Έχει πολύ μπάλα απόψε!

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, ρίχνονται στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ απόψε, ωστόσο μπάλα θα παίζεται σε 21 ακόμα γήπεδα ανά την Ευρώπη.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, ρίχνονται στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ απόψε, ωστόσο μπάλα θα παίζεται σε 21 ακόμα γήπεδα ανά την Ευρώπη.


Οι 12 όμιλοι της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάνουν πρεμιέρα με το μενού να περιλαμβάνει αρκετά αμφίρροπα ματς αλλά και… Κύπρο!


Α’ όμιλος


Ο Απόλλων Λεμεσού είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Μεγαλονήσου στο Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας ξεκίνημα υποδεχόμενος τη Ζυρίχη. Στο ίσως πιο βατό ματς από τα έξι, οι Κύπριοι θέλουν να ξεκινήσουν με τρίποντο για να διεκδικήσουν όσες ελπίδες τους αναλογούν απέναντι σε Γκλάντμπαχ και Βιγιαρεάλ. Γερμανοί και Ισπανοί κοντράρονται στο Μένχενγκλαντμπαχ, με αμφότερες τις ομάδες να ερίζουν για την πρωτιά του ομίλου.


Β’ όμιλος


Η Κλαμπ Μπριζ υποδέχεται την Τορίνο σε έναν αρκετά ισορροπημένο όμιλο. Οι δυό τους φαντάζουν σαν τα επικρατέστερα φαβορί, με το άλλο παιχνίδι του γκρουπ να είναι το σκανδιναβικό ντέρμπι ανάμεσα στις (λιγότερο δυνατές) Κοπεγχάγη και Ελσίνκι. Σε κάθε περίπτωση βαθμοί μπορούν να χαθούν από όλους σε όλα τα ματς, με την πρόβλεψη για οτιδήποτε να είναι ριψοκόνδυνη.


Γ’ όμιλος


Η δοκιμασία του Αστέρα Τρίπολης στην Κωνσταντινούπολη με τη Μπεσικτάς, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του τρίτου ομίλου. Οι Αρκάδες θα τα παίξουν όλα για όλα σε έναν όμιλο με φαβορί (Τότεναμ) και από εκεί και πέρα τρεις ομάδες που μπορούν να παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Παρτίζαν και Τότεναμ είναι το έτερο αποψινό ζευγάρι, με τους Σέρβους να προσδοκούν κάτι καλό κόντρα στους «Σπερς».


Δ’ όμιλος


Στο Ζάλτσμπουργκ γίνεται το πιο «καυτό» ματς του γκρουπ, με την αυστριακή Ρεντ Μπουλ να υποδέχεται τη Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι θέλουν να επανορθώσουν μετά το φιάσκο του χαμένου στα χαρτιά αγώνα με τη Λέγκια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η Ζάλτσμπουργκ παρουσιάζεται (και) φέτος αρκετά δυνατή και φιλόδοξη.


Στο άλλο ματς, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ φιλοξενεί την έκπληξη των προκριματικών Άστρα. Οι Ρουμάνοι άφησαν εκτός τη Λιόν στα πλέι οφ και θέλουν να αποδείξουν πως δεν θα είναι ο κομπάρσος του ομίλου.


Ε’ όμιλος


Ο Παναθηναϊκός ξεκινά υποδεχόμενος τη Ντινάμο Μόσχας στη Λεωφόρο, θέλοντας να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στη Λέσβο από την Καλλονή. Οι «πράσινοι» θέλουν νικηφόρο ξεκίνημα, σε ένα ύπουλο γκρουπ, με το άλλο παιχνίδι να είναι ανάμεσα σε Άιντχοφεν και Εστορίλ.


Οι Πορτογάλοι αποτελούν (θεωρητικά) την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ωστόσο οι ζημιές που θα κάνουν δεν αποκλείεται να στοιχίσουν για την πρόκριση.


ΣΤ’ όμιλος


Με δύο ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες, ο έκτος όμιλος δείχνει να έχει ξεκάθαρα φαβορί. Ίντερ και Σεντ Ετιέν είναι οι δύο επικρατέστερες για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων, με αμφότερες να έχουν εκτός έδρας δοκιμασίες στην πρώτη αγωνιστική.


Οι Γάλλοι δοκιμάζονται στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάκ, ενώ οι Μιλανέζοι καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ντνιέπρ στην Ουκρανία.


Ζ’ όμιλος


Γκρουπ που θα μπορούσε να σταθεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει το έβδομο.


Κι αυτό γιατί η παρουσία Σεβίλλης, Φέγενορντ και Σταντάρ Λιέγης ανεβάζει το επίπεδο, με τη Ριέκα να συμπληρώνει το καρέ. Η ομάδα της Αναδαλουσίας υποδέχεται τους Ολλανδούς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και θέλει να ξεκινήσει με νίκη κόντρα σε μία από τις συνδιεκδικήτριες της πρόκρισης, ενώ η Σταντάρ είναι το φαβορί στη Λιέγη απέναντι στην κροατική Ριέκα.


