Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Πήγε για μεγάλο come back, αλλά… (highlights & videos)

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε από το 3-0 στο 47' πληρώνοντας ατομικές αφέλειες-Η είσοδος του Ιωαννίδη έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό-Αποκλεισμός από το Europa League και τώρα ο δρόμος του Conference League

Ο Παναθηναϊκός μόχθησε μέχρι το τέλος για να μη γυρίσει ένα παιχνίδι που στο 47′ (όταν ο Μοράλες έκανε το 3-0) έμοιαζε απλησίαστο. Από εκεί και μετά όμως, ουσιαστικά από το 60′ και μετά, άρχισε μια αντεπίθεση που τον έφερε μια ανάσα από το 3-3. Και κανείς δεν ξέρει, με τη φόρα που είχε ο Παναθηναϊκός τι θα γινόταν αν το 3-2 το έκανε ο Αϊτόρ στο 70′ σε μεγάλη ευκαιρία και δεν χρειαζόταν να περιμένει ο Παναθηναϊκός μέχρι το 81′ όταν -τότε- ο Ιωαννίδης έκανε το 3-2.

Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει στο σκορ πληρώνοντας ατομικές αφέλειες στις φάσεις των γκολ.

Τα σχέδια των προπονητών 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρέθηκε και από απέναντι στον Μαρθελίνο όπως και λίγους μήνες πριν απέναντι -τότε- στη Μαρσέιγ. Ο Παναθηναϊκός ήταν με Μπρινιόλι στην εστία, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρ στους χαφ, με τους Παλάσιος-Αϊτόρ στα άκρα και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Η Βιγιαρεάλ ήταν σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Ρέινα στην εστία, δεξιός μπακ ο Φόιρθ, αριστερά ο Μορένο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Αλμπιόλ με τον Κουένκα. Ο Παρέχο με τον Κομεσάνια στους χαφ, δεξιά ο Ακομάχ, αριστερά ο Τριγκέρος και επιθετικό δίδυμο ο Άλεξ Μπαένα με τον Μοράλες.

Πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά τα πρώτα λεπτά βρήκε τη συνοχή που ήθελε και σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο ήταν αυτός που έκανε την πρώτη ευκαιρία. Ηταν το 10’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα φτάνει στον Πέρεθ που πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αποκρούει δύσκολα ο Ρέινα. Στο 20’ η Βιγιαρεάλ απάντησε. Ο Μοράλες έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μπρινιόλι διώχνει. 

Δύο γκολ σε πέντε λεπτά 

Οι ισοροοπίες άλλαξαν -υπέρ της Βιγιαρεάλ- μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 29’ ο Ακομάχ πήρε όλη την αριστερή πλευρά, ξεπερνώντας την άμυνα του Μλαντένοβιτς που προσπάθησε να τον σταματήσει ακόμη και με φάουλ χωρίς να τα καταφέρει. Ο Μαροκινός έκανε την πάσα μετά για τον Αλεξ Μπαένα για το 1-0.

Στο 34’, ο Κομεσάνια αποφεύγει με προσποίηση τον Αϊτόρ και με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, κάνει το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το β’ μέρος άρχισε με 3-0

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα γκολ για να μπει στο παιχνίδι, το β’ μέρος όμως άρχισε γκολ για τη Βιγιαρεάλ. Στο 47’, ο Αράο κάνει κακή εκτίμηση, ο Άλεξ Μπαένα παίρνει την μπάλα, δίνει στον Μοράλες που εύκολα κάνει το 3-0 και έκανε το έργο του Παναθηναϊκού ακόμη πιο δύσκολο.

Φάσεις για VARΕνα οφσάιντ σε γκολ και ένα πέναλτι 

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο VAR έλεγξε δύο φάσεις για τον Παναθηναϊκό. Στο 59’, ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ. Ο Παλάσιος κάνει τη σέντρα, ο Αϊτόρ προλαβαίνει τον Ρέινα, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχεται από τον VAR και ακυρώνεται για οφσάιντ στον Αϊτόρ.

Στο 62’ πάλι με τον Αϊτόρ πρωταγωνιστή, ο Παναθηναϊκός κερδίζει πέναλτι. Η φάση ελέγχεται από τον VAR που φωνάζει τον διαιτητή που δίνει πέναλτι. Στο 66’, ο Ιωαννίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι. Στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στην επιστροφή ο Παλάσιος σκοράρει για το 3-1.

Μεγάλη ευκαιρία για 3-2

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Ιωαννίδης κάνει πολύ ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, δίνει την πάσα στον Αϊτόρ, ο Ισπανός στέλνει την μπάλα άουτ.

Ιωαννίδης και 3-2

Η είσοδος του Ιωαννίδη έδωσε φρεσκάδα και ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Ο Γιοβάνοβιτς επίσης πέρασε στο παιχνίδι και τον Βιλένα. Στο 81′ ο Βιλένα έκανε μια μπροστινή μπαλιά και ο Ιωαννίδης κινήθηκε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας της Βιγιαρεάλ. Εφτασε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε τον Ρέινα για το 3-2.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, ο Μπρινιόλι κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 3-2 και τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

Και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωαννίδης έφτασε κοντά στην τελική προσπάθεια για να ισοφαρίσει, τον πρόλαβε ο Γκάμπια.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.