Απ’ την Τούμπα στη Στοκχόλμη

Η φετινή εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία του Άγιαξ ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να βρει τους Ολλανδούς στον τελικό της άλλης διοργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου», του Γιουρόπα Λιγκ.

Η φετινή εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία του Άγιαξ ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να βρει τους Ολλανδούς στον τελικό της άλλης διοργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου», του Γιουρόπα Λιγκ. Στον τρίτο προκριματικό γύρο του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού ο Αίαντας απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε ισοπαλία στο Άμστερνταμ, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 στη ρεβάνς της Τούμπας.
Επόμενος αντίπαλος για το σύνολο του Πέτερ Μπος στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η άλλη αγαπημένη ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, η Ροστόφ, η οποία και του έκανε αντίθετα τη ζημιά, καθώς απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στο «Άμστερνταμ Αρένα» για να πανηγυρίσει επιβλητική νίκη με 4-1 στη ρεβάνς.
Μοιραία ο Άγιαξ υποχώρησε στο Γιουρόπα Λιγκ, στους ομίλους του οποίου βρήκε και πάλι ελληνική ομάδα μπροστά του, τον Παναθηναϊκό. Επικράτησε και στα δύο παιχνίδια των «πράσινων», ενώ με ακόμη δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες απέναντι σε Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα πήρε το «εισιτήριο» για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.
Το «εμπόδιο» της Λέγκια στους «32» ξεπεράστηκε δύσκολα από τους Ολλανδούς (0-0 στη Βαρσοβία, 1-0 στο Άμστερνταμ), όπως και αυτό της Κοπεγχάγης στους «16», καθώς έχασαν 2-1 στη Δανία, αλλά έφεραν τα πάνω-κάτω με το υπέρ τους 2-0 στον δεύτερο αγώνα.

Στα προημιτελικά η ομάδα της ολλανδικής πρωτεύουσας έδειξε για πρώτη φορά ξεκάθαρα την επιθυμία της να φτάσει μέχρι τέλους στον θεσμό. Αφού νίκησε 2-0 τη Σάλκε στο Άμστερνταμ, στη ρεβάνς βρέθηκε να χάνει με το ίδιο σκορ, αλλά και με 3-0 στην παράταση όπου οδηγήθηκε το ζευγάρι. Με δύο γκολ, ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του έξτρα χρόνου «σκότωσε» τους Γερμανούς και με τη «γλυκιά» ήττα με 3-2 προκρίθηκε στους «4».
Εκεί τον περίμενε η Λιόν, την οποία πέταξε εκτός συνέχειας με παρόμοιο τρόπο. Πρώτα τη συνέτριψε με 4-1 στην Ολλανδία και στη ρεβάνς αφού προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, αλλά δε δέχθηκε ποτέ το τέταρτο γκολ για να πανηγυρίσει σε γαλλικό έδαφος την πρόκριση στον τελικό του «Φρεντς Αρένα».

Η πορεία του Άγιαξ

3ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ

Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1
ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2

Πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ

Άγιαξ-Ροστόφ 1-1
Ροστόφ-Άγιαξ 4-1

Όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ

Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2
Άγιαξ-Σταντάρ Λιέγης 1-0
Θέλτα-Άγιαξ 2-2
Άγιαξ-Θέλτα 3-2
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
Σταντάρ Λιέγης-Άγιαξ 1-1

Φάση των «32»

Λέγκια Βαρσοβίας-Άγιαξ 0-0
Άγιαξ-Λέγκια Βαρσοβίας 1-0

Φάση των «16»

Κοπεγχάγη-Άγιαξ 2-1
Άγιαξ-Κοπεγχάγη 2-0

Προημιτελικά

Άγιαξ-Σάλκε 2-0
Σάλκε-Άγιαξ 3-2 παρ.

Ημιτελικά

Άγιαξ-Λιόν 4-1
Λιόν-Άγιαξ 3-1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.