Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1 : Έμεινε η προσπάθεια… (vids)

Αν και ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια προσπάθεια απέναντι στη Σλάβια Πράγας, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τους Τσέχους στη Λεωφόρο και έμεινε εκτός των πλέι οφ του Europa Conference League.

Αν και ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια προσπάθεια απέναντι στη Σλάβια Πράγας, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τους Τσέχους στη Λεωφόρο και έμεινε εκτός των πλέι οφ του Europa Conference League (2-0 υπέρ της Σλάβια το πρώτο παιχνίδι).

Οι Πράσινοι έκαναν απίθανο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν με τον Σποράρ, είχαν και δοκάρι με τον Σλοβένο επιθετικό και σωρεία χαμένων ευκαιριών στην “καυτή” Λεωφόρο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ξέμειναν από δυνάμεις και οι Τσέχοι με τέρμα του Τζουρέτσκα στις καθυστερήσεις “κλείδωσαν” την πρόκριση.

Θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο τέλος του αγώνα για τον Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του.

Tα πλάνα των προπονητών

Πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον αγώνα στην Πράγα, επιλέγοντας σχηματισμό 1-4-3-3.

Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία των Πράσινων, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Χουάνκαρ (αριστερά), Μάγκνουσον, Σχένκεφελντ, Κώτσιρας, στη μεσαία γραμμή οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν και στην επίθεση οι Αϊτόρ (αριστερά), Βαγιαννίδης (δεξιά) και Σποράρ (κορυφή).

Ο τεχνικός της Σλάβια, Γίντριχ Τρπισόφσκι επέλεξε σχηματισμό 1-4-1-4-1 με τον Μάντους στη θέση του τερματοφύλακα, τους Ντόρλεϊ, Κατσαράμπα, Ούσου και Ντούντερα στην άμυνα και τον Τιεχί μοναδικό αμυντικό χαφ. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Ολαγίνκα, Χόλες, Τραορέ, Σράντζ και ο Λινγκρ στην κορυφή της επίθεσης.

“Πράσινη” κυριαρχία!

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκού ήταν μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα!

Μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Σποράρ έκανε την προβολή και η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την άμυνα των Τσέχων.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν τη Σλάβια και στο 19ο λεπτό έχασαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία.

Μετά από ατομική προσπάθεια του Αϊτόρ, ο Ισπανός εξτρέμ πάτησε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να διώχνει με μεγάλη δυσκολία.

Οι Τσέχοι έχασαν την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο 29ο λεπτό. Μετά από κόντρα επίθεση, ο Ντούντερα πήρε τη μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και έκανε ανενόχλητος το σουτ, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 32ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Σποράρ πήρε την κάθετη πάσα από τον Κώτσιρα και βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σλάβια, ωστόσο ο Μάντους κέρδισε τον Σλοβένο επιθετικό του Παναθηναϊκού και έδιωξε τη μπάλα.

Στο 40ο λεπτό ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα που δεν βγήκε για τον τερματοφύλακα της Σλάβια. Ο Μάντους είχε βγει από την περιοχή του και έκανε φάουλ με τα χέρια στον Σποράρ, ο οποίος είχε κλέψει τη μπάλα.

Οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι στο 43ο λεπτό μετά από ανατροπή του Σχένκεφελντ από τον Μάντους στην περιοχή, ωστόσο ο Μπανκς δεν είδε παράβαση.

Κόπωση από την προσπάθεια

Με τη βοήθεια του κόσμου τους και αποφασιστικότητα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αγωνίζεται στο ίδιο υψηλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος.

Στο 54ο λεπτό καιετά από γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου, ο Σποράρ δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά μετά την υπερπροσπάθεια του Μάντους και το διώξιμο του τερματοφύλακα των Τσέχων. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με το “παρθενικό” τέρμα του Σποράρ με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Ο Χουάνκαρ έκανε εξαιρετική ενέργεια και τη σέντρα από την αριστερή πτέρυγα, ο Σποράρ βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή ο Σλοβένος επιθετικός έκανε το 1-0 στη “φλεγόμενη” Λεωφόρο.

Σταδιακά άρχιζε να βγαίνει η κόπωση στο “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού εξαιτίας της μεγάλης προσπάθειας, ενώ οι Τσέχοι αμύνθηκαν μαζικά και προσπάθησαν να διατηρήσουν το σκορ πρόκρισης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά ο ρυθμός του αγώνα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 85ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Σλάβια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το γκολ της ισοφάρισης για τους Τσέχους ήρθε στο 95ο λεπτό. Μετά από απίθανο λάθος του Καμπετσή, ο οποίος έκανε απρόσεκτη πάσα προς τον Μπρινιόλι, ο Τζουρέτσκα έκλεψε τη μπάλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Παναθηναϊκός – Σλάβια 1-1

Διαιτητής: Πίτερ Μπανκς

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σχένκεφελντ (55′ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77′ Ιωαννίδης), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77′ Καμπετσής), Σποράρ, Αϊτόρ (88′ Καρλίτος).

Σλάβια: Μάντους, Ντόρλεϊ, Κατσαράμπα, Ούσου, Ντούντερα (82′ Μάσοπουστ), Τιεΐ (82′ Τζουρέτσκα), Ολαγίνκα, Χόλες, Τραορέ (61′ Σέβτσικ), Σράτζ (97′ Τετσλ), Λινγκρ (62′ Ουσόρ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.