Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρ. 2-3: «Πέταξαν» στα ημιτελικά οι «αετοί»! (hls)

Τρομερός θρίαμβος της Άιντραχτ, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νόου» και θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάζνερ, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα ήταν φαρμακερή στις αντεπιθέσεις και άκρως αποτελεσματική με Κόστιτς και Μπορέ, παίρνοντας ιστορική πρόκριση απέναντι σε μία Mπάρτσα που έχασε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο σε όλες τις διοργανώσεις, αντιδρώντας μόνο όταν είχε βρεθεί πλέον στο σκορ πίσω με 3-0.

«αετοί» αιφνιδίασαν τους Καταλανούς -που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Πικέ – και μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξαν το σκορ, όταν ο Λίντστρομ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαρθία και ο Κόστιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. 

Στο 10’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να αστοχεί με κεφαλιά έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Πέδρι και Ντεμπελέ.

Στο 18’ o Tραπ έσωσε την εστία του σε προσπάθεια του Αραούχο, ενώ η Άιντραχτ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26’, με τον Τερ Στέγκεν να μπλοκάρει άνετα αδύναμη προσπάθεια του Κόστιτς στην κόντρα.

Στο 35’ οι Γερμανοί απείλησαν ξανά με τον Κνάουφ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπάρτσα μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια.

Ένα λεπτό αργότερα όμως το κατάφερε ο Μπορέ με τρομερό δεξί σουτ έξω από την περιοχή για το 0-2! 

Γιάκιτς και Κνάουφ έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους που βρήκε τους γηπεδούχους στο καναβάτσο και τους χιλιάδες οπαδούς της Άιντραχτ που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη στον έβδομο ουρανό.

O Kόστιτς απείλησε και πάλι στις αρχές του β’ μέρους για την ομάδα της Φρανκφούρτης, ενώ στο 56’ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τραπ να λέει «όχι» στον Ομπαμεγιάνγκ.

Γερμανοί όμως εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι και παραλίγο να κάνουν το 0-3 στο 58’ με τον Τερ Στέγκεν να σώζει προσπάθεια του Λίντστρομ.

Ο Τσάβι προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα πράγματα για τους γηπεδούχους με αλλαγές, ωστόσο στο 67’ ο Κόστιτς έδωσε τη χαριστική βολή από κοντά στους «μπλαουγκράνα» μετά από μπαλιά του Κάμαντα!

Η Άιντραχτ δε σταμάτησε πάντως να σφυροκοπεί και ο Κάμαντα έφτασε κοντά στο 0-4 στο 78’ σουτάροντας άουτ. 

Τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν πλέον τυπική διαδικασία, με ένα γκολ του Μπουσκέτς να ακυρώνεται ως οφσάιντ μέσω VAR, αλλά τον Ισπανό μέσο να σκοράρει τελικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 90+10′ ο Εντικά έκανε πέναλτι στον Λ. Ντε Γιονγκ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ο Ντεπάι ευστόχησε από τη βούλα αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τους γηπεδούχους…

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (61’ Ντεστ), Γκαρθία (70’ Λ. Ντε Γιονγκ), Αραούχο, Άλμπα – Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι (46’ Φ. Ντε Γιονγκ) – Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (61’ Τραορέ), Τόρες (80’ Ντεπάι).

Άιντραχτ Φρ. (Γκλάζνερ): Τραπ – Τουρέ (90+9′ Χασέμπε), Χιντερέγκερ, Εντικά – Κνάουφ (90+9′ Τσάντλερ), Γιόκιτς, Ρόντε (80’ Χρούστιτς), Κόστιτς – Λίντστρομ (80’ Χάουγκε), Κάμαντα, Μπορέ (90’ Άτσε).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.