Ολυμπιακός – Σλόβαν 1-1: Με λυτρωτή τον Ελ Αραμπί

Δεν θα μπορούσαν να γίνουν μαγικά, όπως είχε πει και ο Κορμπεράν στην Συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, ήταν θέμα ψυχολογίας και διάθεσης το αποτέλεσμα κόντρα στην Σλόβαν.

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει τεράστια προβλήματα που με τα μαζεμένα ματς αδυνατεί να τα λύσει, όμως με το γκολ της ισοφάρισης του Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό (είχε προηγηθεί η Σλόβαν στο 63ο λεπτό με τον Γκριν) μπήκαν νέα δεδομένα για το ματς την άλλη εβδομάδα στην Μπρατισλάβα.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει όρεξη, να θέλει να πιέσει και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ.
Θα μπορούσε να έχει έρθει στο 7ο λεπτό, όταν ο Τικίνιο κατέβασε ωραία την μπάλα στη μικρή περιοχή και την «έσπασε» στον Μασούρα που ερχόταν πίσω του, όμως το πλασέ του Έλληνα ακραίου επιθετικού έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Η Σλόβαν ήταν δεδομένο πως θα έψαχνε τις αντεπιθέσεις και τις βρήκε αφού το αμυντικό τρανζίσιον του Ολυμπιακού ήταν πολύ κακό.
Αρχικά άγγιξαν το γκολ από μία φάση που δεν φαινόταν ικανή να προβληματίσει την άμυνα των ερυθρολεύκων καθώς η σέντρα σουτ του Γκριν ήταν αδύναμο και πέρασε χωρίς να χρειαστεί να επέμβει κανείς από τους αμυντικούς, όμως λίγο πριν βγει η μπάλα άουτ ο Σέμερχαλ έκανε ένα τάκλιν το οποίο έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.


Παρόμοια φάση που έδειξε πως κάτι δεν λειτουργούσε καλά στην άμυνα του Ολυμπιακού, αφού η πάσα του Γκριν έβγαλε τον Μπαρσεγιάν απέναντι από τον Βατσλίκ ο οποίος όμως βγήκε νικητής.
Ο Ολυμπιακός βρήκε ευκαιρία από ωραίο συνδυασμό του Κούντε με τον Όλεγκ και από τη σέντρα του Μολδαβού ο Τικίνιο πετάχτηκε στη φάση πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.


Χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και χωρίς να μπορεί να διασπάσει τις πολύ κοντινές αμυντικές γραμμές της Σλόβαν ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ με μεγάλες πάσες ψάχνοντας κυρίως τον Τικίνιο.
Η μεγάλη φάση δεν ήρθε για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως η Σλόβαν βρήκε, όχι τεράστια, αλλά σημαντική ευκαιρία, στο 37’ με τον Καχβετάτζε να κάνει τη σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Κούτσκα ο οποίος υπό την πίεση του Σισέ αστόχησε από τη μικρή περιοχή.
Το ημίχρονο «έφυγε» με τις δύο ομάδες στο 0-0 με τον Βάις να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, ενώ τον Ολυμπιακό να προβληματίζει κυρίως με την αμυντική του εικόνα.

Ήθελε αλλαγή εικόνας για να βρει αποτέλεσμα, τον λύτρωσε ο Ελ Αραμπί

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε να θέλει να δώσει χώρο στην Σλόβαν, ώστε να την αναγκάσει να χαλάσει τις γραμμές της και αυτό να δώσει την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να βρουν χώρους και να φτάσουν στο γκολ.

Αυτό είχε ως αποτέλσμα να έρθει και η πρώτη πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Κορμπεράν, όταν από ωραία προσπάθεια του Άβιλα η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα που σούτερα αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Σλόβαν σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Άλλη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μαντί Καμαρά να κάνει το γύρισμα όμως και πάλι ο τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα κι εκεί που όλα έδειχναν πως έχει το μομέντουμ για να φέρει το ματς στα μέτρα του ήρθε ένα τεράστιο λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, από το οποίο ήρθε το εύστοχο πλασέ του Γκριν για να δώσει το προβάδισμα στην Σλόβαν.

Το γκολ των φιλοξενούμενων έφερε γρήγορες αλλαγές από τον Κορμπεράν, αφού μετά τον Ρατζέλοβιτς που είχε μπει, πριν το 0-1, στο ματς πέρασαν οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, μήπως μπορέσει ο Ολυμπιακός και βρει ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Παρά τις αλλαγές η εικόνα του Ολυμπιακού δεν έπειθε σε καμία περίπτωση ότι μπορούσε να σκοράρει, ότι θα μπορούσε να βρει αυτό το γκολ που θα του έκανε λίγο πιο εύκολη τη ρεβάνς.

Όμως η ποιότητα και η φαντασία του Βαλμπουενά και η εκτελεστικότητα του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης στο 87ο λεπτό βάζοντας άλλα δεδομένα στο ματς.

Όπως ήταν λογικό ο Ολυμπιακός έψαξε και το δεύτερο γκολ ανεβάζοντας όλη την ομάδα στην αντίπαλη περιοχή και παραλίγο να το πληρώσει όταν στο 89ο λεπτό χρειάστηκε μία πολύ δύσκολη απόκρουση του Βατσλίκ για να παραμείνει το 1-1 και πάλι σε φάση με τον Ραμίρες.

Μία ακόμη αλλαγή, ήταν αυτή του Γκάρι Ροντρίγκες, αντί του Μασούρα και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είχε ένα καλό πλασέ που όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη 11άδα του Κάρλος Κορμπεράν: Βατσλίκ-Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Κούντε-Μασούρας, Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο
Η 11άδα της Σλόβαν: Χόβαν – Πούστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο – Κούτσκα, Κανκάβα – Μπαργκεσιάν, Καχβετάτζε, Ζμριάλ – Γκριν.

Ο Λορένς Βισέρ από το Βέλγιο ήταν ο διαιτητής του ματς, με βοηθούς τους Ριέν Βανιζέρ, Τιμπό Νάισεν, ενώ τέταρτος ήταν ο Λόταρ Ντ’Οντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.