Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Κόκκινη άνοιξη και ο ΘΡΥΛΟΣ είναι στον τελικό! (Highlights)

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ! 2-0 ΤΗΝ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΜΕ "ΦΟΝΙΑ" ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι στον τελικό του UEFA Europa Conference League μετά τη μεγαλειωδη νίκη 2-0 επί της Άστον Βίλα στο “Γ. Καραϊσκάκης” με συνολικό σκορ 6-2! Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε 2 γκολ και έφτασε συνολικά τα 5 (!) επί των Άγγλων στη μυθική σειρά που στένει τον Ολυμπιακό στον τελικό της “OPAP Arena” στις 29 Μαϊου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα!

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Κίνι ως αντικαταστάτη του τραυματία Ορτέγκα και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή του Βάσκου τεχνικού σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στους Άγγλους. Κάτω απ’ την εστία βρέθηκε ο Τζολάκης, στην άμυνα οι Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος και Κίνι, μπροστά τους οι Ιμπόρα και Έσε, τριάδα στη μέση γραμμή ήταν οι Ποντένσε, Τσικίνιο και Φορτούνης, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Ελ Κααμπί.

O Oυνάι Έμερι ξεκίνησε με τον Μαρτίνες κάτω απ’ τα γκολπόστ, στην άμυνα στάθηκαν οι Κονσά, Κάρλος και Τόρες, στις πλευρές ήταν δεξιά ο Κας και αριστερά ο Ντιν. εσωτερικοί μέσοι οι ΜακΓκιν και Λουίζ, ενώ Μπέιλι και Ντιαμπί βρέθηκαν κοντά στον Γουότκινς.

Ιδανικό ξεκίνημα με “killer” Ελ Κααμπί!

Στο 2ο λεπτό από λάθος γύρισμα της άμυνας της Βίλα, ο Τσικίξιο βρέθηκε στην περιοχή και αριστερά, ο Πορτογάλος δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ! Στο 5′ η Βίλα προσπάθησε να πλησιάσει την εστία του Τζολάκη με γέμισμα από τα αριστερά, ο Γουότκινς πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά ο Κάρμο έκοψε αποτελεσματικά!

Στο 11′ ήρθε το πρώτο γκολ της βραδιάς για τον Ολυμπιακό! Ο Ποντένσε εκμεταλλεύθηκε ιδανικά τη βαθιά διαγώνια μπαλιά του Ροντινέι και “χόρεψε” την αμυνα της Βίλα. Αρχικά δοκίμασε παράλληλη μπαλιά που κόπηκε, είχε δεύτερη ευκαιρία και πάσαρε στον Κίνι, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό overlap και πάσα για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος αφύλακτος πλάσαρε τον Μαρτίνες για το 1-0! Ήταν το 31ο γκολ του Μαροκινού στη σεζόν και 9ο στη διοργάνωση σε 8 ματς, για να βρεθεί στην πρώτη θέση των σκόρερ, ξεπερνώντας τον Ζάχαβι της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ανούσια Βίλα, “φαρμακερός” Ολυμπιακός

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πιέσουν τον Ολυμπιακό, αλλά αναλώθηκαν σε passing game χωρίς να καταφέρνουν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις γύρω απ’ την εστία του Τζολάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις στο 24′ ήρθε η επόμενη τελική για τη Βίλα, με τον Λουίζ να δοκιμάζει από μακριά, ωστόσο ο Τζολάκης μπλόκαρε σταθερά. Στο 27′ ο Μπέιλι έπιασε κεφαλιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου. Στο 30′ ο Τζολάκης σταμάτησε με εντυπωσιακή επέμμβαση τον Ντιαμπί σε προσπάθεια από αριστερά, ωστόσο η φάση γύρισε “πίσω” για σκληρό φάουλ του Ροντινέι πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής στον Μπέιλι. Ο Λουίζ δοκίμασε απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Βίλα μέχρι εκείνο το σημείο είχε κατοχή μπάλας 81% και 7 τελικές, αλλά μόλις μία ήταν στον στόχο, την ώρα που ο απόλυτα αποτελεσματικός Ολυμπιακός είχε ένα γκολ σε δύο τελικές!

