Μαρσέιγ-Μπενφίκα 1-0 (4-2 πεν.): «Πέταξαν» για τους «4» οι Μασαλοί με ήρωα Λόπεζ (highlights)

Μεγάλη πρόκριση για τη Μαρσέιγ, ύστερα από ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς στο «Βελοντρόμ».

Η Μαρσέιγ υποδέχτηκε τη Μπενφίκα στο «Βελοντρόμ» για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των «8» του UEFA Europa League. Οι γηπεδούχοι έψαχναν νίκη με τουλάχιστον ένα γκολ διαφορά για να ανατρέψουν το κατά τους 2-1 του πρώτου αγώνα και να κυνηγήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Οι Μασαλοί αν και δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες προς την εστία του Τρούμπιν, βρήκαν το πολυπόθητο γκολ με τον Μουμπανιά στο 79ο λεπτό, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και πήραν μια επεισοδιακή πρόκριση στα πέναλτι με ήρωα τον Λόπεζ.

Το ματς

Απόλυτη ισορροπία ύστερα από ένα ημίχρονο δίχως συγκινήσεις 

Λίγα πράγματα μας επιφύλασσε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την Μαρσέιγ να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να μπορεί όμως να γίνει ιδιαιτέρως απειλητική προς την εστία του Τρούμπιν. Από την άλλη η Μπενφίκα, περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και διασφάλισε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της από τον πρώτο αγώνα, που μέχρι εκείνο το σημείο την έστελνε στους «4» της διοργάνωσης. 

Κράτησε… ζωντανή τη Μαρσέιγ ο Μουμπανιά 

Στο ίδιο… μήκος κύματος εξελίχθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές προς την εστία των «αετών» και το 0-0 παρέμενε. Στο 74ο λεπτό η Μπενφίκα έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και ουσιαστικά να «κλειδώσει» την πρόκριση, όμως ο Λόπεζ είπε «όχι» στους Ντι Μαρία και Ράφα Σίλβα και κράτησε… ζωντανούς τους Μασαλούς. Πέντε λεπτά μετά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τη Μαρσέιγ. Ο Μουμπανιά εκμεταλλεύτηκε την ωραία ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά και ισοφάρισε το συνολικό σκορ των δύο παιχνιδιών. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα 30λεπτο της παράτασης.

Όπως ήταν λογικό, τα πάντα κρέμονταν από ένα τεντωμένο σχοινί κατά τη διάρκεια της παράτασης. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ και έτσι η πρόκριση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Κορέα (Μαρσείγ): 1-0 (εύστοχο)

Ντι Μαρία (Μπενφίκα): 1-0 (άστοχο)

Κοντογκμπιά (Μαρσέιγ): 2-0 (εύστοχο)

Κοκτσού (Μπενφίκα): 2-1 (εύστοχο)

Μπαλέρντι (Μαρσέιγ): 3-1 (εύστοχο)

Οταμέντι (Μπενφίκα): 3-2 (εύστοχο)

Ενρίκε (Μαρσέιγ): 4-2 (εύστοχο)

Σίλβα (Μπενφίκα): 4-2 (άστοχο)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ: Λόπεζ, Γκιζό (100′ Νταού), Μπαλέρντι, Εμπεμπά (46′ Μουρίγιο), Ουναχί (59′ Ενρίκε), Χαρίτ (110′ Λαφόντ), Κοντογκμπιά, Βερετού, Σογκλό (59′ Μουμπανιά), Εντιαγέ (75′ Κορέα), Ομπαμεγιάνγκ.

Μπενφίκα: Τρούμπιν, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μπαχ, Άουρσνες, Νέβες, Λούις, Ντι Μαρία, Ράφα Σίλβα (102′ Καμπράλ), Νέρες (61′ Ζοάο Μάριο), Τένγκστεντ (61′ Κοκτσού).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.