Το όνειρο έσβησε νωρίς (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στη Ντνίπρο με γκολ του Μήτρογλου, αλλά οι Ουκρανοί ισοφάρισαν γρήγορα με τον Φεντέτσκι και «κλείδωσαν» την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ με το τελικό 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στη Ντνίπρο με γκολ του Μήτρογλου, αλλά οι Ουκρανοί ισοφάρισαν γρήγορα με τον Φεντέτσκι και «κλείδωσαν» την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ με το τελικό 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Το γκολ για το 1-1 στο 22′ αποδείχτηκε «μαχαιριά» για τους «ερυθρόλευκους», το έργο των οποίων για την ανατροπή του 0-2 του πρώτου αγώνα έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 50′ με την απ’ ευθείας κόκκινη στο Μιλιβόγεβιτς.


Ο Ντομίνγκεζ με πέναλτι στο 90′ έδειξε να εξασφαλίζει τουλάχιστον τη νίκη για τους γηπεδούχους, αλλά ο Κάλινιτς στις καθυστερήσεις «σφράγισε» την ουκρανική πρόκριση…


Τα αρχικά πλάνα


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Μασουακού, σέντερ μπακ οι Σιόβας και Σαντάνα. Στα χαφ οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, στα πλάγια οι Ντουρμάζ και Αφελάι, ο Ντομίνγκεζ πίσω από το Μήτρογλου.


Η Ντνίπρο ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μπόικο, δεξί μπακ ο Φεντέτσκι, αριστερό ο Εζίντιο, σέντερ μπακ οι Ντούγκλας και Τσεμπεριάτσκο. Στα χαφ οι Κανκάβα και Φέντορτσουκ. Στα πλάγια οι Ματέους και Κονοπλιάνκα, ο Ρόταν πίσω από τον προωθημένο Ζόζουλια.


Το ιδανικό ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια


Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με στόχο να ανοίξει το σκορ νωρίς, κάτι που πέτυχε, αλλά με τη συνέχεια να μην είναι ανάλογη.


Πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους στο 8′, με τον Ντουρμάζ να κάνει ωραία σέντρα από δεξιά, τη μπάλα να σκάει στη μικρή περιοχή, αλλά να περνάει απ’ όλους και να καταλήγει άουτ.


Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Ντομίνγκεζ έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά βρίσκοντας ολομόναχο τον Μήτρογλου, ο οποίος από τη μικρή περιοχή σούταρε πάνω στον Μπόικο!


Ο Ολυμπιακός όμως ήταν φανερό πως είχε ορμή και στο 14′ κατάφερε να κάνει το 1-0, όταν ο Μιλιβόγεβιτς με εκπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου, αυτός ξέφυγε από τον Τσεμπεριάτσκο και πλάσαρε με το αριστερό κάτω από το σώμα του Μπόικο.


Οι Ουκρανοί πέρασαν ένα διάστημα όπου έδειχναν να τα έχουν χαμένα, γρήγορα όμως ανάκτησαν την ψυχραιμία τους και στο 22′ πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο που δεν ήταν άλλος από το να σκοράρουν εκτός έδρας.


Συγκεκριμένα, ο Ρόταν εκτέλεσε ένα φάουλ από την αριστερή πλευρά γεμίζοντας στην περιοχή, ο Φεντέτσκι έπιασε την κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Ρομπέρτο σε εκπληκτικη΄επέμβαση, όμως ο ίδιος παίκτης πήδηξε ψηλότερα από τον Σαντάνα όταν έπεσε η μπάλα και ισοφάρισε με δεύτερη κεφαλιά.


Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πλέον άλλα τρία γκολ για να προκριθεί και προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο οι Ουκρανοί τον περίμεναν για την αντεπίθεση σε κάθε ευκαιρία.


Έτσι, στο 34′ έφτασαν κοντά στο 1-2, όταν ο Φεντέτσκι άλλαξε το παιχνίδι αριστερά για τον Κονοπλιάνκα, αλλά ο Ρομπέρτο «έβγαλε» το σουτ του Ουκρανού εξτρέμ.


Στο 37′ ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σαντάνα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει με κεφαλιά τον Μπόικο που έβγαλε σε κόρνερ.


Στο 40′ ο Κονοπλιάνκα σε άλλη μία φαρμακερή προώθηση έκανε σέντρα – σουτ από αριστερά αλλά ο Ρομπέρτο απόκρουσε σε κόρνερ.


Από την εκτέλεση, ο Τσεμπεριάτσκο βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Ισπανού τερματοφύλακα.


