2011 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (θύτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Άλλη ομάδα, στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, που να έχει πάρει σε δύο σερί σεζόν τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά τρόπαια στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Η Τσέλσι πληροί, στην παρούσα φάση, όλες τις ικανές προϋποθέσεις για να το πετύχει. Αν μπορέσει δε και αντέξει στα σερί παιχνίδια που δίνει τον τελευταίο μήνα για Γιουρόπα Λιγκ, Κύπελλο Αγγλίας και Πρέμιερ Λιγκ, τότε θα είναι ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της.

Μόνα σοβαρά προβλήματα για τον Ράφα Μπενίτεθ είναι το γεγονός πώς ο Ντεμπά Μπα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, στην οποία αγωνίστηκε φέτος με την προηγούμενη ομάδα του τη Νιούκαστλ, ενώ τιμωρημένος, λόγω καρτών, είναι ο Άσλι Κόουλ. Οι Μαρίν και Ρομέου λείπουν καιρό κι έχουν παίξει ελάχιστα, οπότε δεν λογίζονται ως σοβαρές απώλειες.
 
Στην αντίπερα όχθη, ο Μουράτ Γιακίν έχει δύο απουσίες, μια και δεν θα δώσει το «παρών» ο μέσος Κάι Βόσερ λόγω τραυματισμού και ο στόπερ Αλεξάντρ Ντράγκοβιτς, που είναι τιμωρημένος. Στη θέση του δεύτερου αναμένεται ν΄ αγωνιστεί ο Γκαστόν Σαούρο. Στο 50-50 δίνεται η συμμετοχή του επιθετικού Στρέλερ στο αρχικό σχήμα! Η Βασιλεία χρειάζεται τη νίκη και μόνο για να περάσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πώς φέτος σε έξι εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ!

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-3-3): Τσεχ – Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι, Μπέρτραντ – Λάμπαρντ, Λουίς, Ραμίρες – Μόουσες, Τόρες, Αζάρ.
Βασιλεία (4-3-3): Σόμερ – Ντέγκεν, Σαρ, Σαούρο, Παρκ – Νένι, Ντιέ, Φράι – Σαλάχ, Στρέλερ, Στόκερ.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον

Ο Σουηδός, ζάμπλουτος γαρ λόγω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σφυρίζει από χόμπι. Τον είχε βρει μπροστά της η Εθνική μας ομάδα στο Euro 2012 και στο θρίαμβο επί της Ρωσίας, που σήμανε την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Αυστηρός ρέφερι, που ούτε εδράκιας είναι, ούτε τα φαβορί παίζει!

Η αναμέτρηση Τσέλσι-Βασιλεία θα μεταδοθεί τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5) στις 22.05 αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports και συγκεκριμένα από τα Novasports 1 και Novasports 1 ΗD.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.