Ήττα με φτηνά γκολ στο Κίεβο (video)

Ένας άνευρος επιθετικά Ολυμπιακός, πλήρωσε τις αμυντικές του ολιγωρίες σε δύο φάσεις και ηττήθηκε 2-0 από τη μέτρια Ντνίπρο στο Κίεβο. Ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου στην τελευταία φάση.

Ένας άνευρος επιθετικά Ολυμπιακός, πλήρωσε τις αμυντικές του ολιγωρίες σε δύο φάσεις και ηττήθηκε 2-0 από τη μέτρια Ντνίπρο στο Κίεβο. Ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου στην τελευταία φάση.. 


Μετά από ένα ισορροπημένο αλλά χωρίς σπουδαίες φάσεις πρώτο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν δύο τέρματα σε ένα τετράλεπτο (50′ Κανκάβα, 54′ Ρόταν), με την εικόνα τους στο διάστημα που ακολούθησε να είναι κάκιστη.


Χωρίς τη μεγάλη φάση σε ολόκληρο 90λεπτο ο Ολυμπιακός, που έδειξε μεγάλα προβλήματα στην επιθετική του ανάπτυξη.


Διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από γύρισμα του Φορτούνη και τη μπάλα να χτυπά στο προτεταμένο χέρι παίκτη της Ντνίπρο. Στην εξέλιξη της φάσης, ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου για επιθετικό φάουλ.


Για την ανατροπή σε μια εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης» πλέον ο Ολυμπιακός.

Πως παρατάχθηκαν


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Βίτορ Περέιρα, με Ρομπέρτο στο τέρμα και Μασουακού, Σιόβα, Σαντάνα και Ελαμπντελαουί στην αμυντική γραμμή. Κασάμι και Μανιάτης κινήθηκαν στα χαφ, με τους Αφελάι, Ντομίνγκεζ και Ντοσεβί να κινούνται πίσω από τον Μήτρογλου.


Αντίστοιχα με 4-2-3-1 έπαιξε η Ντνίπρο του Μάρκεβιτς. Μπόικο κάτω από την εστία, και Εγκίντιο, Τσεμπεργιάτσκο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς, στελέχωσαν την ουκρανική άμυνα. Ρόταν και Κανκάβα κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα στα χαφ, με τους Κονοπλιάνκα, Μπέζους και Ματέους να βρίσκονται στα νώτα του Ζοζούλια.


Το ματς


Μέτα το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, το σχέδιο δράσης του Περέιρα φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να στοχεύει στην αριστερή πλευρά της Ντνίπρο.


Ντοσεβί και Ελαμπντελαουί συνδυάζονταν όμορφα από αυτή την πλευρά, ωστόσο τελική δεν προέκυψε, αφού πότε οι κακές τελικές πάσες του Ντοσεβί, πότε τα οφσάιντ του Μήτρογλου, δεν επέτρεπαν το κάτι παραπάνω.


Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο γήπεδο των Ουκρανών, οι οποίοι με τη σειρά τους, τα περίμεναν όλα από τα πόδια του Κονοπλιάνκα, με τη μπάλα να πηγαίνει μονίμως αριστερά.


Η αμυντική συμπεριφορά των ερυθρολεύκων ήταν σε γενικές γραμμές καλή, με τα ντουμπλαρίσματα στον κινητήριο μοχλό των γηπεδούχων να δείχνουν το σχέδιο «εξόντωσης» του Κονοπλιάνκα.


Ένα σουτ του Μασουακού λίγο έξω από την περιοχή στο 45′ ήταν η πιο «καθαρή» τελική του Ολυμπιακού, με το πρώτο ημίχρονο να μην επιφυλάσσει συγκινήσεις.


Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε τραγωδία για τους Πειραιώτες. Το 1-0 ήρθε μόλις στο 50′ από σουτ του Κανκάβα, που έχοντας αρκετό χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε από το ημικύκλιο με τη μπάλα να βρίσκει στον Σαντάνα και να καταλήγει στη γωνία του Ρομπέρτο.


Μέσα σε τέσσερα λεπτά, η ομάδα του Περέιρα πλήρωσε άλλη μία αμυντική αβλεψία, δεχόμενη ένα ανόητο γκολ. Ο Ρόταν εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανιάτης δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα πέρασε και από τον Σιόβα που ίσως να τη βρήκε ελάχιστα, τόσο ώστε να αιφνιδιαστεί ο Ρομπέρτο που είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά.


Η Ντνίπρο από εκεί και μετά, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό που δεν ήξερε όμως τι να τον κάνει. Ο Περέιρα πέρασε στο ματς τους Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς (αποσύροντας Ντομίνγκεζ, Σαντάνα) αλλά τίποτα δεν άλλαξε μπροστά.


Η κεφαλιά του Σιόβα μετά το φάουλ του Ντομίνγκεζ στο 61′ έφυγε έξω, με τον Ντουρμάζ που πέρασε στο χορτάρι μετά από λίγο, επίσης να μη μπορεί να βοηθήσει.


Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πειραιώτες δεν δημιούργησαν αξιοπρόσεκτη φάση μετά τα γκολ που δέχθηκαν, με τον Κονοπλιάνκα να βρίσκεται ακόμα μία φορά με αρκετό χώρο στην περιοχή αλλά να σημαδεύει δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο…

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε δικαίως για πέναλτι, αφού στο γύρσιμα του Φορτούνη η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη της Ντνίπρο, ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε το γκολ του Μήτρογλου, ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής είδε επιθετικό φάουλ του σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ντνίπρο (Μαρκέβιτς): Μπόικο, Λουτσκέβιτς, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκ, Εζίντιο, Ροτάν, Κάνκαβα, Μπέζους (46′ Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα, Ματέους (89′ Μπρούνο Γκάμα), Ζοζούλια (70′ Φεντορτσούκ).


Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μαζουακού, Σαντάνα (57′ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Κασάμι, Μανιάτης, Ντομίνγκες (57′ Φορτούνης), Ντοσεβί (72′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.