Ελλάδα-Γαλλία 2-2: Ισοπαλία αποδείξεων και… τώρα Καζακστάν για EURO! (highlights)

Εξαιρετική εμφάνιση από τη «γαλανόλευκη», ειδικά στο δεύτερο μέρος και ισοπαλία με τους «τρικολόρ» στο κλείσιμο των προκριματικών του EURO 2024.

Αυτή είναι Εθνική! Με μια τρομερή εμφάνιση και ένα πεντάλεπτο… φωτιά η Ελλάδα αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στη Γαλλία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024.

Φυσικά βαθμολογικά το ματς δεν είχε καμία ουσία, όμως το… «Χ» δίνει ψυχολογία και η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μας αποδεικνύει ότι η «γαλανόλευκη» μπορεί να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας μέσω των Playoffs.

Για να συμβεί αυτό πρέπει στις 21 Μαρτίου να επικρατήσει του Καζακστάν και πέντε μέρες μετά να κερδίσει τον τελικό κόντρα σε μία εκ των Γεωργίας-Λουξεμβούργου.

Στα του ματς, οι «τρικολόρ» πήραν το προβάδισμα με τον… κεραυνό του Κόλο Μουανί στο 42’, όμως οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έκαναν την ανατροπή με τα γκολ των Μπακασέτα στο 56’ και Ιωαννίδη στο 61′. Όμως ο Φοφανά στο 74’ με άλλο ένα άπιαστο σουτ έκανε το τελικό 2-2.

Τρία δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 43′, στο 90′ και το 90+5′, με Γκριεζμάν… Ζέκα και Εμπαπέ! Μάλιστα το δεύτερο που λίγο έλειψε να είναι αυτογκόλ, ήταν… διπλό!

Τα πλάνα των προπονητών

Με τριάδα στην άμυνα και τους Μπουχαλάκη-Γαλανόπουλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής άρχισε το ματς ο Γκουστάβο Πογέτ και ο βοηθός του Τζεράρντ Νους (αντικαθιστούσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό λόγω τιμωρίας) απέναντι στη Γαλλία.

Ο Ουρουγουανός προπονητής της «γαλανόλευκης» επέλεξε πιο… συντηρητική προσέγγιση, έχοντας στο μυαλό του την αμυντική λειτουργία της ομάδας και τη δημιουργία φάσεων μέσω αντεπιθέσεων.

Ελλάδα-Γαλλία: Οι «εκλεκτοί» του Πογέτ

Από την απέναντι πλευρά ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Έτσι τη θέση του στο βασικό σχήμα των «τρικολόρ» πήρε ο Κόλο Μουανί, ενώ βασικός ήταν ο Γκριεζμάν, ο οποίος έπαιξε για 84ο σερί ματς της πατρίδας του.

Παράλληλα αυτό ήταν το 109ο ως μέλος της αρχικής 11άδας μετά το 2014, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας των ευρωπαϊκών χωρών!

Προειδοποίησε με Γκριεζμάν, σκόραρε με Κόλο Μουανί

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, με την Εθνική να πατάει καλά και να μη δέχεται φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12’ για τη Γαλλία, με τον Ντεμπελέ να σουτάρει και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

Τρία λεπτά μετά ο Γκριεζμάν έπιασε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ, όμως και πάλι ο γκολκίπερ της «γαλανόλευκης» έδειξε τρομερά αντανακλαστικά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Έλληνες διεθνείς πήραν μέτρα στο γήπεδο και με διαδοχικά κόρνερ στο 20λεπτο προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, χωρίς όμως να το καταφέρνουν.

Με αυτά και με αυτά το παιχνίδι έφτασε στο μισάωρο, με το 0-0 να είναι ενδεικτικό της καλής αμυντικής λειτουργίας της Εθνικής και της… προσεκτικής προσέγγισης στην επιθετική!

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι είχαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το εν κινήσει σουτ του Γκριεζμάν μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Άτυχος ο Γάλλος προς τέρψιν της Ελλάδος

Στο 40’ η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση με Ιωαννίδη και Μασούρα, αλλά η προσπάθειά των δύο παικτών κόπηκε από τον Σαλιμπά!

