«Ξύπνησε» αργά… (video)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι μετά το 60', όμως δεν ήταν αρκετό απέναντι στην ανώτερη και αποτελεσματική Ντιναμό Μόσχας, η οποία έφυγε με το «διπλό» (1-2) από τη «Λεωφόρο».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι μετά το 60′, όμως δεν ήταν αρκετό απέναντι στην ανώτερη και αποτελεσματική Ντιναμό Μόσχας, η οποία έφυγε με το «διπλό» (1-2) από τη «Λεωφόρο».

Οι «πράσινοι» σε ακόμη ένα παιχνίδι «πέταξαν» ένα ημίχρονο (αυτή τη φορά 60 λεπτά) και το πλήρωσαν, ξεκινώντας με το… αριστερό τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League.

Κοκόριν (40′) και Ιόνοφ (49′) τα γκολ των Ρώσων. Για τον Παναθηναϊκό ο Ντίνας (63′) διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Τα πλάνα των προπονητών…

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2, με ρόμβο στο κέντρο. Κάτω από την εστία κάθισε ο Κοτσόλης, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, στο αριστερό ο Νάνο και κεντρικό δίδυμο οι Μέντες και Σίλντενφελντ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα (δεξιά) και Πράνιτς (αριστερά), ενώ πίσω από τους Καρέλη και Κλωναρίδη κινούνταν ο Ντίνας.

Από την άλλη πλευρά, ο Στάνισλαβ Τσερτσέροφ επέλεξε σύστημα 4-4-2 για να παρατάξει τη Ντιναμό Μόσχας. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καμπούλοφ, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μανόλεφ, αριστερά ο Μπούντνερ και στο κέντρο οι Ντούγκλας και Σάμπα. Στη μεσαία γραμμή ο Ρώσος τεχνικός τοποθέτησε τους Νομπόα και Γιουσούποφ, δεξιά τον Ιόνοφ, αριστερά τον Ντσούτζακ και στην επίθεση τους Κουράνι και Κοκόριν.

Πιο αποτελεσματική η Ντιναμό

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του ματς έδειξε πως είχε ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν και εν συνεχεία να ψάξει να δημιουργήσει ευκαιρίες στην κόντρα. Με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και καλή κυκλοφορία της μπάλας κατά διαστήματα, κατάφερε να κρατήσει τους Ρώσους μακριά από την εστία του Κοτσόλη και στο 22′, σε μία από τις φορές που βγήκε στην κόντρα άγγιξε το γκολ, όμως το πλασέ του Πράνιτς από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Νάνο, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καμπούλοφ.

Η απάντηση των Ρώσων στην ευκαιρία του Πράνιτς ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Ο Ντσούτζακ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως το σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση αριστερά, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτσόλη.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η Ντιναμό πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πίεσε τους «πράσινους» όμως δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, οι Ρώσοι πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κουράνι, ο Κοκόριν μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0 για τους Μοσχοβίτες, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού η κεφαλιά του Ντίνα στο 42′ κατέληξε άουτ.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πιέσει πιο πολύ τους Ρώσους για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ (49′) κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ το έργο των «πρασίνων». Ο Ντσούτζακ, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενούμενων μέχρι εκείνη την ώρα, σέντραρε από αριστερά και ο Ιόνοφ αφού κατέβασε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε τον Κοτσόλη και με σουτ έγραψε το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, στο 53′ οι Ρώσοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όμως το φάουλ του Νομπόα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοτσόλη.

Οι «πράσινοι» πάντως δεν τα παράτησαν παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και στο 63′ κατάφεραν να μπουν ξανά στο ματς. Ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ντίνας με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Καμπούλοφ, μειώνοντας σε 1-2. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, έκλεισε στο μισό γήπεδο τη Ντιναμό, όμως σε τρεις περιπτώσεις ο Δώνης δεν σημάδεψε σωστά. Στο 75′ ο Αναστασίου έριξε στο ματς και τον Πέτριτς, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, όμως παρότι οι «πράσινοι» πίεζαν, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία για να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας και μοιραία γνώρισαν την ήττα. 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (58′ Δώνης), Λαγός (75′ Πέτριτς), Ζέκα, Καρέλης, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (81′ Κουτρουμπής).

Ντιναμό Μόσχας (Στάνισλαβ Τσερτσέροφ): Καμπούλοφ, Μπούτνερ (68′ Γκράνατ), Σαμπα, Ντάγκλας, Ντσούτζακ, Γιουσούποφ, Κοκόριν, Ιόνοφ, Νομπόα, Κουράνι, Μανόλεφ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.