Στο 37′ ο Ποντένσε δέχτηκε στρωτή πάσα του Τσικίνιο στα αριστερά με τον Πορτογάλο να έχει στη διάθεση του πάρα πολύ χώρο. Ο Ποντένσε πλησίασε την περιοχή και πάσαρε έξω απ’ αυτή στον Φορτούνη, ο οποίος έπιασε σε πρώτο χρόνο το σουτ, αλλά ο Μαρτίνεζ επενέβη σωτήρια!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μπέιλι απείλησε με νέο σουτ έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ροντινέι, αλλά ο Τζολάκης με ενστικτώδη επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ! Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους!

Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 50′ με τον Μπέιλι να γεμίζει για τον Γουότκινς, ο οποίος έπιασε αδύναμη κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Τζολάκη. Ο Έμερι στο 58′ πέρασε στο ματς τον Ντουράν, αντί του Ντιαμπί. Στο 59′ ο Ολυμπιακός ανέπτυξε σπουδαία αντεπίθεση με τον Ποντένσε να πασάρει μέσα από δύο παίκτες της Βίλα για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έκανε απίθανη κίνηση και γύρισε παράλληλα, αλλά ο Έσε δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα! Στη συνέχεια η Βίλα αναπτύχθηκε γρήγορα και βρήκε ευκαιρία με τον Ντουράν, ο οποίος σούταρε δυνατά από αριστερά, αλλά ο Τζολάκης και πάλι ήταν εκεί, όπως και ο Κάρμο, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο έδιωξε σε κόρνερ!

Ενοχλήσεις Ιμπόρα και Κίνι, ασέβεια Έμερι και στα βαθιά ο Αποστολόπουλος!

Στο 73′ ο διακριθείς Ιμπόρα ένιωσε ενόχληση και χρειάστηκε να αποχωρήσει, για να πάρει τη θέση του ο Όρτα. Κατά την αλλαγή ο Έμερι έδειξε ασέβεια χειρονομώντας προς τον πρώην παίκτη του, θεωρώντας πως κάνει καθυστερήσεις. Από πλευράς Ολυμπιακού απάντησε στον Έμερι, ως αρχηγός, ο Κώστας Φορτούνης. Στο 77′ ο Αποστολόπουλος πήρε τη θέση του Κίνι, ο οποίος είχε τραυματισμό. Ο 21 ετών μπακ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στιο Καραϊσκάκη, καθώς η προηγούμενη και μοναδική του εμφάνιση ήταν τη σεζόν 2021/22 σε ένα εκτός έδρας ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.

Ελ Κααμπί, ο “φονιάς” της Βίλα!

Ο Ολυμπιακός σφράγισε τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Βίλα με δεύτερο γκολ στο 78′ με τον εκτελεστή Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος έσπασε όλα τα κοντέρ με 32 γκολ συνολικά και 10 στο Conference. Ο Μαροκινός μετά από γέμισμα του Τζολάκη έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βίλα, ο Τόρες “κόλλησε” στιγμιαία και έδωσε στον επιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει με άνεση απέναντι στον Μαρτίνεζ για το 2-0!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και ο Ολυμπιακός τσέκαρε το ειστήριο πανηγυρικά για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της 99χρονης ιστορίας του!

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Ιμπόρα (73′ Όρτα), Έσε, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ελ Κααμπί

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνεζ, Κονσά, Κάρλος (65′ Ιρέκμπουναν), Τόρες, Κας (86′ Κέσλερ – Χέιντεν), Ντιν (86′ Μονρόε), ΜακΓκιν, Λουίζ, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), Γουότκινς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.