Τα γκρέμισε… (video)

Ένας κακός αμυντικά Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα που πήρε δύο φορές μέσα στο ματς και ηττήθηκε 2-3 από την Αϊντχόφεν, χάνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Ένας κακός αμυντικά Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα που πήρε δύο φορές μέσα στο ματς και ηττήθηκε 2-3 από την Αϊντχόφεν, χάνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης.


Εξαιρετικοί στην επίθεση οι πράσινοι, προηγήθηκαν δις με Ατζαγκούν και Πέτριτς (εξαιρετικό τέρμα), ωστόσο οι πολύ καλοί Στιλ και Σίλντενφελντ, δεν μπόρεσαν να κύψουν τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Αναστασίου.


Ομάδα υψηλού επιπέδου η Αϊντχόφεν από τη μέση και μπροστά, που μπήκε με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και το κατάφερε.


Στον έναν βαθμό έμεινε το τριφύλλι, που προλαβαίνει πια το τρένο της πρόκρισης, με τους Ολλανδούς να ανεβαίνουν στους 7 πόντους και να είναι κοντά στην προνομιούχο δεύτερη θέση. 


Οι διατάξεις των ομάδων


Με 4-4-2 ξεκίνησε ο Γιάννης Αναστασίου. Στιλ στο τέρμα και Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες και Τριανταφυλλόπουλος ήταν στην άμυνα, με τους Πράνιτς, Λαγό να αγωνίζονται στα χαφ. Ατζαγκούν από αριστερά και Ζέκα από δεξιά, πλαισίωναν το επιθετικό δίδυμο των Πέτριτς, Καρέλη.


Το 4-3-3 επέλεξε ο Φιλίπ Κοκού. Ο Ζουτ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα οι Βίλεμς, Ισιμάτ Μιρίν, Ρέκικ και Αρίας. Μπροστά από τα σέντερ μπακ κινήθηκε ο Γκουαρδάδο σαν μοναδικό αμυντικό χαφ, με τους Βαϊνάλντουμ και Μάχερ να κινούνται ακόμα πιο μπροστά, ενώ Ντεπάι και Νάρσινγκ έβγαιναν από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Μοναδικός προωθημένος ο Ντε Γιόνγκ.


Το ματς


Ο Παναθηναϊκός μπήξε με διάθεση να πιέσει την Αϊντχόφεν κρατώντας ψηλά τους παίκτες του, στα 3/4 του γηπέδου. Οι Ολλανδοί έδειξαν για ακόμα μία φορά πως έχουν εξαιρετική ποιότητα όποτε κατάφερναν να βγαίνουν μπροστά, χάνοντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 10′, όταν ο Στιλ νίκησε τον Ντεπάι στο τετ α τετ.


Ένα λεπτό αργότερα οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ. Ο Πέτριτς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Ζέκα αλλά με σουτ από πλάγια θέση ο Ατζαγκούν έγραψε το 1-0.


Οι παίκτες του Κοκού βγήκαν μπροστά όπως ήταν επόμενο, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να πιέζει και το παιχνίδι να λαμβάνει χαρακτήρα «ροντέο» με πάνω κάτω τη μπάλα! Η ισοφάριση ήρθε στο 27΄μετά από υποδειγματική ανάπτυξη. Βίλεμς, Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα από κοντά για το 1-1 και ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπόρεσε να κόψει την τελική πάσα.


Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες «μαζεύτηκαν», με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο απειλητικοί αλλά τον Σίλντενφελντ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να καθαρίζει τις περισσότερες φάσεις.


Το πράσινο προβάδισμα ήρθε στο 43′. Από μεγάλη μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πίσω από το κέντρο, ο Καρέλης έστρωσε με εξαιρετική κεφαλιά πάσα στον Πέτριτς που με φανταστικό βολέ νίκησε τον Ζουτ για το 2-1 του ημιχρόνου.


Η Αϊντχόφεν αύξανε την πίεσή της όσο η ώρα περνούσε στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ελέγξει τη μπάλα, κρατώντας το προβάδισμά του.


Ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Μπεργκ αντί του Πέτριτς θέλοντας να ψάξει ένα τρίτο γκολ που θα έδινε σοβαρό προβάδισμα νίκης, αλλά ένα μόλις λεπτό μετά την αλλαγή, ήρθε η ισοφάριση. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ανεβασμένη ψηλά στο γήπεδο, ο Βίλεμς το εκμεταλλεύτηκε και με σέντρα βρήκε τον Ντε Γιόνγκ (ήταν λίγο πιο μπροστά από τον αμυντικό του ΠΑΟ) που αφού κοντρόλαρε σούταρε για το 2-2 στο 65′.


Ο Παναθηναϊκός είχε αντίδραση και λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν στα δύο επόμενα λεπτά, ο Καρέλης σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ ο Ζουτ αντέδρασε σωτήρια στο σουτ του Ατζαγκούν.


Αφού ξεπέρασαν το δύσκολο δίλεπτο, οι Ολλανδοί πίστεψαν στην ανατροπή και βγήκαν μπροστά, με τον Σίλντενφελντ να αποσοβεί (προσωρινά) το 2-3 διώχνοντας πάνω στη γραμμή του σουτ του Νάρσινγκ, ενώ το παιχνίδι ήταν και πάλι άνω κάτω!


Στο 73′ ο Ισιμάτ Μίριν λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά αυτή πέρασε σύριζα από το δοκάρι του Ζουτ με την Αϊντχόφεν να κάνει το 2-3 στο 78ο λεπτό. Ο εξαιρετικός Βίλεμς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βαϊνάλντουμ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Στιλ.


Οι παίκτες του Αναστασίου προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας που θα α διατηρούσε κάποιες (λιγοστές) ελπίδες για την πρόκριση.

Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου (4 αγώνες):

1) Ντινάμο Μόσχας 12 (6-2)
2) Αϊντχόφεν 7 (5-4)
3) Εστορίλ 3-4)
4) Παναθηναϊκός 1 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (5η, 27/11):

Ντινάμο Μόσχας – Παναθηναϊκός
Εστορίλ – Αϊντχόφεν


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (Δώνης 44′), Ζέκα, Πράνιτς, Καρέλης, Ατζαγκούν (Μπούι 72′, Πέτριτς (Μπεργκ 63′).


Αϊντχόφεν (Κοκού): Ζουτ, Αρίας, Ρέκικ, Ισιμάτ Μιρίν, Βίλεμς (Χέντριξ 90’+2′), Γουαρδάδο, Βεϊνάλντουμ, Μάχερ, Νάρσινγκ (Γιόσεφζουν 90’+7′), Ντεπάι, Ντε Γιόνγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.