Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Πρώτη ήττα και πάει (για) Τούμπα (highlights)

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ
Την παρθενική του ήττα στο UEFA Europa Confrence League γνώρισε ο «Δικέφαλος» που καλείται να δείξει ένα πολύ καλύτερο και – κυρίως – πιο αποτελεσματικό πρόσωπο στο ματς της επόμενης Πέμπτης

Με δύο γκολ του Πέτκοβιτς (37’, 71’) η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε του ΠΑΟΚ 2-0 στον 1ο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του UECL βάζοντάς του… δύσκολα για το 2ο ματς της σειράς.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σεργκέι Γιακίροβιτς στο αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε ό,τι καλύτερο διέθετε, προχωρόντας σε αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο σχήμα κόντρα στην Οσιγεκ με Μίσιτς, Ματουρίνα, Πέτκοβιτς στον άξονα.

Ο Ράζβαν Λουτέσκου, επίσης σε 4-2-3-1, σε σχέση με το ματς στη Λαμία προχώρησε σε μία αλλαγή, δεδομένου ό,τι ο Σαμάτα έμεινε εκτός αποστολής, με τον Τόμας να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα λάθος έκανε τη διαφορά

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν η μία την άλλη στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης απλώνοντας ην πίεση σε όλο το γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, όταν σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης ο Χότζα μπήκε από αριστερά στην περιοχή αλλά μόλις πήγε να πιάσει το σουτ γλίστρυσε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η απάντηση για τον ΠΑΟΚ ήρθε λίγα λεπτά μετά με συνδυαστική προσπάθεια που κατέληξε σε σουτ του Τάισον που πέρασε εκτός.

Με την πάροδο της ώρας η εικόνα του αγώνα έμοιαζε απολύτως ισορροπημένη ανάμεσα στις δύο ομάδες με την ομάδα του “Δικεφάλου” να προτιμά την ανάπτυξη από τις πτέρυγες – κι ειδικά την αριστερή – έχοντας τρεις ποδοσφαιριστές σε… ειδική αποστολή. Τον Κντζιόρα ν’ ανεβαίνει πάνω από τη μεσαία γραμμή για να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, τον Οζντόεφ να λειτουργεί ως κρυφός επιθετικός πατώντας στην αντίπαλη περιοχή σε φάσεις που η μπάλα παιζόταν από την αντίθετη πλευρά και τον Μεϊτέ στις στατικές φάσεις για ν’ απειλεί. Στην αντίπερα όχθη υπήρχε ένα όνομα, Μίσιτς. Ο πρώην παίκτης του “Δικεφάλου” ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς για την Ντινάμο καθώς όλο το παιχνίδι της ομάδας του περνούσε από τα πόδια του ενώ ήταν αυτός που σε καθοριστικά σημεία, πίεζε, έκοβε και με μακρινές μπαλιές ακριβείας έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση.

Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο προσπθώντας με συνδυαστικές ενέργειες να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει. Ωστόσο, η Ντινάμο το κατάφερε πρώτη σ’ αυτά τα δεδομένα με σουτ του Σπάικιτς από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να περνάει ένα – ενάμισι μέτρο πάνω από την οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτάρσκι. Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά ήταν ο Μπαμπα που έβγαλε τη σέντρα από αριστερα με τον Ζίβκοβιτς να πιάνει την κεφαλιά – ψαράκι από το ύψος του πέναλτι και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η Ντινάμο έβγαλε αντίδραση πατώντας… γκάζι μετά το πρώτο ημίωρο και στο 36’ ο Μπατούρινα προειδοποίησε όταν από πολύ καλή θέση έπιασε το συρτό σουτ με τον Κοτάρσκι να του λέει “όχι” απομακρύνοντας μεν αλλά ένα λεπτό μετά ένα λάθος του Όττο έβγαλε τον Πέτκοβιτς τετ α τετ με τον Κοτάρσκι που αρχικά τον σταμάτησε αλλά στην επαναφορά ο 29χρονος Κροάτης επιθετικός πλάσαρε σε κενή εστία για τοο 6ο του γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις της διοργάνωσης δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Εξέλιξη που προσέδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους κι έγειρε υπέρ τους την πλάστιγγα της ψυχολογίας. Πάνω σ’ αυτήν αποπειράθηκαν να χτίσουν κάτι περισσότερο στα τελευταία λεπτά δίχως αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προσπαθεί από την αριστερή πλευρά όμως οι Κροάτες όντας “διαβασμένοι” είχαν κλείσει πολύ καλά τους Κωνσταντελια – Τάισον.

