Εφιαλτική βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου (video)

Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες για τον Ολυμπιακό, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Λεβάντε, έχοντας και βοήθεια από τη Γερμανία, τιμώρησε τον κακό αγωνιστικά Ολυμπιακό με τρία γκολ και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση. Με δέκα οι "ερυθρόλευκοι" από το 29', λόγω αποβολής του Αμπντούν. Δύο δοκάρια είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες για τον Ολυμπιακό, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Λεβάντε, έχοντας και βοήθεια από τη Γερμανία, τιμώρησε τον κακό αγωνιστικά Ολυμπιακό με τρία γκολ και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση. Με δέκα οι “ερυθρόλευκοι” από το 29′, λόγω αποβολής του Αμπντούν. Δύο δοκάρια είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και έχασε από την αρχή τη μάχη από τη Λεβάντε. Οι “ερυθρόλευκοι” έπεσαν στην παγίδα των Ισπανών, οι οποίοι δεν εξέπληξαν και απλά έκαναν το παιχνίδι που τους αρέσει, αυτό με αντεπιθέσεις.

Ο Μίτσελ είδε όλες του οι γραμμές να μην αποδίδουν καλά από την αρχή της αναμέτρησης. Ο Τζιμπούρ αναγκαζόταν να γυρίζει αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα, αλλά δεν είχε να τη δώσει πουθενά. Ο Μασάντο δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, όπως του ζητούσε ο προπονητής του, ενώ ο Φέισα έτρεχε μόνο να κλείσει τα κενά. Ο Πέδρο Λόπες από δεξιά δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Χολέμπας, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να σταματήσει τον αντίπαλο του. Γι αυτό το λόγο ο Αμπντούν γύριζε συχνά πίσω για να καλύψει τον συμπαίκτη του, όμως αντίκρισε γρήγορα την κίτρινη κάρτα δύο φορές και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, παραχωρώντας και πέναλτι που δεν αξιοποίησε τελικά ο Μάρτινς (30′).

Η Λεβάντε δεν χρειάστηκε να φανερώσει τις αδυναμίες της στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς τα λάθη των “ερυθρολεύκων” την έφερναν εύκολα στην περιοχή του Μέγιερι. Ετσι στο 10′ ο Πέδρο Ρίος με ωραία προσωπική ενέργεια άνοιξε το σκορ και έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος.

Εχοντας την αριθμητική υπεροχή και το υπέρ της 1-0, η Λεβάντε έλεγχε πλήρως το ματς και στο 39′ “κέρδισε” ακόμα ένα πέναλτι με ακόμα μία λανθασμένη απόφαση του Γερμανού διαιτητή. Την ανατροπή εκτός περιοχής ο Γκράφε το είδε πέναλτι και έτσι ο Μπακέρο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, γράφοντας το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Ο Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στο ματς τον Γκρέκο στη θέση του Μοδέστο, με σκοπό να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως και ο Ιταλός χάθηκε στη μετριότητα των “ερυθρολεύκων”.  Οι Ισπανοί είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Νάβας και όποτε έκλεβαν την μπάλα την πετούσαν μπροστά για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Μάρτινς. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν και στην επίτευξη του τρίτου τους τέρματος στο 56′. Ο Φέισα έχασε εύκολα την κατοχή στη μεσαία γραμμή, ο Μπακέρο τροφοδότησε τον Νιγηριανό, ο οποίος πέρασε τον Μανωλά και με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε στον αγώνα και τον Μήτρογλου για να τονώσει περισσότερο την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Ο διεθνής άσος προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα για να δημιουργήσει χώρους για τους συμπαίκτες του, ωστόσο η άμυνα των Ισπανών δεν κινδύνεψε ούτε με αυτό τον τρόπο.

Οι “ερυθρόλευκοι” με τα πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, έφτασαν τρεις φορές στο γκολ που θα τους έβαζε ξανά δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως δύο φορές το δοκάρι και μία ο Νάβας τους στέρησε το τέρμα. Συγκεκριμένα στο 58′ ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Τζιμπούρ στο 88′ “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης “ανάγκασε” τον Νάβας σε δύσκολη απόκρουση.

Διαιτητής: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)
 
Κίτρινες: Ρούμπεν Γκαρσία, Ρίος, Ντιόπ – Χολέμπας, Μανωλάς, Τζιμπούρ, Μοντέστο, Αμπντούν
Κόκκινες: Αμπντούν (28΄)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο (46΄ Γκρέκο), Μασάντο (75΄ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59΄ Μήτρογλου) , Αμπντούν, Τζεμπούρ.
 
Λεβάντε (Ιγκάσιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Πέδρο Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (61΄ Μίτσελ), Ριός (67΄ Βάλντο) , Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (83΄ Ακουαφρέσκα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.