Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής Γυναικών!

Μια μεγάλη ευκαιρία - ίσως και η πρώτη στην ιστορία - για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 που θα γίνει στην Ελβετία έχει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών.

Μια μεγάλη ευκαιρία – ίσως και η πρώτη ρεαλιστικά στην ιστορία – για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 που θα γίνει στην Ελβετία έχει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών.

Η κλήρωση της προκριματικής φάσης είναι… λουκούμι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το πρόγραμμα των αγώνων εξαιρετικό, η ποδοσφαιρική “μαγιά” ήδη υπάρχει και η “γαλανόλευκη” είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Ή αν θέλετε για την προσπάθεια ενός ποδοσφαιρικού… θαύματος, γιατί μονάχα υπέρβαση θα είναι το νούμερο 60 της παγκόσμιας κατάταξης να βρεθεί σε δύο καλοκαίρια μεταξύ των 16 καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.

Οι αντίπαλοι

Το αρχικό “μονοπάτι” που θα ακολουθήσει η Εθνική ομάδα είναι βατό, καθώς αντίπαλοι είναι το Μαυροβούνιο (νούμερο 89), τα Νησιά Φερόε (νούμερο 110) και η Ανδόρρα (νούμερο 183).

Σε θεωρητικό επίπεδο, το Μαυροβούνιο είναι ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος, ωστόσο η Εθνική ομάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Τα δύσκολα θα έρθουν… μετά, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη συνέχεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει καταλάβει την τρίτη θέση ή τέταρτη θέση σε όμιλο της League A. Δηλαδή μια από τις ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις (πχ. Νορβηγία, Φινλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Πολωνία).

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αν γίνει το “θαύμα” και η Εθνική προκριθεί από αυτή τη διαδικασία, τότε θα πρέπει να περάσει στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ μια από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την ίδια διαδικασία.

Ναι, είναι… ζόρικη η κατάσταση, ωστόσο στα δύσκολα φαίνονται οι δυνατοί και για να γίνει το “άλμα” στο ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα μας, χρειάζονται οι υπερβάσεις σε εθνικό επίπεδο. Και με τον Αλέξανδρο Κατηκαρίδη στο “τιμόνι” και αυτή τη “φουρνιά” ποδοσφαιριστριών, όλα είναι πιθανά!

To πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα από την UEFA)

1η αγωνιστική

Ελλάδα – Νησιά Φερόε (5 Απριλίου)

2η αγωνιστική

Ανδόρρα – Ελλάδα (9 Απριλίου)

3η αγωνιστική (31 Μαΐου)

Ελλάδα – Μαυροβούνιο

4η αγωνιστική (4 Ιουνίου)

Νησιά Φερόε – Ελλάδα

5η αγωνιστική (12 Ιουλίου)

Ελλάδα – Ανδόρρα

6η αγωνιστική (16 Ιουλίου)

Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Η διαδικασία:

1ος γύρος play off

Οι 8 ομάδες της League A (4 που θα πάρουν την 3η θέση και 4 που θα πάρουν την 4η θέση) θα αγωνιστούν με 8 ομάδες της League C (5 που θα πάρουν την 1η θέση και 3 καλύτερες που θα πάρουν τη 2η θέση). Oι 8 νικητές προκρίνονται στον 2ο γύρο των play-off.

Οι 6 ομάδες της League B (4 επικεφαλής και 2 καλύτερες 2ες ομάδες) θα αντιμετωπίσουν 6 ομάδες της ίδιας κατηγορίας (4 ομάδες που θα πάρουν την 3η θέση και 2 χειρότερες 2ες). Οι 6 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον 2ο γύρο των play-off.

2ος γύρος play-off

Στον 2ο γύρο, οι 14 ομάδες που προκρίθηκαν από τον 1ο γύρο, θα κληρωθούν σε 7 ζευγάρια από γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία θα προκύψουν από τις επιδόσεις τους στα Women’s European Qualfiers. Οι 7 νικητές των play-off προκρίνονται στην τελική φάση μαζί με την οικοδέσποινα Ελβετία και τις 8 ομάδες που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην 1η και την 2η θέση της League A.

Προβιβασμός και υποβιβασμός ομάδων

League A: Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η, 2η και 3η θέση παραμένουν στη League A της διοργάνωσης ενώ οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 4η θέση των ομίλων υποβιβάζονται στη League B.

League B: Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 1η θέση των ομίλων προβιβάζονται στην League Α ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 2η και 3η θέση παραμένουν στη League B της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στην 4η θέση των ομίλων υποβιβάζονται στη League C.

League C: Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στην 1η θέση των ομίλων προβιβάζονται στην League B ενώ οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 2η, 3η και 4η θέση παραμένουν στη League C της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.