Άλκμααρ-Γουέστ Χαμ 0-1: Δίκαια στον τελικό με δεύτερη νίκη (hls)

Τα όνειρα της Γουέστ Χαμ για το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1965 (Κύπελλο Κυπελλούχων) παρέμειναν ζωντανά, μετά την εκτός έδρας νίκη1-0 με την Άλκμααρ, στον δεύτερο ημιτελικό του Conference League,το ίδιο σκορ που είχαμε και στο πρώτο ματς του Λονδίνου . Το μοναδικό τέρμα ήρθε στις καθυστερήσεις με γκολ του Φορνάλς και αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την ολλανδική ομάδα, καθώς μετρούσε 8 νίκες εφέτος στη διοργάνωση.

Στο κατάμεστο “AFAS Stadion” με παρόντα τον Γκουστάβο Πογέτ που πήγε να παρακολουθήσει τους δύο διεθνείς Έλληνες της ΑΖ, τον Χατζηδιάκο και τον Παυλίδη, η ολλανδική ομάδα ήταν ακίνδυνη στο πρώτο μισό του αγώνα. Η Άλκμααρ είχε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που έχασε το πρώτο ματς με 2-1. Ο αμυντικός Ντε Βιτ αντικαταστάθηκε από τον 19χρονο Μίλος Κέρκεζ και στην επίθεση ο Κάρλσον αντικατέστησε τον Έντγκααρντ
Όσο για τη Γουέστ Χαμ, παρέμεινε αμετάβλητη από το πρώτο παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι οκτώ παίκτες που ξεκίνησαν στην ήττα με 2-0 στην Πρέμιερ Λιγκ από την Μπρέντφορντ δεν βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ήταν το δοκάρι του Πακετά στο 25ο λεπτό. Μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού, ο Αρεολά δεν είχε δοκιμαστεί. Η Άλκμααρ ήταν γενικά άνετη στην κατοχή, αλλά δεν είχε βάλει δύσκολα στα μετόπισθεν της Γουέστ Χαμ.

Στο 48ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Κέρκεζ, ο Παυλίδης έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα και εννέα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας επιθετικός, έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Αγκέρ, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά παράβαση δεν υπήρχε. Στο 66΄ απείλησε ο Χατζιδιάκος με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Κέρερ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Αρεολά ήταν σε εγρήγορση και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ισπανός Φορνάλς, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75ο λεπτό, έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους Λονδρέζους, με συνολικό σκορ 2-0.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ, Ράιντερς, Μάινανς, Κλάζι, φαν Μπρέντεροντ, Κάσρλσον, Παυλίδης
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Μπενραχμά, Αντόνιο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.