Γεωργία-Ελλάδα 0-0 (4-2 πεν.): «Έσβησε» το όνειρο πρόκρισης στα πέναλτι (highlights)

Στη διαδικασία των πέναλτι η Εθνική έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2024.

Την ευκαιρία να δώσει το παρών σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έχασε η Εθνική. Η Ελλάδα είδε το όνειρο πρόκρισης στο EURO 2024 να… σβήνει στα πέναλτι κόντρα στη Γεωργία, η οποία από τη μεριά της πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ προσπάθησαν, πάλεψαν, αλλά δεν μπόρεσαν να επιβληθούν των αντιπάλων τους σε κανονική διάρκεια και παράταση, ενώ ήταν και άτυχοι στο δοκάρι του Μαυροπάνου στο έξτρα μισάωρο. Στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε την εκτέλεση του Μπακασέτα και ο Γιακουμάκης έστειλε τη δική του άουτ, με τον Κβεκβεσκίρι να σκοράρει το 4-2 και να στέλνει τη χώρα του στα γήπεδα της Γερμανίας.

Άγχος, Βλαχοδήμος και αποβολές!

Υποτονικό ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Γεωργία, με την Εθνική να έχει καλή στιγμή στο 8’ και μετά… τίποτα! Ο Χατζηδιάκος έκανε τη μεγάλη μπαλιά προς τον Ιωαννίδη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έφτασε μία ανάσα από το να βγει τετ α τετ, όμως ο Ντβάλι πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα ματς με πολλά λάθη, γλιστρήματα και καμία τελική, ως και τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Ως εκείνο το διάστημα οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έκαναν εξαιρετική εμφάνιση αμυντικά και το μόνο μελανό σημείο τους ήταν οι τρεις κίτρινες στους Μπαλντοκ, Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο, με τις δύο εξ αυτών για μαρκαρίσματα πάνω στον Κβαρατσκέλια. Στο 45’ ο στόπερ της Γουέστ Χαμ έκανε φάουλ πάνω στον σταρ της Νάπολι και εκεί είχαμε την κορυφαία απειλή στο ημίχρονο. Ο Τσακβετάτζε προσπάθησε να νικήσει τον Βλαχοδήμο, όμως ο γκολκίπερ της Νότιγχαμ Φόρεστ έδιωξε εντυπωσιακά. Και με τη λήξη  του πρώτου μέρους, είχαμε ένταση, που έφεραν τις αποβολές των Τζαβέλλα για την Ελλάδα και Λόρια για τη Γεωργία!

Μία από τα ίδια και παράταση!

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις άρχισε και το δεύτερο 45λεπτο στη Γεωργία, με την Ελλάδα να είναι ανώτερη από την αντίπαλή της, χωρίς να το εκμεταλλεύεται. Μάλιστα οι αναγκαστικές αλλαγές έδειξαν προς στιγμήν ότι το ματς θα… γείρει προς τους γηπεδούχους, αλλά οι Ρότα και Σιώπης που μπήκαν στη θέση των Μπάλντοκ και Κουρμπέλη ήταν εξίσου καλοί με αυτούς που βγήκαν και το έδειχναν σε κάθε φάση. Στο 73’ ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα, με τον Ιωαννίδη να μην προλαβαίνει για λίγο την μπάλα, ενώ και στο κόρνερ του 80’ ο Μαμαρντασβίλι βγήκε και μάζεψε. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Δοκάρι, Βλαχοδήμος και… πέναλτι!

Με… φόρα να «καθαρίσει» την πρόκριση πριν τα πέναλτι μπήκε η Εθνική στην παράταση και σιγά-σιγά έδειχνε την ανωτερότητά της. Αρχικά ο Μπακασέτας απείλησε με μακρινό σουτ στο 100’, με την μπάλα να περνάει κόρνερ  έπειτα την απόκρουση του Μαμαρντασβίλι. Δύο λεπτά μετά η «γαλανόλευκη» είχε την σπουδαιότερη φάση της στο παιχνίδι ως εκείνο το σημείο. Έπειτα το κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην επόμενη στιγμή, στο 103′, ο Ρότα σούταρε μέσα από την περιοχή, ψηλά άουτ. Και το πρώτο μέρος του έξτρα μισαώρου έκλεισε με ευκαιρία της Γεωργίας. Ο Μικαουτάτζε «πάτησε» στην περιοχή της Ελλάδας, γύρισε στον Νταβιντασλίβι, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Βλαχοδήμο!

Στο δεύτερο 15λεπτο αξιοσημείωτη ήταν η απίστευτη ενέργεια του Τσιταϊσβίλι, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με τον Βλαχοδήμο να δείχνει ξανά τα αντανακλαστικά του. Εν αντιθέσει με την κυριαρχία της στην αρχή της παράτασης, η Εθνική δεν μπορούσε να παράξει με τον ίδιο ρυθμό φάσεις. Στο 115′ ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Μασούρα, η κεφαλιά του οποίου ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Μαμαρντασβίλι. Στο 120′ ο Μικαουτάτζε έφτασε κοντά στο γκολ, με το τελείωμά του να περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Έλληνα γκολκίπερ!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Κοτσορασβίλι: 1-0
Μπακασέτας: Απόκρουση Μαμαρντασβίλι
Νταβιτασβίλι: 2-0
Μασούρας: 2-1
Μικαουτάτζε: Άουτ
Μπουχαλάκης: 2-2
Ντβάλι: 3-2
Γιακουμάκης: Άουτ
Κβεκβεσκίρι: 4-2

Η ταυτότητα του ματς:

Γήπεδο: «Boris Paichadze Dinamo Arena»

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ

Κίτρινες: 42’ Ζιβζιβάτζε, 50’ Κβιρκβέλια – 6’ Μπάλντοκ, 35’ Χατζηδιάκος, 44’ Μαυροπάνος, 90’ Κωνσταντέλιας, 90+3’ Ρότα

Σκόρερ: –

Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ Τσιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Τσακβεντάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Κβαρατσκέλια (109’ λ.τρ. Κβιλιτάια), Ζιβζιβάτζε (75’ Μικαουτάτζε).

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (61’ λ.τρ. Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μάνταλος (99’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.