Τον τιμώρησε στις αντεπιθέσεις (video)

Η Άλκμααρ νίκησε 3-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και "τελείωσε" από το πρώτο ματς τις ελπίδες των "κυανόλευκων" για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Άλκμααρ νίκησε 3-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και “τελείωσε” από το πρώτο ματς τις ελπίδες των “κυανόλευκων” για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, αλλά στο δεύτερο οι Ολλανδοί “χτύπησαν” κυρίως στις αντεπιθέσεις τον Ατρόμητο που προσπάθησε να πάρει χώρο. Η ΑΖ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, ο Παπαδόπουλος μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 76′ κι ενώ ο Ατρόμητος πίεζε για την ισοφάριση, ο Γκούντμουντσον με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων “σκότωσε” τους γηπεδούχους.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε το “αστέρι” με σύστημα 4-2-3-1, τον Σηφάκη στο τέρμα, τους Νάστο (δεξιά), Γιαννούλη μπακ και τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη κεντρικούς αμυντικούς. Δημούτσος, Μπάλλας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Καραγκούνης στη δεξιά πτέρυγα, ο Ούμπιντες αριστερά και ο Γκαρσία πίσω απ’ τον προωθημένο Παπαδόπουλο. Ο Γκέρτγιαν Φέρμπεεκ από την άλλη δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-3-3. Στην εστία ήταν ο Εστέμπαν και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Ματίας Γιόχανσον, Γκουβελέεουβ, Βούιτενς και Φίργκεφερ. Ο Χένρικσεν είχε ανασταλτικά καθήκοντα στον χώρο του κέντρου, με τους Γκούντελ, Ελμ εσωτερικούς μέσους, τον Μπέερενς στο δεξί άκρο, τον Γκούντμουντσον αριστερά και τον Άρον Γιόχανσον στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα 45′ οι Περιστεριώτες ήταν σοβαροί και πολύ προσεκτικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα. Δεν απειλήθηκαν σχεδόν σε καμία φάση, ενώ σε τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν πάρει το προβάδισμα. Στο 8′ ο Νάστος σούταρε πάνω στον Εστέμπαν από πλεονεκτική θέση, ενώ το δυνατό σουτ του Ούμπιντες στο 23′ έξω απ’ την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Η καλύτερη φάση για τον Ατρόμητο, ωστόσο, σημειώθηκε στο 27′ όταν ο Παπαδόπουλος με μια λόμπα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Ατρόμητος ήθελε να πάει το παιχνίδι στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, αλλά η Άλκμααρ είχε άλλη γνώμη. Άρχισε να πατάει περιοχή και στο 51′ άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ του Γκούντμουντσον από την περιοχή μετά από σέντρα του Γκούντελ κι ενώ η μπάλα πέρασε απ’ όλα την άμυνα. Στο 59′ ο βοηθός σταμάτησε τον Παπαδόπουλο με ανύπαρκτο οφσάιντ, ενώ στο 61′ ο Παράσχος έριξε στη “μάχη” τον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός έδωε πνοή στον Ατρόμητο, αλλά το γεγονός ότι ο Παράσχος γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 κόστισε στο “αστέρι”.

Το κέντρο άδειασε και η άμυνα πέρασε δύσκολες στιγμές. Σε μια απ’ αυτές στο 74′ ο Άρον Γιόχανσον βγήκε στην αντεπίθεση, άδειασε τον Φυτανίδη και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Η “απάντηση” του Ατρόμητου ήταν άμεση, με τον Παπαδόπουλο στο 76′ να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και να δίνει ελπίδες στην ομάδα του. Ο Παράσχος είχε ρίξει ήδη στη “μάχη” τον Μπρίτο και λίγο αργότερα τον Καραμάνο. Ο Βραζιλιάνο έδωσε στα λεπτά που αγωνίστηκε, ο νεαρός επιθετικός έχασε την καλύτερη φάση. Στο 85′ ο Ναπολεόνι τον τροφοδότησε στην περιοχή, αλλά αυτός σάστισε και πέταξε στα σκουπίδια τη μεγάλη ευκαιρία με ένα πολύ κακό σουτ.

Νωρίτερα ο Μπρίτο είχε σπαταλήσει μια ακόμη ευκαιρία κι ενώ ο Ατρόμητος πίεζε για την ισοφάριση, ήρθε το… τέλος. Ο Γιόχανσον δεν σκόραρε σε κενή εστία στο 90′, αλλά ο Γκούντμουντσον το έκανε στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, περνώντας και τον Σηφάκη για να “γράψει” το 3-1.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (84′ Καραμάνος), Δημούτσος (70′ Μπρίτο), Καραγκούνης (61′ Ναπολεόνι), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Μ. Γιόχανσον, Γκουβελέεουβ, Βούιτενς, Φίργκεφερ, Γκουντέλ, Χένρικσεν, Ελμ (71′ Όφερτουμ), Μπέερενς (80′ Μάρτενς), Αρ. Γιόχανσον (90’+2′ Μπέργκουις), Γκούντμουντσον

Κυριάκος Νταμαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.