Μπαρτσελόνα: Η FIFA πληρώνει για τον Γκάβι

Η FIFA θα πληρώσει έως και 7,5 εκατομμύρια στην Μπαρτσελόνα για το σοβαρό τραυματισμό του Γκάβι.

Αυτό προβλέπει, για κάθε τραυματισμό που υπερβαίνει τις 28 ημέρες απουσίας, το «πρόγραμμα προστασίας  συλλόγων», όπως αναφέρει η ιταλική εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcio e finanza, αποζημιώνοντας τους συλλόγους σε περίπτωση τραυματισμού ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα του τραυματισμού του 19χρονου μέσου της Μπαρτσελόνα Γκάβι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στον αγώνα Ισπανία-Γεωργία (3-1) στο Βαγιαδολίδ. Η Μπαρτσελόνα ανέφερε ότι υπέστη «ολική ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατό του και τραυματισμό που σχετίζεται με τον έξω μηνίσκο. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργική  επέμβαση.». Θα χρειαστεί χρόνος αποθεραπείας και θα μείνει μακριά από τα γήπεδα εκτός για 6-8 μήνες.

Οι παίκτες προστατεύονται, από το «πρόγραμμα προστασίας  συλλόγων» της FIFA,  καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εθνικής ομοσπονδίας. Το ανώτατο ημερήσιο επίδομα περιορίζεται στα 20.548 ευρώ ανά τραυματισμό. Το συνολικό ποσό που διαθέτει  το σχετικό πρόγραμμα είναι 80 εκατομμύρια ετησίως.

Τέλος, οι νέοι οικονομικοί κανόνες της ισπανικής La Liga επιτρέπουν στο σύλλογο, σε περίπτωση μακροχρόνιων τραυματισμών (τέσσερις μήνες ή περισσότερο), να χρησιμοποιήσει το 80% του μισθού του τραυματισμένου παίκτη για να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή. Η Μπαρτσελόνα, επομένως, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έναν αντικαταστάτη του Γκάβι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.