Έκανε το πρώτο βήμα…

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης με την Ίντερ Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Σουτζ άνοιξε το σκορ στο 46' και ο Περόνε ισοφάρισε για τους Αρκάδες στο 54'.

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης με την Ίντερ Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Σουτζ άνοιξε το σκορ στο 46′ και ο Περόνε ισοφάρισε για τους Αρκάδες στο 54′.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, τον Τσαμπούρη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Φορμίκα στο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας τους Χουανίτο και Μπαρτολίνι. Στα χαφ επέλεξε τους Ουσέρο και Αλβάρες, δεξιά τον Ναβάρο, αριστερά τον Φραγκουλάκη και πίσω από τον προωθημένο Περόνε τον Ράγιος.

Από την άλλη πλευρά ο Κακάμπερ Τσχαντάτζε επέλεξε τον Λομάγια κάτω από την εστία και τους Αμπραμίτζε, Λέβιν και Αμπντουλαγιέ στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Νιάσε και Γκεοργκιέφσκι, δεξιά ο Αμιρκάνοφ, αριστερά ο Καντελάκι και πίσω από τον Σουτζ οι Μαμάντοφ και Αντάμια.

Οι Αζέροι την κατοχή, ο Αστέρας τις ευκαιρίες

Η Ίντερ Μπακού μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να πάρει την κατοχή και να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με τον Αντάμια σε ρόλο οργανωτή η ομάδα του Κακάμπερ Τσχαντάτζε θέλησε κυρίως με κάθετες πάσες να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα, χωρίς όμως επιτυχία.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες αρκέστηκαν σε ένα πιο παθητικό ρόλο και κυρίως στην αντεπίθεση θέλησαν να γίνουν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 13′ οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη στην πρώτη επίσκεψη τους στα αντίπαλα καρέ απείλησαν την εστία του Λομάγια με μακρινό σουτ του Τσαμπούρη. Η απάντηση των Αζέρων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Αντάμια, το σουτ του οποίου κατέληξε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι γηπεδούζοι είχαν καταφέρει να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας, όμως το πρέσινγκ των Αρκάδων δεν της άφηνε περιθώρια να γίνει απειλητική για την εστία του Μπαντή. Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 37′ , όταν ο Ράγιος βρέθηκε απέναντι στον Λομάγια από πλάγια θέση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Ίντερ και να δώσει προβάδισμα στον Αστέρα.

Πήρε το «Χ», μπορούσε και το διπλό!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα, αφού η Ίντερ Μπακού στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Μπαντή, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αμιρκάνοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Σουτζ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε το προβάδισμα στους Αζέρους.

Ο Σάκης Τσιώλης αμέσως μετά το γκολ των γηπεδούχων πέρασε στο παιχνίδι τον Μπακασέτα αντί του Φραγκουλάκη και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, θέλοντας έτσι να αλλάξει την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Η απάντηση των Αρκάδων δεν άργησε να έρθει, αφού οκτώ λεπτά μετά το γκολ του Σουτζ, ο Περόνε πέτυχε το πρώτο  τέρμα (54′) στη ιστορία του Αστέρα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Μπακασέτας προσπάθησε να μπει στην περιοχή από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Αμιρκάνοφ, έφτασε στον Περόνε και εκείνος με πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 1-1.

Στο 67′ ο Αστέρας έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Περόνε, όμως η κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Λομάγια. Στη συνέχεια οι Αζέροι προσπάθησαν να πιέσουν κυρίως με τον Αμιρκάνοφ από τα άκρα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν την εστία του Μπαντή.

Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο Περόνε προσπάθησε να νικήσει τον Λομάγια από πολύ μακριά αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων του είπε «όχι» και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ίντερ Μπακού:  Λομάια, Αμπραμίντζε, Λέβιν , Καντελάκι, Αμπντουλάγιε, Αμιρκάνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Μαμάντοφ, Νιάσε, Αντάμια, Σουτζ.

Αστέρα Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Φορμίκα, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Ράγιος, Περόνε.

Διαιτητής: Μιχάλι Φαμπιάν (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Σολτ Βάργκας (Ουγγαρία) / Τίμπορ Βάμος (Ουγγαρία)
4ος: Άνταμ Ραντβάνι (Ουγγαρία)

Η εξέλιξη του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.