Ρέιντζερς – Λειψία 3-1: Mε ανατροπή στη Σεβίλλη! (hls)

Η Ρέιντζερς ανέτρεψε την ήττα με 1-0 στη Γερμανία από τη Λειψία και με νίκη 3-1 επέστρεψε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 2007/08.

Σε ένα «καυτό» «Άιμπροξ», η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ στέρησε στους Γερμανούς τον πρώτο τελικό της ιστορίας τους και θα διεκδικήσει στη Σεβίλλη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18/5) το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιό της μετά το Κυπελλούχων του 1971-72.

Το σενάριο πρόκρισης ήταν παρόμοιο με των προημιτελικών κόντρα στην Μπράγκα (ήττα 1-0 εκτός, νίκη 3-1 εντός), αλλά αυτή τη φορά οι Σκωτσέζοι δεν χρειάστηκαν καν την παράταση.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα καθώς στο 18ο λεπτό ο Κεντ μπήκε από αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλια και ο Τάβερνιερ από κοντά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, για το 7ο γκολ του σε 13 ευρωπαικά ματς φέτος.

Στο 24′ μάλιστα έφτασαν και σε σκορ πρόκρισης, με τον Καμαρά να πιάνει υπέροχο σουτ στο όριο της περιοχής νικώντας τον Γκουλάτσι.

Η Λειψία άργησε να μπει στο ματς μετά το σοκ αλλά τελικά ισορρόπησε στο β’ μέρος και στο 70′ κατάφερε να μειώσει με τον Ανχελίνιο να κάνει την ασίστ και τον Ενκουνκού να εκτελεί και να φτάνει τα 32 γκολ στη σεζόν.

Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, καθώς στο 80ό λεπτό έκανε το 3-1 όταν σε φάση διαρκείας οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Λούντστραμ και αυτός σκόραρε εντός περιοχής, με τους γηπεδούχους να κρατούν το «χρυσό» αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Ρέιντζερς (Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ – Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς – Τζακ (59′ Μπαλόγκουν), Λούντστραμ, Καμαρά – Ράιτ (58′ Άρφιλντ), Αρίμπο (46′ Σακάλα), Κεντ.
Λειψία (Τεντέσκο): Γκουλάτσι – Γκβάρντιολ, Ορμπάν, Κλόστερμαν – Χένριχς, Λάιμερ, Καμπλ, Ανχελίνιο (83′ Σίλβα) – Ενκουνκού, Όλμο (62′ Σομποσλάι) – Πόουλσεν (83′ Χάλστενμπεργκ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.