Μαχαιριά… στην πλάτη

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Καραμπάγκ και υποχώρησε στην τρίτη θέση του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Καραμπάγκ και υποχώρησε στην τρίτη θέση του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Και τα δύο γκολ ήρθαν από κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας για τους Αζέρους, οι οποίοι ήταν ανώτεροι του «δικέφαλου του Βορρά» σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Η Καραμπάγκ «έπιασε» έτσι την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς στους 4 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, έχοντας για την ώρα το πλεονέκτημα λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι. Σημαντικό στην έβαση του ομίλου ίσως αποδειχθεί και το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι Αζέροι, την ώρα που στην κορυφή του γκρουπ βρίσκεται μόνη πλέον η Φιορεντίνα που νίκησε εκτός έδρας 3-1 τη Λίμπερετς.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Κουρμπάνοφ, ο Σέχιτς ήταν στην εστία και οι Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Καράγεφ και Ρίτσαρντ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Κιντάνα, Αμιργκουλίγεφ, Μουαρέμ συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Εντλοβού.

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ από την άλλη ο Ίβιτς, με τον Γλύκο στο τέρμα, τους Μάτος (δεξιά), Λέοβατς μπακ και τους Κρέσπο, Βαρέλα δίδυμο στα στόπερ. Κάνιας, Σακχόφ και Τσίμιροτ ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Κάμπος, Ροντρίγκες στις πτέρυγες και τον Τιάμ στην κορυφή της επίθεσης.

«Άγγιξαν» το γκολ
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και έφτασαν κοντά στο προβάδισμα δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο. Ο Μουαρέμ στο 10′ ανενόχλητος στη μικρή περιοχή… κατάφερε να μη βρει στόχο, ενώ στο 19′ ο Εντλοβού με σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «ασπρόμαυροι», ωστόσο, άντεξαν στην πίεση, ανεβάζοντας απο την πλευρά τους στροφές μετά το 20λεπτο και φτάνοντας μια φορά κοντά στο 1-0. Ο Σακχόφ στο 23′ έκανε το «ψαλιδάκι», αλλά ο Σέχιτς ήταν σωστά τοποθετημένος και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Γρήγορο γκολ
Αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο, στο δέυτερο η Καραμπάγκ ήταν πιο αποτελεσματική. Έτσι, με την πρώτη της φάση, ευτύχησε να πάρει και το προβάδισμα, όταν ο Μεντβέντεφ με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Κιντάνα σε θέση βολής κι αυτός με δεξί σουτ από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να βρει διαδρόμους για την εστία του Σέχιτς, αλλά αυτοί ήταν πολύ καλά κλεισμένοι. Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς δεν απείλησε ποτέ τους Αζέρους και μόνο ένα σουτ του Μάτος στο 77′ από το όριο της περιοχής είχε καλές προϋποθέσεις, αλλά σταμάτησε στο σώμα του Χουσεΐνοφ.

Και στο 87′ ήρθε η χαριστική βολή από την Καραμπάγκ. Ο Μουαρέμ έκανε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Αμιργκουλίγεφ κι αυτός δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να «σφραγίσει» τη νίκη.

Καραμπάγκ (Κουρμπάνοφ, 4-2-3-1): Σέχιτς – Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι – Καράγεφ, Ρίτσαρντ – Κιντάνα (90′ Αλασκάροφ), Αμιργκουλίγεφ, Μουαρέμ (90’+2′ Ναντίροφ) – Εντλοβού (76′ Μαντάτοφ)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς, 4-3-3): Γλύκος – Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς – Κάνιας (59′ Μπίσεσβαρ), Σακχόφ, Τσίμκιροτ – Κάμπος (77′ Κουλούρης), Ροντρίγκες, Τιάμ (66′ Περέιρα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.