Ολυμπιακός: Το μαγικό βράδυ της ακούραστης τριάδας (videos)

Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος! Non stop τρέξιμο, ποιότητα, εργαλεία για τον Μαρτίνεθ!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνώριζε πολύ καλά πως για να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις μια ομάδα της Premier League, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να τρέξει ασταμάτητα, να τρέξει σαν να μην υπάρχει αύριο, να τρέξει τόσο ώστε να φοβίσει τη Γουέστ Χαμ και να της στερήσει τον αέρα υπεροχής με τον οποίο ταξίδεψε στον Πειραιά. Τα κουκιά ήταν μετρημένα! Για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Μαρτίνεθ θυσίασε έναν περιφερειακό επιθετικό και “μάτσαρε” στους Καμαρά και Έσε τον Αλεξανδρόπουλό. Οι τρεις τους πραγματοποίησαν κόντρα στα “σφυριά” ένα απίθανο ματς. Ανασταλτικά και δημιουργικά. Τόσο καλά τα πήγαν, που στον Μαρτίνεθ μπαίνουν σκέψεις για τη συνέχεια σχετικά με το αν το 4-3-3 αποτελεί το ιδανικό σχηματισμό για τη συνέχεια και σε άλλα σημαντικά ματς εντός Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται τη μάσκα για να είναι “εκδικητής”

Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-3 απ’ τη Φράιμπουργκ στο Φάληρο και ο Σαντιάγκο Έσε έφυγε απ’ το χορτάρι του “Γ. Καραϊσκάκης” με σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο, ύστερα απ’ το σκληρό και ατιμώρητο μαρκάρισμα του Ρόλαντ Σαλάι. Ο νεαρός Αργεντινός χαφ μπορεί να γύρισε άμεσα στη δράση με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου και μιας μάσκας που τον προστάτευσε για 2-3 ματς, ωστόσο ήταν εμφανές πως είχε χάσει τη “σπιρτάδα” του. Ο Έσε ήταν σαν να έκανε μια επανεκκίνηση στη σεζόν, ξεκινώντας πάλι απ’ το “μηδέν”. Στο ματς με τη Γουέστ Χαμ η εμφάνιση του Έσε ήταν τόσο μεστή, που μπορούμε να πούμε πως έκανε ολική επαναφορά.

Ο Έσε μοίρασε την ασίστ στον Κώστα Φορτούνη στο 1-0 του Ολυμπιακού. Μπορεί το συγκεκριμένο γκολ να φέρει την υπογραφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, ωστόσο η πάσα του Έσε ήταν κομβική για να βρει χώρο και ρυθμό απ’ τον άξονα ο “Φόρτου”. Ο 22χρονος μέσος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο ματς με τους Λονδρέζους με 5 ανακτήσεις μπάλας, 30/34 ακριβείς πάσες, 4/5 σωστές μακρινές ματαβιβάσεις.

Η καλύτερη εκδοχή του Μαντί

Ο Μαντί Καμαρά το περασμένο καλοκαίρι δεν “ψήθηκε” ν’ ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Πολλοί θεώρησαν πως ήταν… φευγάτος, άλλοι πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως ο 26χρονος μέσος προετοίμαζε το σώμα του για την καλύτερη σεζόν του με τον Ολυμπιακό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν κρύβει πως στηρίζει πολλά στον Μαντί και το απόλυτο συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις (14/14), το επιβεβαιώνει. Στο ματς με τη Γουέστ Χαμ ο Καμαρά κάλυψε κάθε διαθέσιμο σημείο του αγωνιστικού χώρου με 68% επιτυχία στις μεταβιβάσεις, 60 επαφές μπάλας, 6 κερδισμένες μονομαχίες και 4 ανακτήσεις μπάλας.

Το heat map του Καμαρά κόντρα στη Γουέστ Χαμ!

Έδωσε βοήθειες απ’ την άμυνα ως την επίθεση, ήταν ώριμος, χωρίς υπερβολές και φάνηκε ξεκάθαρα ισάξιος των αντιπάλων του, οι οποίοι αγωνίζονται στην Premier League. Να θυμίσουμε πως η ψυχολογία του Καμαρά είναι στα ύψη, καθώς σκόραρε στο “λειψό” ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ απ’ τη Γουινέα σύντομα θα κληθεί ξανά στην εθνική του ομάδα, καθώς γεφυρώνεται το χάσμα στις σχέσεις με τον εκλέκτορα της Γουινέας, Νταμπί Ντιαβαρά.

Έψαξε το γκολ της ζωής του ο Αλεξανδρόπουλος!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν ο παίκτης που μπήκε “σφήνα” ανάμεσα σε Καμαρά και Έσε. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε δείξει πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση σε ό,τι αφορά τις φυσικές του δυνάμεις, αλλά και την αυτοπεποίθηση. Έτσι ο Μαρτίνεθ δεν είχε καμία αμφιβολία για την αξιοποίηση του στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Βλέπετε το ματς με τον Παναθηναϊκό εκτός από υψηλές φυσικές απαιτήσεις, είχε και σημαντικό πνευματικό κόστος για τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έδειξε πως δεν “μασάει” κι έτσι μπήκε στην ενδεκάδα για τη δοκιμασία με τη Γουέστ Χαμ. Ο 21ετών μέσος σ’ ένα απ’ τα πιο λαμπρά της καριέρας του ήταν εξίσου λαμπρός! Είχε 83% ευστοχία στις πάσες, 7 κερδισμένες μονομαχίες και 2 σουτ στον στόχο. Μάλιστα στη φάση του 79ου λεπτού, λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ που θα έμενε στην ιστορία, τόσο για τη σημασία του, όσο και για την ομορφιά του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.