Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0: Και Φώταρος και Σπόραρ και ομάδα! (hls)

Ο Παναθηναϊκός με μια υπέροχη ομαδική εμφάνιση, έναν ασύλληπτο Φώτη Ιωαννίδη που πέτυχε γκολ καριέρας και τον Σπόραρ να σκοράρει κι αυτός άρχισε με το δεξί την ευρωπαϊκή περιπάτεια στους ομίλους του Europa League.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την Βιγιαρεάλ και έχασε πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, ενώ κινδύνεψε μόλις μία φορά στο ματς από την Βιγιαρεάλ. Ο Φώτης Ιωαννίδης στο 38ο λεπτό πέτυχε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, ενώ ο Σπόραρ που τον αντικατέστησε πέτυχε ένα επίσης πανέμορφο γκολ στο 78 λεπτό. Με τη λήξη του αγώνα πραγματικά το σκορ έμοιαζε φτωχό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που αποθεώθηκε μαζί με όλη την ομάδα του από τον κόσμο που γέμισε το Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι σε ισπανική ομάδα στην ιστορία του. Έτσι, οι “πράσινοι “ξεκίνησαν” με το δεξί τις υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να ονειρεύονται.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία ήταν αναγκαστική λόγω της τιμωρίας του Χουάνκαρ με τον Μλαντένοβιτς στη θέση του, ενώ η άλλη τακτικής με τον Τσέριν αντί του Βιλένα. Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάκγνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι και Ιωαννίδης οι υπόλοιποι εννέα.

Εννέα ήταν οι αλλαγές του Πατσέτα στο αρχικό σχήμα της Βιγιαρεάλ σε σχέση με το πρόσφατο ματς με την Αλμερία στο πρωτάθλημα. Οι εκλεκτοί του ήταν οι Ρέινα, Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα, Καπουέ, Κομεσάνα, Σουάρεθ, Τριγκέρος, Μοράλες και Μπρερετόν Ντίαζ.

Την ισορροπία “έσπασε” ο Φώταρος με γκολάρα παγκόσμιας κλάσης!

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με τους “πράσινους” να προσπαθούν να επιτελέσουν το Plan A που ήθελε να κρατούν τη μπάλα στα δικά του πόδια. Αυτό έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και είχε μια τελική με κεφαλιά του Σένκεφελντ από κόρνερ του Μπερνάρ. Εν συνεχεία η Βιγιαρεάλ ισορρόπησε κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μοράλες στο 18ο λεπτό να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Μετά το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός άυξησε ξανά την πίεσή του και είχε μια μεγάλη ευκαιρία όταν Μπερνάρ, Μαντσίνι και Παλάσιος συνεργάστηκαν άψογα με τον Αργεντινό να σουτάρει από πλάγια θέση λίγο άουτ στο πλαϊνό δίχτυ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, το ματς πήγε στην ισορροπία με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιτεθούν αλλά χωρίς ρίσκο. Την ισορροπία αυτή έσπασε ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο “Φώταρος”.

Ο οποίος στο 38ο λεπτό με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα κινήθηκε κάθετα στην περιοχ΄ή χωρίς τη μπάλα δημιουργώντας την πάσα του Κώτσιρα την οποία μετέτρψε σε ασίστ με ένα τελείωμα παγκόσμιας κλάσης. Ένα υπέροχο γκολ, το τρίτο του στην Ευρώπη για φέτος και τέταρτο σε δέκα εμφανίσεις. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να το διαχειρίζεται όπως έπρεπε για να πάει να ανασυνταχτεί.

Μπήκε δυνατά η Βιγιαρεάλ, τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός

Η Βιγιαρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με διάθεση να ρισκάρει και θέλησε να “χτυπήσει” από τη δεξιά πλευρά στον Μλαντένοβιτς, αλλά όλες οι σέντρες ή τα γυρίσματα ανακόπηκαν από την “πράσινη” άμυνα ή τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός από τη δική του πλευρά βρήκε χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερό του γκολ.

Πρώτα στο 50′ όταν ο Ιωαννίδης μετά από μια μεγάλη μπαλιά του Μλαντένοβιτς πέρασε τον αντίπαλό του με εντυπωσιακή ενέργεια, βγήκε απέναντι από τον Ρέινα αλλά τον πρόλαβε στην εκτέλεση ο Κομεσάνια. Δύο λεπτά αργότερα, τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Παλάσιος να σουτάρει διαγώνια και τον Ρέινα να αποκρούει. Εν συνεχεία το πλασέ του Μλαντένοβιτς έβγαλε ο Κομεσάνια.

Επόμενη μεγάλη ευκαιρία με τον Κώτσιρα, που πήρε την μπάλα από τον Παλάσιος πάτησε περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία σε μια μοναδική για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό στιγμή.

Όχι, δεν τα βάζει ο Σπόραρ! Γκολάρα για το 2-0

Στο 78ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έβαλε θεμέλια νίκης με ένα υπέροχο γκολ του Σπόραρ, ο οποίος κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή και από τη γραμμή της εκτέλεσε υπέροχα με τρομερή τεχνική για να στείλει τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Το ΟΑΚΑ σε έκρηξη!

Στο 90′ ο Βιλένα έχασε μεγάλη ευκαιρία σε επίθεση 4 εναντιον 2 να τελειώνει μόνος του τη φάση με σουτ μόλις άουτ. Το ματς τελείωσε μέσα σε αποθέωση!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ (77′ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (77′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (68′ Βιλένα), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ)

Βιγιαρεάλ (Πατσέτα): Ρέινα, Μαντί, Γκάμπια, Κίκο, Πεντράθα, Καπουέ, Κομεσάνια, (61′ Παρέχο) Σουάρεθ (30′ Πίνο), Τριγκέρος (61′ Μορένο), Μοράλες (77΄Μπαένα), Μπρερετόν Ντίαζ (61′ Σόρλοτ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.