Ομπαμεγιάνγκ: Η «καυτή» σεζόν στο Europa League

Το ρεκόρ που πέτυχε φέτος ο Γκαμπονέζος και οι πρώτοι σκόρερ που κυνηγάει με περισσότερα γκολ σε μία σεζόν.

Ο επιθετικός της Μαρσέιγ Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή σεζόν. Στο Europa League μετράει ήδη εννέα τέρματα σε οκτώ εμφανίσεις. Μάλιστα χρίστηκε πρόσφατα πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας τον Ρανταμέλ Φαλκάο.


Μέχρι στιγμής απουσίασε σε μόλις ένα παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Στη φάση των ομίλων σκόραρε πέντε φορές, απέναντι μόνο στον Άγιαξ. Από μία φορά στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Σαχτάρ για τα πλέι-οφ και δύο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ για τη φάση των «16».


Ο επαναληπτικός διεξάγεται σήμερα (14/3, 19:45) και η Μαρσέιγ βρίσκεται με το ενάμισι «πόδι» στον επόμενο γύρο, μετά την εμφατική νίκη με 4-0 στο «Βελοντρόμ».


Ο Γκαμπονέζος, εκτός από πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, είναι και στην κορυφή της φετινής λίστας. Τα εννέα γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής, ξεπερνάνε επιδόσεις κορυφαίων σκόρερ σε μία σεζόν.


Τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές από το 2009/10, όταν και η διοργάνωση μετονομάστηκε σε UEFA Europa League, που τελείωσαν τη χρονιά με παραπάνω γκολ . Ο Φαλκάο, με τα περισσότερα, τις σεζόν 2010/11 με την Πόρτο και 2011/12 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με 17 και 12 γκολ αντίστοιχα, που «οδήγησαν» αμφότερες τις ομάδες του στην κατάκτηση του τροπαίου.


Ο Αντούριθ με 10 γκολ τη σεζόν 2015/16 με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Ζιρού με 11 τη σεζόν 2018/19 με τη φανέλα της Τσέλσι, συμπληρώνουν την τριάδα.


Εφικτός στόχος οι δύο τελευταίοι, ενδιαφέρον το «κυνήγι» του Φαλκάο με τα 17. Ρόσι (11 γκολ, σεζόν 2010/11), Χούντελαρ (10 γκολ, σεζόν 2011/12) και Γιόβιτς (10 γκολ, σεζόν 2018/19), είναι οι υπόλοιποι με παραπάνω γκολ από τον επιθετικό της Μαρσέιγ, παρότι δεν κατάφεραν να αναδειχθούν πρώτοι σκόρερ.


Μένει να δούμε αν ο Ομπαμεγιάνγκ θα καταφέρει να προσπεράσει κάποιον από τους παραπάνω στη συνέχεια της διοργάνωσης και, φυσικά να κρατήσει τα «σκήπτρα» στην κορυφή της σχετικής λίστας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.