Ολυμπιακός: Χωρίς τον σημαντικότερο παίκτη του κόντρα στην Γουλβς

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται πλέον να κάνουν υπέρβαση χωρίς τον "παίκτη" που χρόνια τώρα τους δίνει το κάτι παραπάνω.

Η σκιά του κορωνοϊού έχει απλωθεί σε όλον τον πλανήτη και όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.
Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεαστεί καθώς πρόκειται για δραστηριότητα με συγκέντρωση πλήθους ανθρώπων, είτε σε κλειστούς χώρους, είτε σε ανοικτούς. 

Μία, μία οι χώρες ανακοινώνουν δραστικά μέτρα πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού και με τη σειρά τους οι αθλητικές ομοσπονδίες των χωρών και στη συνέχεια οι Ευρωπαϊκές και οι Παγκόσμιες προχωρούν σε αντίστοιχα μέτρα. 

Όπως έγινε γνωστό, επίσημα από τη Δευτέρα του βράδυ, ένα από τα μέτρα, που αρχικά επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και στη συνέχεια επισφραγίστηκε από την UEFA επηρεάζει και τον Ολυμπιακό. 

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται, πλέον, να παίξουν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν ως τώρα χωρίς τον σημαντικότερο “παίκτη” τους. Τον κόσμο τους. Καλούνται να ξεπεράσουν του εαυτό τους και να πάρουν αποτέλεσμα τέτοιο που να τους κάνει να αισιοδοξούν για την ρεβάνς της Αγγλίας και για μία ακόμη μεγάλη πρόκριση. 

Από την ημέρα την κλήρωσης και από την ώρα που έγινε γνωστή η αντίπαλος του Ολυμπιακού ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. 
Η Γούλβς είναι μία εξαιρετική ομάδα, ένα σύνολο που “παντρεύει” το Βρετανικό με το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο φέροντας στοιχεία και των δύο. 

Είναι ομάδα με τρομερή ταχύτητα, ατομική και ομαδική, αγωνιστική και εγκεφαλική, κάτι που την έχει φέρει στις κορυφαίες θέσεις του πίνακα της βαθμολογίας στην Premiere League. 
Είναι ομάδα με πάθος και δύναμη, που πιέζει σε όλα τα σημεία του γηπέδου και παρουσιάζεται ικανή να διαλύσει κάθε αντίπαλο. 

Αυτό το κάνει με εξαιρετικό τρόπο στην Αγγλία, τα Ευρωπαϊκά ματς όμως δεν είναι το ίδιο. Ειδικά τα νοκ άουτ ματς. Εκεί, για κάποιον μαγικό λόγο, παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Όμως η εμπειρία να διαχειρίζεσαι την πίεση μίας δύσκολης έδρας, να μπορέσεις να βρεις λύσεις σε απρόοπτες καταστάσεις κτλ. 

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται να παίξει χωρίς τον σημαντικότερο “παίκτη” του, κόντρα σε μία ομάδα που το μόνο που δεν έχει είναι εμπειρία και “βάρος” στη φανέλα, να βγει όρθια από έδρες όπως το Γεώργιος Καραϊσκάκης. 

Η απόφαση αυτή σίγουρα αλλάζει τον βαθμό δυσκολίας και τον αλλάζει με την Ελληνική ομάδα να είναι η, θεωρητικά πάντα, χαμένη από αυτήν την αλλαγή. 

Στο Γ. Καραϊσκάκης έχουν “γονατίσει” ομάδες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από της Γουλβς, αλλά και πολύ πιο βαριά φανέλα από αυτήν των “Λύκων”. 

Τώρα για την ομάδα του Εσπίριτο Σάντο, είναι τα πράγματα πιο εύκολα, ας μην γελιόμαστε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να κάνει ένα μικρό θαύμα πια, απέναντι σε μία ομάδα, που πήρε βαθιά ανάσα ανακούφισης από την απόφαση αυτή. 

Ας μην ξεχνάμε πως η “λάβα” του Γ. Καραϊσκάκης, έχει κάψει τόσες και τόσες ομάδες, πολύ μεγαλύτερου ειδικού βάρους απ’ αυτό της Γουλβς.

Έχει “γονατίσει” η Γιουβέντους (1-0), η Ντόρντμουντ (3-1), η Ατλέτικο Μ. (3-2), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπενφίκα (5-1), η Βέρντερ Βρ. (3-0), η Άρσεναλ (3-1), η Μίλαν (3-1), η Χάρτα, η Λίβερπουλ (1-0), η Ρεάλ Μαδρίτης (2-1) και άλλες.

Μπορεί η Γουλβς να μην έχει το όνομα των παραπάνω κορυφαίων συλλόγων, σίγουρα όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν να την… βάλουν στην λίστα των ηττημένων του… άδειου Καραϊσκάκης.

Υπάρχει και τέτοια παράδοση για τους ερυθρόλευκους, καθώς έχουν παίξει άλλες 3 φορές χωρίς κόσμο κι έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία. Τα ματς αυτά ήταν: 
22 Ιουλίου 2010 
Ολυμπιακός – Μπέσα Καβάγιε 6-1 
29 Ιουλίου 2010 
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 
18 Σεπτεμβρίου 2007 
Ολυμπιακός – Λάτσιο 1-1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.