Δύο λεπτά μετά ο Κόλο Μουανί έδωσε προβάδισμα στους «τρικολόρ» με ένα γκολ από δύσκολη γωνία. Ο άσος του Ντιντιέ Ντεσάν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και από πλάγια-δεξιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του!

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, σε ένα 45λεπτο που η Εθνική στεκόταν καλά αμυντικά, αλλά «πλήρωσε» την ποιότητα των αντιπάλων της, καθώς και τη δική της επιθετική… νωθρότητα.

Ανατροπή, αλλά… καλή και η ισοπαλία!

Την πρώτη απειλή πραγματοποίησε έπειτα την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Ιωαννίδης, ο οποίος προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 52’. Το σουτ του μετά την μπαλιά του Ρέτσου ήταν καλό, αλλά πέρασε πάνω από την εστία του Σαμπά.

Αυτή αποδείχτηκε πως ήταν η προειδοποιητική βολή, μιας και τέσσερα λεπτά μετά ο Μπακασέτας έφερε το ματς στα ίσα σε φάση διαρκείας. Από διαδοχικά σουτ που σταμάτησαν στα σώματα των Γάλλων, ο αρχηγός της Εθνικής βρήκε την μπάλα μπροστά του και με ένα μονοκόμματο βολέ την έστειλε στα δίκτυα για το 1-1!

Δύο ευκαιρίες, ένα γκολ με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος για τη Γαλανόλευκη.

Και υπήρξε και συνέχεια!

Στο 61’ ο Μπουχαλάκης βρήκε εξαιρετικά τον Γιαννούλη με διαγώνια μπαλιά, ο Γιαννούλης έκανε… ποδιά στον Κουντέ και ο Ιωαννίδης πήρε την πάσα πάρε-βάλε από τον αριστερό μπακ για το 2-1 της Ελλάδος.

Απίθανη εξέλιξη με εξαιρετικό πεντάλεπτο από τους γηπεδούχους! Άλλη ομάδα επιθετικά και ανατροπή με σούπερ ποδόσφαιρο…

Άμεσα ο Ντιντιέ Ντεσάν πέρασε τον Εμπαπέ στο ματς, θέλοντας να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του.

Όπως και έγινε, μιας και ο σούπερ σταρ των Γάλλων πέρασε τρεις αντιπάλους του στο 74’, έδωσε την μπάλα στον Φοφανά και αυτός με ένα άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-2!

Το σουτ… τηλεφώνημα που θα έλεγε και μια ψυχή!

Στο 90′ λίγο έλειψε η Γαλλία να κάνει ανατροπή στην… ανατροπή, αλλά ύστερα από κόντρα στον Ζέκα και το διπλό δοκάρι η Εθνική άντεξε και κράτησε το 2-2, παρά και το τρίτο δοκάρι με τον Εμπαπέ στο 90+5′!

Η ταυτότητα του ματς:

10η αγωνιστική προκριματικών EURO 2024

Group A

Γήπεδο: «OPAP Arena»

Διαιτητής: Ζίμπερτ

Κίτρινες: 34’ Μπουχαλάκης, 40’ Ρέτσος, 75’ Ιωαννίδης – 34’ Ντεμπελέ, 55’ Φοφανά, 90+2′ Γκριεζμάν

Σκόρερ: 56’ Μπακασέτας, 61’ Ιωαννίδης – 42’ Κόλο Μουανί, 74’ Φοφανά

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ-Τζεράρντ Νους): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85’ Σάλιακας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (86’ Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (77’ Παυλίδης), Ιωαννίδης (77’ Ζέκα)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Σαμπά, Κουντέ (64’ Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85’ Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64’ Κομάν), Κολό Μουανί (64’ Εμπαπέ), Ζιρού (70’ Τουράμ).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1.Γαλλία22
2.Ολλανδία18
3.Ελλάδα13
4.Ιρλανδία6
5.Γιβραλτάρ0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.