Και πάλι… Πέτκοβιτς

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνισικό χώρο με μια διαφοροποίηση σε σχέση μ ε το πώς ξεκίνησαν καθώς ο κ. Γιακίροβιτς αντικατέστησε τον Χότζα με τον 20χρονο Κροάτη επιθετικό Βίντιτς. Από το πρώτο λεπτό ο “Δικέφαλος” προσπάθησε να βγάλει μεγαλύτερη επιθετικότητα και στο 50’ ο Οζντόεφ από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ με τον επόπτη να σηκώνει το σημαιάκι σε μια οριακή φάση που αν είχε διαφορετική κατάληξη το VAR μπορεί και να είχε διαφορετική άποψη.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κ. Λουτσέσκου προέβη στην πρώτη του επέμβαση στη ροή του αγώνα και μάλιστα με τρόπο που δεν το είχε κάνει καά το παρελθόν καθώς απέσυρε τον Τόμας περνώντς στη θέση του τον Ντεσπόντοφ στην παρθενική του εμφάνιση στη θέση του προωθημένου επιθετικού!

Η ομάδα έδειξε προς στιγμην πιο γρήγορη και πιο ευέλεικτη σε μια αντύπωση όμως που δεν είχε διάρκεια. Η Ντινάμο δε ρίσκαρε ν’ ανέβει μαζικά και στο 67’ είχε υποψία φάσης με αναιμική κεφαλιά του Βίντιτς στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι. Η παρεμβατικότητα τυυ Ρουμάνου τεχνικού συνεχίστηκε στο 69, αποσύροντας τους Οζντόεφ και Κωνσταντέλια για να βάλει τους Σβαμπ, Μουργκ.

Ωστόσο, ελάχιστα μετά σε φάση όπου οι μέσοι απουσίαζαν από τον άξονα ο Σπάικιτς έβγαλε την κάθετη για τον Πέτκοβιτς που υπό γωνία ζευγάρωσε τα γκολ του και της ομάδας του δίνοντας σημαντικό προβάδισμα για την Ντινάμο..Στο 78’ ο Μπατούρινα απέιλησε εκ νέου με απεθείας εκτέλεση φάουλ και τον Κοτάρσκι να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ.

Στο 83’ η ύστατη προσπάθιεια της τεχνικής ηγεσίας του «Δικεφάλου» ν’ αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο του Τζίμα αντί του Ζίβκοβιτς, τον Ντεσπόντοφ να μετακινείται στη φυσική του θέση, στη δεξιά πτέρυγα. Κι ένα λεπτό μετά ο ΠΑΟΚ κατέγραψε την καλύτερη στιγμή του με τον Μουργκ να πλασάρει από θέση εντός περιοχής και την μπαλα να περνάει μόλις πάνω από την οριζόντια δοκό!

Οι Κροάτες διαχειρίστηκαν τον εναπομείναντα χρόνο δίχως να… υποφέρουν από την προσπάθειά των αντιπάλων τους ν’ αντιδράσουν και να μειώσουν πλην μιας φάσης στις καθυστερήσεις όταν ο Μουργκ έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ αιφνιδιάζοντας και τον Νέβιστιτς να διώχνει με υπερένταση!

Διαιτητής

Aλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Βοηθοί

Ζεϊνιάλ Ζεϊνιάλοφ – Ακίφ Αμιράλι (Αζερμπαϊτζάν)

Τέταρτος

Έλκιν Μασίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Οι συνθέσεις

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς) (4-2-3-1): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Θεοφίλ-Καθρίν (46’ Βίντοβιτς), Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς, Μπατούρινα (92’ Χαλίλοβιτς), Χόξα, Πέτκοβιτς (90’ Κουλένοβιτς).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Τόμας (60’ Ντεσπόντοφ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.