Η’ όμιλος


Άλλος ένας δυνατός όμιλος, με τρεις ομάδες να δείχνουν από το ξεκίνημα ικανές για την πρόκριση.


Η Έβερτον κοντράρεται στο «Γκούντισον Παρκ» με τη Βόλφσμπουργκ, θέλοντας να προστατεύσει την έδρα της, την ίδια ώρα που η Λιλ θα παίζει απέναντι στην Κράσνονταρ. Άγγλοι και Γάλλοι έχουν τον πρώτο λόγο, με Γερμανούς και Ρώσους να καραδοκούν για να «κλέψουν» θετικό αποτέλεσμα.


Θ’ όμιλος


Με ξεκάθαρο φαβορί ξεκινά ο ένατος όμιλος. Κι αυτό γιατί η Νάπολι φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι σε Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σπάρτα Πράγας.


Οι Τσέχοι της Σπάρτα θα φιλοξενηθούν στο «Σαν Πάολο» από τη Νάπολι, στοχεύοντας λογικά στη θέση πίσω από τους Ναπολιτάνους. Θέση για την οποία θα παλέψουν σκληρά οι Ελβετοί της Γιούνγκ Μπόις και οι Σλοβάκοι της Σλόβαν, που αναμετρώνται σε ένα αμφίρροπο ματς στην Ελβετία.


Ι’ όμιλος


Από τα πιο αμφίρροπα αλλά και τα πιο αδύναμα γκρουπ είναι το δέκατο. Στην πρώτη αγωνιστική η Ρίο Άβε υποδέχεται την Ντινάμο Κιέβου, με τους φιλοξενούμενους να είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση, με τίποτα πάντως να μην είναι δεδομένο.


Στο άλλο παιχνίδι, η Στεάουα κοντράρεται στο Βουκουρέστι με την Άαλμποργκ.


Κ’ όμιλος


Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντινάμο Μινσκ μαγνητίζει το ελληνικό ενδιαφέρον από τον ενδέκατο όμιλο.


Οι Θεσσαλονικείς θέλουν απέναντι στον θεωρητικά ανίσχυρο του γκρουπ να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση μαζί με το πρώτο τρίποντο.


Φαβορί υπάρχει και στο άλλο ματς, αφού η Φιορεντίνα αποσκοπεί μόνο σε νίκη απέναντι στη γαλλική Γκινγκάμπ για να τεθεί από το ξεκίνημα επικεφαλής της βαθμολογίας.


Λ’ όμιλος


Με δύο ματς στην ανατολική Ευρώπη ανοίγει η αυλαία στον δωδέκατο και τελευταίο όμιλο. Η Μέταλιστ υποδέχεται στο Χάρκοβο την Τράμπζονσπορ σε ματς που δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ότι ισχύει άλλωστε και για την πρόκριση γενικότερα κι αυτό γιατί τον όμιλο συμπληρώνουν Λέγκια και Λόκερεν που παίζουν στη Βαρσοβία.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:


Α’ όμιλος


Απόλλων Λεμεσού – Ζυρίχη 20:00 (Novasports 7)
Γκλάντμπαχ – Βιγιαρεάλ 20:00 (Novasports 3)


B’ όμιλος


Κλαμπ Μπριζ – Τορίνο 20:00
Κοπεγχάγη – Ελσίνκι 20:00


Γ’ όμιλος


Μπεσικτάς – Αστέρας Τρίπολης 20:00 (Novasports 1)
Παρτίζαν – Τότεναμ 20:00 (Novasports 6)


Δ’ όμιλος


Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Άστρα 20:00
Ζάλτσμπουργκ – Σέλτικ 20:00


Ε’ όμιλος


Παναθηναϊκός – Ντινάμο Μόσχας 20:00
Άιντχοφεν – Εστορίλ 20:00


ΣΤ’ όμιλος


Καραμπάγκ – Σεντ Ετιέν 19:00 (Νοvasports 2)
Ντνιέπρ – Ίντερ 20:00


Ζ’ όμιλος


Σεβίλλη – Φέγενορντ 22:05 (Novasports 3)
Σταντάρ Λιέγης – Ριέκα 22:05


Η’ όμιλος


Έβερτον – Βόλφσμπουργκ 22:05 (Novasports 1)
Λιλ – Κράσνονταρ 22:05


Θ’ όμιλος


Νάπολι – Σπάρτα Πράγας 22:05 (Novasports 6)
Γιούνγκ Μπόις – Σλόβαν Μπρατισλάβας 22:05


Ι’ όμιλος


Ρίο Άβε – Ντινάμο Κιέβου 22:05
Στεάουα Βουκουρεστίου – Άαλμποργκ 22:05


Κ’ όμιλος


ΠΑΟΚ – Ντινάμο Μινσκ 22:05 (Novasports 2)
Φιορεντίνα – Γκινγκάμπ 22:05 (Novasports 7)


Λ’ όμιλος


Μέταλιστ Χάρκιβ – Τράμπζονσπορ 22:05
Λέγκια Βαρσοβίας – Λόκερεν 22:05


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.