Ολυμπιακός: Στόχος το θαύμα ή απλά να κλείσει την παρένθεση; (videos)

Αποστολή Σερβία: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Το πιο δύσκολο παιχνίδι να προσεγγίσει κάποιος είναι αυτό με τη Μακάμπι στη Σερβία! Αποστολή: Βασίλης Κωνσταντόπουλος

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στον εαυτό του μετά το 1-4 του “Καραϊσκάκη” με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και δεν είναι το αφεντικό της βραδιάς στο αποψινό παιχνίδι με τους Ισραηλινούς στην Μπάτσκα Τόπολα (22.00, MC LIVE Novasports.gr). Οι “ερυθρόλευκοι” θα τα παίξουν όλα για όλα απέναντι στην ομάδα του Ρόμπι Κιν, ωστόσο ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα απ’ το πρώτο λάκτισμα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ματς με τη Μακάμπι, έχει φροντίσει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, σε ό,τι αφορά τις επιλογές του. Δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό κλισέ, αλλά για την πραγματικότητα.

Ο 63χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει τα γενέθλια του σήμερα, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει υψηλή την ενεργοποίηση και την εγρήγορση των ποδοσφαιριστών του για το συγκεκριμένο ματς, ειδικά στις θέσεις που δεν είναι … καπαρωμένες. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Μεντιλίμπαρ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει υψηλό φρόνημα, αλλά όχι και να “τρελαθεί”, καθώς το παιχνίδι απαιτεί υψηλή πνευματική προσήλωση. Οι Πειραιώτες δεν θα παίζουν μόνοι τους. Θα έχουν απέναντι τους την ομάδα που τους συνέτριψε στο Φάληρο και που έδειξε πως είναι “μανούλα” στην εκμετάλλευση των ανοικτών χώρων. Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ρισκάρει για να πετύχει ένα γκολ ως βάση για να κοιτάξει το επόμενο. Οπότε αν ο Μεντιλίμπαρ βάλει φωτιά στο επιθετικό σκέλος, θα αφήσει κενά στην άμυνα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά η ομάδα του. Αντίστοιχα η Μακάμπι μπορεί άνετα να κάτσει πάνω στο 1-4, περιμένοντας τον Ολυμπιακό και χτυπώντας στην αντεπίθεση. Δυστυχώς το σκορ του πρώτου αγώνα κάνει τα δεδομένα πολύ περίπλοκα για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι είναι ωστόσο αποφασισμένοι να ζήσουν το ματς και να μην το χάσουν με “κάτω τα χέρια”. Μεταξύ των παικτών κυριαρχεί το αίσθημα της αποφασιστικότητας, ωστόσο υπάρχει και προβληματισμός για το τι θα συναντήσουν αγωνιστικά εκ μέρους της Μακάμπι.

Το κυρίαρχο σενάριο θέλει τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με μια ενδεκάδα παρόμοια με εκείνη του πρώτου αγώνα στο Φάληρο. Αυτό σημαίνει πως η τριάδα μπροστά απ’ την άμυνα των Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσου και Ορτέγκα, θα είναι οι Τσικίνιο, Έσε και Όρτα, ενώ μεσοεπιθετικά θα δράσουν οι Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί. Ο Τζολάκης φαίνεται πως είναι η επικρατέστερη λύση για τη θέση του πορτιέρε, ενώ σκέψεις κάνει ο Μεντιλίμπαρ για την αξιοποίηση των Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί και Μασούρα. Ωστόσο οι λεπτές ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν μεταξύ δημιουργίας και ανασταλτικότητας, δημιουργούν φυσικές απαιτήσεις, που οι δύο απ’ τους τρεις προαναφερθέντες δεν μπορούν ν’ ακολουθήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να κλείσουμε, ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε το μαχαίρι, ούτε το καρπούζι και θα κινηθεί “βλέποντας και κάνοντας”. Δεν είναι σε θέση ούτε να παίξει φουλ επίθεση, γιατί θα κινδυνεύσει με ακόμα μια ατυχή βραδιά, ούτε να κάτσει να περιμένει. Οπότε στο πίσω μέρος του μυαλού είναι ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό θαύμα, ωστόσο το παιχνίδι ξεκινάει με τη διάθεση να κλείσει η παρένθεση των δύο τελευταίων κακών εμφανίσεων και όπου βγει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.