Ένα λεπτό αργότερα, ένα μακρινό σουτ του Ντομίνγκεζ στον άξονα ήταν εύκολο έργο για τον Μπόικο, ενώ η τελευταία λέξη του πρώτου μέρους ανήκε στον Κονοπλιάνκα, που έκανε μακρινό δεξί σουτ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.


Κόκκινη και…τέλος!


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιτεθεί και στο 48′ ο Ντουρμάζ έκανε καλή προσπάθεια από δεξιά, αλλά ο Μπόικο μπλόκαρε το σουτ του Σουηδού.


Στο 50′ όμως το βουνό που είχε να ανέβει ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα ψηλότερο, καθώς ο Ματέους βγήκε στην κόντρα, ο Μιλιβόγεβιτς τον μάρκαρε σκληρά στον χώρο του κέντρου  και ο Ολλανδός διαιτητής του έδειξε απ’ ευθείας κόκκινη!


Ακολούθησαν αρκετές ακόμα κίτρινες κάρτες, με το παιχνίδι να γίνεται σκληρό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει στο 59′ με τον Αφελάι, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.


Στο 62′, ο τεχνικός της Ντνίπρο Μίρον Μάρκεβιτς έκανε την πρώτη του κίνηση, αλλάζοντας τον επιθετικό του με τον Κάλινιτς αντί του Ζοζούλια.


Λίγο αργότερα ο Βίτορ Περέιρα απάντησε με διπλή αλλαγή, καθώς ο Ντοσεβί πήρε τη θέση του Ντουρμάζ και ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Αφελάι.


Ο ρυθμός του ματς είχε πέσει αρκετά, όταν στο 73ο λεπτό ο Ματέους βρήκε τον Κάλινιτς, αυτός τραβήχτηκε πολύ πλάγια δεξιά και ο Ρομπέρτο έδιωξε το πλασέ του σε κόρνερ.


Στο 76′ ο Τσόρι τροφοδότησε τον Φορτούνη έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.


Ο Μάρκεβιτς έκανε στη συνέχεια τη δεύτερή του αλλαγή με τον Γκάμα να παίρνει τη θέση του Ματέους, ενώ στο 78′ μία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονοπλιάνκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο ίδιος παίκτης απείλησε με δεξί σουτ από την περιοχή στο 79′, αλλά ο Ρομπέρτο σε ετοιμότητα για άλλη μία φορά απόκρουσε.


Η Ντνίπρο συνέχισε να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και στο 81”ενα σουτ του Γκάμα από το ημικύκλιο πέρασε άουτ.


Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πλέον πως δεν είχε ψυχικά και σωματικά αποθέματα, καθώς ακόμα και όταν έκανε μία καλή προσπάθεια το τελείωμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε, όπως στη σέντρα του Μασουακού στο 83′, με τον Μήτρογλου σε καλή θέση να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.


Στο 85′ ο Κασάμι έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά άλλη μία φορά εκτός εστίας.


Τελικά το ματς είχε ακόμα δύο γκολ, αλλά χωρίς ουσία. Στο 90′ ο Ντομίνγκεζ κέρδισε πέναλτι από τον Φεντέτσκι και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 2-1. Όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε καν να κρατήσει την τιμητική νίκη, καθώς ο Κάλινιτς στις καθυστερήσεις πέρασε και τον Ρομπέρτο, πλασάροντας για το τελικό 2-2, προκαλώντας το σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» από την εξέδρα…


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΝΙΠΡΟ ΝΤΝΙΠΡΟΠΕΤΡΟΦΣΚ 2-2

Γιουρόπα Λιγκ 2014-15, Φάση των «32», 2ος αγώνας (πρώτο ματς 0-2), «Γ. Καραϊσκάκης»

Γκολ: 14′ Μήτρογλου, 90′ πεν. Ντομίνγκεζ – 22′ Φεντέτσκι, 90+2′ Κάλινιτς

Διαιτητής: Μάκελι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Λάνχκαμπ, Ντικς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Ντουρμάζ, Αφελάι, Ελαμπντελαουί – Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Ματέους
Κόκκινες: Μιλιβόγεβιτς (50′)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα, 4-2-3-1): Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Σαντάνα, Μασουακού – Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι – Ντουρμάζ (65′ Ντοσεβί), Αφελάι (65′ Φορτούνης), Ντομίνγκεζ – Μήτρογλου.

ΝΤΝΙΠΡΟ ΝΤΝΙΠΡΟΠΕΤΡΟΦΣΚ (Μάρκεβιτς, 4-2-3-1): Μπόικο – Φεντέτσκι, Ντούγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο – Κανκάβα, Φέντορτσουκ (84′ Μπέζους) – Ματέους (76′ Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ρόταν – Ζοζούλια (62′ Κάλινιτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.