Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα 1-2: Παιδικά λάθη και αφέλεια έφεραν “πικρό” αποκλεισμό (vids+highlights)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι Χάιφας με 2-1 βιώνοντας έναν οδυνηρό αποκλεισμό που οφείλεται αποκλειστικά σε δικά του παιδικά λάθη και στην αφέλεια με την οποία μπήκε σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς.

Ο Παναθηναϊκός για τέταρτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά τα δύο με τη Ρεν και το ένα στην Ισπανία, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς καθαρό μυαλό και καθόλου καλά πνευματικά προετοιμασμένος. Η αφέλεια με την οποία έπαιξε στα πρώτα λεπτά, αλλά τα παιδικά λάθη από Λοντίγκιν, Σένφελντ, Βαγιαννίδη, Αράο και Βιλένα έβαλαν τους “πράσινους” στα σχοινιά και όσο κι αν προσπάθησαν στη συνέχεια δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη πρόκριση.

Το 0-1 του Ντάβιντ με την ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού, τη λάθος έξοδο του Λοντίγκιν και τις κακές τοποθετήσεις Σένκεφελντ και Γεντβάι έφεραν το “τριφύλλι” σε ένα ανελέητο κυνηγητό. Οι “πράσινοι” πήραν τη μπάλα στα πόδια και είχαν δέκα ευκαιρίες και πάνω δέκα κόρνερ χωρίς να σκοράρουν. Κάτι το οποίο έκανε ξανά η Μακάμπι με τον Τσέρι εξαιτίας ενός γλιστρήματος του Βαγιαννίδη που έφερε πανικό και ανισορροπία στην “πράσινη” άμυνα.

Το γκολ του Ιωαννίδη στο 89′ στο 15ο κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι δεν ήταν αρκετό για να σπρώξει τον Παναθηναϊκό στην ισοφάριση-πρόκριση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με νίκη επί της Βιγιαρεάλ και ισοπαλία στο Ισραήλ, συνέχισε με τέσσερις ήττες που όλες θα μπορούσε να τις είχε αποφύγει και μοιραία αποκλείστηκε. Πλέον πρέπει να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες που αποκόμισε από αυτό το ταξίδι και να παρουσιαστεί καλύτερος του χρόνου.

Έτσι ξεκίνησαν

Ό Ιβάν ΓΙοβάνοβιτς επέλεξε να αρχίσει το ματς με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ βασικός ήταν ο Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι, ενώ κι ο Χουάνκαρ άρχισε βασικός δύο μήνες μετά τον σοβαρό τρυματισμό του στο Καραϊσκάκη. Έτσι οι έντεκα του Σέρβου τεχνικού σε διάταξη 4-3-3 ήταν οι Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Βαγιαννίδης και Χουάνκαρ. Από πλευράς Μακάμπι ο Μεσαϊ Ντέγκο ξεκίνησε στο ματς με τους Καϊούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγρεν, Κονούντ, Σέρι, Ντα Σίλβα, Αλί, Χατζάζ, Ντάιβντ και Πιερό.

Μπήκε πιο αποφασιστικά και σκόραρε η Μακάμπι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μακάμπι να μπαίνει πιο αποφασιστικά στις μονομαχίες και να είναι πιο απειλητική όταν φτάνει στην περιοχή του Λοντίγκιν. Οι Αράο και Βιλένα δεν έδιναν την απαραίτητη ασφάλεια και ισορροπία στο παιχνίδι των “πράσινων” και από δικά τους λάθη ήρθαν δύο καλές στιγμές των ισραηλινών στο 1ο και στο 13ο λεπτό με τον Τσέρι.

Στο ενδιάμεσο, στο 3ο λεπτό ο Αϊτόρ με δική του ενέργεια και διαγώνιο σουτ είχε την πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναικού στο ματς. Στο 16ο λεπτό ο Βιλένα έκλεψε μπάλα, προχώρησε αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και χάθηκε η ευκαιρία. Ώσπου φτάσαμε στο 20λεπτο με την Μακάμπι να βγάζει ωραία επίθεση από αριστερά και σέντρα του Κορνού που βρήκε τον Ντάβιντ να εκμεταλλεύεται να λανθασμένη έξοδο του Λοντίγκιν και τις κακές τοποθετήσεις Σένκεφελντ και Γέντβαϊ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στιο 30′ με τακουνάκι του Ιωαννίδη που έβγαλε δύσκολα ο Καϊούφ και ο Αϊτόρ δεν πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ. Από το λεπτό αυτό κι έπειτα οι “πράσινοι” κράτησαν μπάλα και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά η άμυνα της Μακάμπι ήταν πάντα στη θέση της. Στο 45+2 από τρομερή ενέργεια του Χουάνκαρ ο Παλάσιος στο δεύτερο δοκάρι δεν έκανε την προβολή όπως έπρεπε.

Καταιγιστικός Παναθηναϊκός, το 0-2 η Μακάμπι…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια δημιουργώντας καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο η Μακάμπι γνωρίζοντας την αδυναμία του “τριφυλλιού” στις στατικές φάσεις δεν ήταν φειδωλή σε κόρνερ και φάουλ. Η άμυνά της όμως ήταν καταλυτική και έκοβε τα πάντα, με τον Καϊούφ “κέρβερο” στα δοκάρια του να “καθαρίζει” ό,τι φτάνει στην εστία.

Στο 48΄ το σουτ του Παλάσιος απο διαγώνια θέση έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Στο 52′ η κεφαλιά του Γεντβάι από το κόρνερ του Μπερνάρ έφυγε μόλις άουτ. Στο 56′ ο Καϊούφ έκανε μεγάλη επέμβαση σε εξαιρετικό φάουλ του Αϊτόρ. Στο 64′ ο Καϊούφ και πάλι έβγαλε το εξαιρετικό απευθείας κόρνερ του Αϊτόρ, εν συνεχεία έβγαλε και την κεφαλιά του Ιωαννίδη κι ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να “φυσήξει” τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 68′ ο Βαγιαννίδης γύρισε τη μπάλα στον Ιωαννίδη που δεν είδε τον αμαρκάριστο Αϊτόρ και σούταρε στα σώματα. Στο 70′ ο Μαντσίνο που μόλις είχε μπει στο ματς πέρασε τρεις αντιπάλους και εκτέλεσε με το αριστερό είδε κι αυτός τον Καϊούφ να του λέει “οχι”.

Το’ βαλε στο 15ο κόρνερ αλλά ήταν πια αργά

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ένα γλίστρημα του Βαγιαννίδη έφερε τη Μακάμπι στην περιοχή του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά με τον Τσέρι να εκμεταλλεύεται την ανισορροπία στην περιοχή του “τριφυλλιού” και να εκτελεί τον Λοντίγκιν για το 0-2 κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κερδίζει κόρνερ, ώσπου στο 15ο κατάφερε με τον Μπερνάρ εκτελεστή κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Ιωαννίδη και με έξι λεπτά καθυστερήσεις.

Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει στην πολκυπόθητη ισοφάριση και πλήρωσε το κακό πρώτο του εικοσάλεπτο και μια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο με πικρό αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (80′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69′ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (88′ Σπόραρ), Ιωαννίδης

Μακάμπι Χάιφα (Μεσαϊ Ντέγκο): Καϊούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγρεν (46′ Φέινγκολντ), Κορνού (80′ Ποντγκορεάνου), Τσέρι (80′ Καλαϊλί), Ντα Σίλβα, Αλί (32′ Τζέμπερ), Χατζάζ, Ντάιβντ (67′ Ραφαέλοφ), Πιερό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.