Αντίπαλος απόλυτα στα μέτρα του (pics)

Η Ντνίπρο απαιτεί την προσοχή του Ολυμπιακού, λόγω του συμπαγούς ρόστερ της, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Το Novasports.gr αποκρυπτογραφεί την αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ντνίπρο απαιτεί την προσοχή του Ολυμπιακού, λόγω του συμπαγούς ρόστερ της, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Το Novasports.gr αποκρυπτογραφεί την αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν αναγκάσει την ομάδα από το Ντνιπροπετρόφσκ να στερείται την έδρα της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Προκρίθηκε ως δεύτερη από τον έκτο όμιλο, εκμεταλλευόμενη μία σειρά από συγκυρίες για να βρεθεί στη φάση των νοκ άουτ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Ίντερ πέρασε στους «32» ως πρώτη, με δώδεκα βαθμούς, ενώ η Ντνίπρο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με επτά αφήνοντας έξω την Καραμπάγκ (έξι πόντοι) και Σεντ Ετιέν (πέντε πόντοι). Την τελευταία αγωνιστική επικράτησε των Γάλλων, με 1-0, στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου κι εξασφάλισε την πρόκριση σε συνάρτηση με το 0-0 της Καραμπάγκ με την Ίντερ όπου δεν μέτρησε κανονικό γκολ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις!

Στην περίπτωση που οι Αζέροι κέρδιζαν, τότε η Ντνίπρο δεν θα βρισκόταν στο δρόμο των «ερυθρόλευκων»! Με γνώμονα την ενημέρωση που υπάρχει στην παρούσα φάση και η συνέχεια των εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων της Ντνίπρο θα λάβει χώρα στο «Ολιμπίνσκι» και όχι στη φυσική τους έδρα στη νεότευκτη «Dnipro Arena» του Ντνιπροπετρόφσκ. Η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις της Ουκρανίας είναι τετρακόσια χιλιόμετρα. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί εκεί, ο επαναληπτικός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».



Ο γνώριμος Μάρκεβιτς και η σχέση με τον Προτάσοφ

Τη σεζόν 2011/2012 ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε κλήθηκε ν΄ αντιμετωπίσει τη Μέταλιστ Χαρκίβ στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Τη νίκη, με 1-0, στην Ουκρανία και την ελπίδα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού χάλασε το αποτέλεσμα του επαναληπτικού του Φαλήρου. Η Μέταλιστ με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, των Βιγιάκρα και Ντέβιτς, επικράτησε με 2-1 κι έτσι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός που θα συναντήσει ξανά τον τότε προπονητή του κλαμπ από το Χάρκοβο.

Ο Μίρον Μάρκεβιτς από τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Ντνίπρο, αντικαθιστώντας τον Χουάντε Ράμος, ήταν ο προπονητής που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην προαναφερθείσα σειρά αγώνων με τη Μέταλιστ. Ο 63χρονος έχει πολυετή πείρα στον πάγκο κυρίως ουκρανικών ομάδων και της Εθνικής της χώρας κι αυτό που έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει όχι μία εντυπωσιακή αλλά συμπαγής ομάδα, η οποία είναι δυσκολοκατάβλητη και στηρίζεται κυρίως σε γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Το άλλο κοινό σημείο Ντνίπρο και Ολυμπιακού αφορά τον Όλεγκ Προτάσοφ. Από τις 19 Δεκεμβρίου 2005 έως τις 29 Αυγούστου 2008 ο 50χρονος νυν τεχνικός της ρουμάνικης Άστρα έμεινε στον πάγκο της προσεχούς αντιπάλου της ελληνικής ομάδας, από την οποία άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1981. Αγωνίστηκε στην Ντνίπρο έως το 1987, με την καριέρα του στην Ελλάδα ν΄ αρχίζει από τον Ολυμπιακό. Ο Προτάσοφ έπαιξε στην πειραϊκή ομάδα από το 1990 έως το 1994, συνεχίζοντας και κλείνοντας την πορεία του στη χώρα μας με Βέροια, Προοδευτική και Πανελευσινιακό.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ άρχισε την προπονητική του πορεία, μάλιστα, από τον Ολυμπιακό (2002-2004), ενώ για ένα μικρό διάστημα το 2009 πέρασε από τον πάγκο του Ηρακλή. Αποτελεί σίγουρα την προσωπικότητα που ενώνει τις δύο αντιπάλους για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή υπόσταση της Ντνίπρο οφείλουμε να συμπληρώσουμε πώς δεν είναι εντυπωσιακή, μια και τις σημαντικότερες επιτυχίες της τις συναντάμε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν και αποκλείστηκε από Μπορντό και Μπενφίκα αντίστοιχα στα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1985 και 1990 αντίστοιχα).



