Λιλ – Άστον Βίλα 3-4 πεν.(2-1 κ.δ): Με «γνώστη» Μαρτίνες στα ημιτελικά η Βίλα! (hls)

Η Άστον Βίλα χρειάστηκε το γκολ του Κας και την εμπειρία του Εμιλιάνο Μαρτίνες για να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να πετάξει εκτός Ευρώπης τη Λιλ.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2ος ΑΓΩΝΑΣ 2-1 (παρ.) ΠΕΝΑΛΤΙ

Η Βίλα είχε νικήσει στο πρώτο ματς στην Αγγλία (2-1), η Λιλ απάντησε με το ίδιο σκορ και το ματς πήγε παράταση και στα πέναλτι ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ξανά τα κόλπα του και η Βίλα πέρασε στον ημιτελικό. Ο Αργεντινός έπιασε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ και Αντρέ.

Ονειρικό ξεκίνημα για τη γαλλική ομάδα που κατόρθωσε να ανοίξει νωρίς το σκορ με την μοναδική αλλαγή του Φονσέκα στην 11αδα. Ο Κοσοβάρος Ζέγκροβα έμεινε τραυματίας εκτός αποστολής και ο Τούρκος Γιαζίτσι που τον αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα έδωσε το προβάδισμα μετά από ασίστ του Γκούντμουντσον (1-0, 15ο λεπτό). Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη για τη Λιλ, 5ο γκολ στη διοργάνωση και 12ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στη σεζόν.

Η Λιλ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 6 προσπάθειες προς το τέρμα, σε αντίθεση με την Άστον Βίλα που δεν έκανε ούτε μία τελική! Η αγγλική ομάδα που έχει σκοράρει 12 γκολ μακριά από το Μπέρμιγχαμ φέτος στην Ευρώπη, είχε μονάχα την κατοχή με 63%….

Η πρώτη τελική προσπάθεια της Άστον Βίλα σημειώθηκε στο 56ο λεπτό με τον Πολωνό διεθνή, Μάτι Κας, που έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Κουρασμένη εμφανίστηκε η Βίλα στην επανάληψη μετά την υπερπροσπάθεια στο Λονδίνο με την Άρσεναλ (0-2), η Λιλ ξεκουράστηκε καθώς το παιχνίδι της στη Ligue 1 στο Μονακό αναβλήθηκε.

Η Λιλ εκμεταλλεύτηκε τη κούραση και την εξαιρετική της έδρα με αποτέλεσμα να πάρει σκορ πρόκρισης με την κεφαλιά του αρχηγού της Μπενζιαμίν Αντρέ (2-0, 66ο λεπτό) μετά το κόρνερ του Χάραλντσον που πήρε τη θέση του Γκόμες (μπήκε στο 77′) που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έμεινε στον πάγκο. Πρώτο γκολ του Αντρέ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ίσως ο πιο χρήσιμος παίκτης στην τελευταία διετία του Φονσέκα στο Πιερ Μορουά, αλλά και μοιραίος καθώς νικήθηκε από τον σπεσιαλίστα Αργεντινό τερματοφύλακα της Βίλα…

Η Άστον Βίλα είχε χρόνο να αντιδράσει και να οδηγήσει το ζευγάρι στην παράταση. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα με τον Σεβαλιέ να σταματάει το καλό σουτ του Μάτι Κας, στο πρώτο σουτ στο στόχο στο 82ο λεπτό και αλλά όχι και το επόμενο…Τρίτη και φαρμακερή για τον Κας (είχε τις κορυφαίες στιγμές) που εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση του Μπενταλέμπ με τον Σεβαλιέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1, 88ο λεπτό). Τελευταία ευκαιρία για τη Λιλ να βάλει το γκολ για να αποφύγει την παράταση, η κεφαλιά του Ντιακιτέ πάνω στον Μαρτίνες στις καθυστερήσεις (94′).

Στη παράταση η Άστον Βίλα παραλίγο να σκοράρει αλλά ο Σεβαλιέ έκανε την επέμβαση του αγώνα στην προσπάθεια του Λουίζ, νωρίτερα σταμάτησε και τον Μπέιλι! Ο νεαρός διόρθωσε κατά κάποιο τρόπο το λάθος που οδήγησε στο γκολ του Κας που έστειλε τον προημιτελικό στον έξτρα χρόνο.

Η κορυφαία στιγμή στο δεύτερο μέρος της παράτασης σημειώθηκε από τον Τιάγκο Σάντος που παραλίγο στο 108′ να σκοράρει! Τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Γκόμες να αστοχεί και με τη Βίλα παραλίγο να το κλείσει με τον Ντουράν στο 120′ που έχασε μεγάλη ευκαιρία όμως νικήθηκε από τον Σεβαλιέ.

ΠΕΝΑΛΤΙ 3-4

ΤΙΛΕΜΑΝΣ 0-1

ΜΠΕΝΤΑΛΕΜΠ 0-1 (χαμένο πέναλτι – επέμβαση Μαρτίνες)

ΓΟΥΟΤΚΙΝΣ 0-2

ΝΤΕΙΒΙΝΤ 1-2

ΚΑΣ 1-3

ΓΚΟΜΕΣ 2-3

ΜΠΕΙΛΙ 2-3 (χαμένο πέναλτι – επέμβαση Σεβαλιέ)

ΚΑΜΠΕΛΑ 3-3

ΛΟΥΙΖ 3-4

ΑΝΤΡΕ 3-4 (χαμένο πέναλτι – επέμβαση Μαρτίνες)

Η Βίλα περιμένει αντίπαλο που θα προκύψει από το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό (22.00 απόψε).

Κίτρινες κάρτες: Φονσέκα, Έμερι, Τζανιόλο, Μπενταλέμπ, Μαρτίνες, Αντρέ, Ντίνιε, Ρότζερς, Ντουράν, Γουότκινς

Λιλ (Πάουλο Φονσκέκα): Σεβαλιέ, Τιάγκο Σάντος, Ντιακιτέ, Γιορό, Ισμαϊλι – Αντρέ, Μπενταλέμπ – Γιαζίτσι (86′ Καβαλέιρο), Χάραλντσον (77′ Γκόμες), Γκούντμουντσον (90′ Καμπελά), Ντέιβιντ

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντίνιε – Λουίζ, ΜακΓκιν (80′ Ντουράν), Τίλεμανς – Τζανιόλο (28′ Ρότζερς), Ντιαμπί (71′ Μπέιλι), Γουότκινς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.