Ουκρανία-Ιταλία 0-0: Έμειναν όρθιοι οι “ατζούρι” και τσέκαραν εισιτήριο για το Euro! (hls)

Η Εθνική Ιταλίας άντεξε στην πίεση της Εθνικής Ουκρανίας στην BayArena του Λεβερκούζεν, πήρε τον πολύτιμο βαθμό κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Τελικός για την 2η θέση του 3ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 διεξήχθη σήμερα (20/11) στην BayArena του Λεβερκούζεν, όπου η τυπικά γηπεδούχος Ουκρανία υποδέχτηκε την Εθνική Ιταλίας. Η μάχη έμεινε στο “λευκό” 0-0, με τους “ατζούρι” να βγαίνουν ευνοημένοι από το αποτέλεσμα, αφού στην ισοβαθμία στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής, είναι από πάνω.

Στη γερμανική έδρα, λοιπόν, η «ξεσπιτωμένη» σε όλη την προκριματική σειρά του ερχόμενου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ουκρανία, ήθελε μόνο νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, Ιταλούς. Με θετικό αποτέλεσμα τους έστελνε στα play off κι έπαιρνε αυτή το εισιτήριο για την τελική φάση. Οι Ιταλοί, όμως, πήραν αυτό που ήθελαν, τερμάτισαν στους 14 βαθμούς, όσους και οι Ουκρανοί, τους οποίους είχαν νικήσει εντός έδρας (2-1), και τσέκαραν αυτοί την πρόκριση.

Στο πρώτο 20λεπτο του σημερινού αγώνα οι Ουκρανοί κυριάρχησαν. Έπεσαν, όμως, πάνω σε έναν καταπληκτικό Ντοναρούμα, που κράτησε την εστία του. Οι Ιταλοί είχαν τις δικές τους μεγάλες στιγμές (σπουδαιότερη αυτή με τον Φρατέζι), αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Στο τέλος αρκέστηκαν να προφυλάξουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, σφραγίζοντας τη συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Κονόπλια (86′ Τιμτσούκ), Σβάτοκ (90+1′ Μαλινόβσκι), Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Στεπανένκο (80′ Πιχαλιόνοκ), Τσιγκάνκοφ (80′ Ζουμπκόφ), Σουντάκοφ, Ζιντσένκο (86′ Σικάν), Μούντρικ, Ντόβμπικ

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι, Μπουόντζορνο, Ντιμάρκο, Φρατέζι, Ζορζίνιο (71′ Πολιτάνο, 90+2′ Νταρμιάν), Μπαρέλα, Τζανιόλο (71′ Κριστάντε), Ρασπαντόρι (46′ Σκαμάκα), Κιέζα (81′ Κεν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.