Σοβαρεύτηκε και προκρίθηκε η ΑΕΚ (vids)

Ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να προκριθεί εις βάρος της Σεντ Γκάλεν. Κορυφαίος ο Τσιντώτας στο πρώτο μέρος.

Ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να προκριθεί εις βάρος της Σεντ Γκάλεν. Κορυφαίος ο Τσιντώτας στο πρώτο μέρος.

Διπρόσωπη ξανά η ΑΕΚ, γλίτωσε τα χειρότερα στο πρώτο ημίχρονο και αφού σοβαρεύτηκε στο δεύτερο κατάφερε να προκριθεί στα PlayOff του Europa League όπου την περιμένει η Βόλφσμπουργκ

Με πολλά προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα κινδύνευσε σε 2-3 περιπτώσεις με τον Παναγιώτη Τσιντώτα όμως να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις. 

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε τη μπάλα σωστά και έφτασε στον στόχο της έστω και αν ο Ολιβέιρα στο 71′ χρειάστηκε δύο προσπάθειες από τη “άσπρη βούλα” για να νικήσει τον Άτι Ζίγκι

Ντεμπούτο για Λιβάι Γκαρσία και Γεβγέν Σάκχοφ με τα “κιτρινόμαυρα“.

Τα πλάνα των προπονητών

Με την κλασική του τακτική και σύστημα 4-4-2 με ρόμβο παρέταξε την Σεντ Γκάλεν ο Πέτερ Τσάιντλερ βάζοντας τερματοφύλακα τον Ατί Ζιγκί, στην άμυνα τους , Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, στη μεσαία γραμμή τους Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Ρουίθ, τον Στίλχαρτ στην κορυφή του ρόμβου και τους Ντουά, Γκιγιεμενό επιθετικό δίδυμο

Με 4-3-3 τοποθέτησε την ομάδα του στο γήπεδο ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Τσιντώτα και στην άμυνα τους Βασιλαντωνόπουλο, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα. Τριάδα στα χαφ τους Κρστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλο και στην επίθεση τους Ανσαριφάρντ, Ολιβέιρα, Λιβάια.

Ουσιαστικά μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του δεύτερου μέρους του αγώνα στο Αγρίνιο με τον Κρστιτσιτς να παίρνει τη θέση του Παουλίνιο και τον Βασιλαντωνόπουλο να παίζει δεξιά στην άμυνα. 

Αμυντικά προβλήματα για την ΑΕΚ, κορυφαίος ο Τσιντώτας

Οι γηπεδούχοι με καλή κυκλοφορία και πίεση ψηλά δημιούργησαν προβλήματα στην ΑΕΚ, η οποία δυσκολεύοταν να κρατήσει τη μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα, στο 4’ από το γύρισμα του Ρουίθ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ ο Ινσούα με τον Τσιντώτα να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. 
 

Η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο 12’, όμως το γύρισμα του Ολιβέιρα πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Μάνταλο να μην προλαβαίνει να έρθει σε επαφή με τη μπάλα.
Πολλά προβλήματα ανασταλτικά για την Ένωση, η οποία στο 23’ κινδύνευσε όταν από ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων ο Γκιγεμενό βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού της Σεντ Γκάλεν.

Η πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 32’, όταν από φάουλ του Μάνταλου ο Λιβάια πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία των Ελβετών, ενώ στο 36’ ο Ολιβέιρα από την κάθετη του Ανσαριφάρντ σούταρε από πλάγια θέση με τον Άτι Ζίγκι να διώχνει σε κόρνερ.

Τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν αρκετά και στο 37’ από λάθος εκτίμηση του Τσιγκρίνσκι, ο Ντουά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα να πραγματοποιεί μια ακόμα σπουδαία επέμβαση. 
 

Τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους για τους «κιτρινόμαυρους» στο 41’ με το σουτ του Σιμόες από το ύψος της περιοχής να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Έφτασε στην πρόκριση με ωριμότητα και συνοχή

Χωρίς κάτι το αξιόλογο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, με την ΑΕΚ να ισορροπεί την κατάσταση και να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας χωρίς όμως να είναι επικίνδυνη επιθετικά. Στο 56’, ο Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε με τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά στην κίνηση, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση απείλησε από στατική φάση, με τον Μάνταλο να εκτελεί κόρνερ και τον Σβάρνα να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. 
 

Στο 70’ από λάθος των γηπεδούχων, οι αμυντικοί των οποίων ήταν εκτός θέσης και εξαιρετική κάθετη του Πέτρου Μάνταλου, ο Νέλσον Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Άτι Ζίγκι να τον ρίχνει στο έδαφος και τον Ερνάντες να δίνει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Άτι Ζίγκι, όμως ο Ολιβέιρα στάθηκε τυχερός στην επαναφορά σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Σεντ Γκάλεν.

Ακίνδυνη επιθετικά η Ελβετική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να απειλήσει σχεδόν καθόλου τον κορυφαίο της Ένωσης στο πρώτο μέρος, Παναγιώτη Τσιντώτα.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Οι ενδεκάδες: 
Σεντ Γκάλεν (4-3-1-2)
: Ατί Ζιγκί, Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, Γκέρτλερ (74′ Γιουάν), Κιντιγιά, Ρουίθ, Στίλχαρτ (74′ Ριμπέιρο), Ντουά (62′ Καμπέρι), Γκιγιεμενό. 

ΑΕΚ (4-3-3): Τσιντώτας – Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα – Κρστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος – Ανσαριφάρντ (68′ Λιβάι Γκαρσία), Ολιβέιρα, Λιβάια (89′ Σάκχοφ).
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.