Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ 0-0: Αρνητής αποκλεισμού! (vids&hls)

Αν και καλύτερος ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε ν' αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε κι έμεινε "ζωντανός" στο παιχνίδι της πρόκρισης παρότι έχασε τον Κρέσπο με αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα

Στα χέρια του κρατάει πλέον ο ΠΑΟΚ την υπόθεση «πρόκριση» μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν. Πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάζεταιι τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Λίνκολν στην Τούμπα, ενώ θα έχει το νου του και στην Κοπεγχάγη καθώς οι Δανοί θα υποδεχτούν τους Σλοβάκους και το αποτέλεσμα, με σημαντική παράμετρο τα γκολ, τη διαφορά κλπ θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο ως προς το ποιά ομάδα θα πάρει τη 2η θέση στον όμιλο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας εκτός τους Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας δεν ήθελε να πάει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής. Ο Σίντκλεϊ πήρε τη θέση του Ροντρίγκο (σ.σ. εκτός ευρωπαϊκής λίστας) κι ο Εσίτι αυτήν του Σβαμπ, προκειμένου να έχει τον Αυστριακό «φρέσκο» για το δεύτερο μέρος. Το πρώτο ζητούμενο ήταν η σωστή όσο κι αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία ενώ στην επίθεση η γρήγορη μετάβαση κι η τελική προσπάθεια λογίζονταν ως καθοριστικοί παράγοντες.

Ο Βλάντιμιρ Βάις δεν είχε στη διάθεσή του τον Κανκάβα δημιουργώντας του ένα σημαντικό «πονοκέφαλο» για τις θέσεις μπροστά από τη περιοχή με τον Ράμπιου τελικά να παίρνει τη θέση του. Δεν άλλαξε πολλά σ’ ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση της αντίστοιχης αναμέτρησης της Τούμπας, πιέζοντας ψηλά και καραδοκώντας για το λάθος που θα έφερνε την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

Το … θολωμένο του μυαλό

Στο άδειο «Tehelne Pole» ελέω πανδημίας οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σ’ ένα … αναγνωριστικό ημίωρο, διάστημα στο οποίο η μία προσπαθούσε να επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού της στην άλλην. Οι Σλοβάκοι μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν ψηλά, να «κλείσουν» τον «Δικέφαλο» στην περιοχή του και να σκοράρουν γρήγορα ενώ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με ψυχραιμία βγάζοντας την μπάλα από το δικό της μισό με ορθολογική ανάπτυξη κι όχι με μακρινές μπαλιές απομάκρυνσης στα «τυφλά».

Σ’ αυτό το παιχνίδι λεπτών ισορροπιών δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Στο 5’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς ο Τσόβαν έδιωξε με γροθιές. «Απάντησε» ο Βάις στο 8’ με σουτ εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Μια ευκαιρία που προκάλεσε έντονες φωνές από τον πάγκο για ν’ ανέβουν πιο ψηλά οι γραμμές, όπερ κι εγένετο λειτουργώντας καταλυτικά ως προς την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Κι ενώ ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ βρήκε τις ισορροπίες του δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο και για την επίθεση, όπου οι αποστάσεις δεν ήταν καλές, έλειψε η κίνηση των μεσοεπιθετικών ανάμεσα στις γραμμές κι η εν γένει κινητικότητα μ’ εξαίρεση τον Ζίβκοβιτς. Αυτό είχε ως συνέπεια να φτάνουν με άνεση στα πέριξ της περιοχής της Σλόβαν αλλά ως εκεί. Ούτε οι συχνές εναλλαγές των Μπίσεσβαρ-Ζίβκοβιτς από πλευρά σε πλευρά βοήθησαν να λυθεί και ν’ αλλάξει η συγκεκριμένη εικόνα.