Ομοιογενές ρόστερ, με ερωτηματικά

Μετά από δεκατέσσερις αγωνιστικές στο ουκρανικό πρωτάθλημα η ομάδα από το Ντνιπροπετρόφσκ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς. Πρώτη είναι η Ντιναμό Κιέβου με 36, με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ των 31 να την ακολουθεί. Η εγχώρια Πρέμιερ Λιγκ σταμάτησε στις αρχές Δεκέμβρη λόγω της χειμωνιάτικης διακοπής, με την ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς να κλείνει τη χρονιά με πέντε ματς δίχως νίκη. Τελευταίος της αγώνας ήταν η ήττα, εκτός έδρας, από τη Ζάρια Λούγκανσκ με 2-1 στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ επόμενή της υποχρέωση θα είναι μετά τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όταν και θα κληθεί να υποδεχθεί τη Βόλιν Λόιτσκ στις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Από το δυναμικό της Ντνίπρο εντύπωση κάνει η μη ύπαρξη λατινοαμερικάνικης παροικίας, ειδικά Βραζιλιάνων, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες μεγάλες ουκρανικές ομάδες. Σούπερ σταρ παίκτης λογίζεται ο Εβγκέν Κονοπλιάνκα, που έχει βρεθεί στο στόχο αγγλικών ομάδων, και ίσως μέχρι έρθουν τα ματς με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη πουληθεί. Σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο αρχηγικός χαφ Ρούσλαν Ρόταν, ο σκληρός αμυντικός Αρτέμ Φεντέτσκι και ο επικίνδυνος επιθετικός Ρόμαν Ζοζούλια είναι διεθνείς Ουκρανοί, ενώ από τους ξένους παίκτες της μένουν τα ονόματα του Τσέχου τερματοφύλακα Λάστουφκα, του Κροάτη αμυντικού Στρίνιτς, του Βραζιλιάνου επιθετικού Ματέους και, φυσικά, του Κροάτη επιθετικού Νίκολα Κάλινιτς.



Το ζήτημα είναι πώς και το δυναμικό της Ντνίπρο, η οποία έχει να επιδείξει ελάχιστες εγχώριες επιτυχίες κι αυτές επί Σοβιετικής Ένωσης, θα έχει αλλαγές ως τα δύο ματς για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με τον Ολυμπιακό. Θα έχει τρεις μήνες να δώσει επίσημο ματς ως τα μέσα Φλεβάρη, που θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα η οποία θα βρίσκεται σε φουλ σεζόν. Ένα μεγάλο ερωτηματικό περικλείει την Ντνίπρο που θ΄ αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι», η οποία, ωστόσο, με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να χαρακτηριστεί μία ομάδα με τρανταχτά μείον (έλλειμμα έδρας, ευρωπαϊκών εμπειριών και φανέλας) αλλά και με σημαντικά συν (έμπειρος προπονητής, συμπαγές ρόστερ, σκληρό αγωνιστικό προφίλ). Τα υπόλοιπα από Φλεβάρη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.