Αυτήν τη φορά όμως η ομάδα είχε σε καλή μέρα και με αντίστοιχη λειτουργία τους δύο χαφ του, με τη συναρμογή των Τέιλορ-Σίντκλεϊ. Με την πάροδο του πρώτου 20λεπτου ο «Δικέφαλος» αύξησε την πίεση στη Σλόβαν παίρνοντας την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 29’ ο Κούρτιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση σ’ εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε ψηλά! Κι ένα λεπτό μετά ο Μπίσεσβαρ έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν μετά από εξαιρετική ανάπυξη ο Σίντκλεϊ γύρισε την παράλληλη μπαλιά από αριστερά αλλά ο Ολλανδός μεσοεπιθεικός υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις πλάσαρε ψηλά.

Η φόρτωση του άξονα από ποδοσφαιριστές στην ανασταλτική λειτουργία, σε συνάρτηση με τη γρήγορη προώθηση των κεντρικών αμυντικών όταν η μπάλα πλησίαζε το χώρο μπροστά από την περιοχή ώθησε τους Σλοβάκους να ψάχνουν ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Στο 43’ σημείωσαν την καλύτερη στιγμή τους, όταν σε διαγώνια μεταβίβαση του Βάις ο Μέντβεντεφ βρήκε ανοικτό διάδρομο, μπήκε αντίστοιχα στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε – λίγο – άουτ.

Αλλαγή προσώπων, δημιουργία ευκαιριών, ίδιο αποτέλεσμα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μια μια αναγκαστική αλλαγή για τον «Δικέφαλο» καθώς ο Κρέσπο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάι. Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου εξελίχθηκαν ως μια επανάληψη του αντίστοιχων του πρώτου, με τις δύο ομάδες να πατούν … «γκάζι» με στόχο ποιά θα βρει πρώτη το γκολ αφού αυτό έμοιαζε και … ικανό να κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Την πρώτη καλή στιγμή κατέγραψε με την ολοκλήρωση μιας ώρας αγώνα η Σλόβαν, όταν ο Σμρχαλ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκριν νίκησε κατά κράτος τον Σίντκλεϊ πιάνοντας τη διαγώνια κεφαλιά κι ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Εσίτι έδωσε τη θέση του στον Σβαμπ κι ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τη χαμένη του επιθετικότητα που τον χαρακτήρισε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Αυστριακό “φρέσκο”, η ομάδα του “Δικεφάλου” έβγαζε γρήγορες αντεπιθέσεις προσπαθώντας – κυρίως – από τις πτέρυγες. Στο 71′ οι ΜουργκΣφιντέρσκι πήραν τις θέσεις των Ελ Καντουρί-Άκπομ κι είναι γεγονός πως η ομάδα έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι της όχι όμως και την επιπλέον ουσία που αναζητούσε και της έλειπε στην τελική προσπάθεια. Στο 78′ ο Σφιντέρσκι έδωσε άδοξο τέλος σε μια όμορφη ανάπτυξη όταν αντί να τροφοδοτήσει έναν εκ των δύο συμπαικτών του που είχαν προωθηθεί προτίμησε να δοκιμάσει το σουτ από τη γωνία της περιοχής.

Νέα προσπάθεια του διεθνή Πολωνού επιθετικού στο 82′ κατέληξε μόλις άουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο Μίτριτσα επέστρεψε για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του αντικαθιστώντας τον Μπίσεσβαρ. Μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής σε φάση στο 86′ όταν δέχτηκε μαρκάρισμα με τα χέρια μπροστά από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί. Ρόλο είχε και στην πολύ καλή στιγμή του 88′ όταν ο Κάσια γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα με καθοριστική παρέμβαση.

Διαιτητής

Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)

Βοηθοί

Έρβιν Ζέιστρα (Ολλανδία)

Μάριο Ντικς (Ολλανδία)

Τέταρτος

Σάντερ Φαν Ντερ Έικ (Ολλανδία)

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Βλάντιμιρ Βάις) (4-2-3-1): Τσόβαν, Μέντβεντεβ, Κάσια, Μποζίκοφ (σ.σ. αρχηγός), Ντε Μάρκο (90’ Ντα Σίλβα), Άγκμπο, Ιμπραχίμ (90’ Μραζ), Γκριν (71’ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχάλ (71’ Ντράζιτς), Χέντι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (σ.σ. αρχηγός, 46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Εσίτι (64’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί (71’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86’ Μιτρίτσα), Ακπομ (71’ Σφιντέρσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.