Ελλάς Γαλλία συμμαχία

Την ώρα που οι Έλληνες διεθνείς θα δίνουν αγώνα επιβίωσης στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία, οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αναζητούν νίκη πρόκρισης στο Άμστερνταμ κόντρα στην Ολλανδία, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην Ελλάδα.

Η πορεία της Γαλλίας στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 είναι μέχρι στιγμής ιδανική. Μόνο νίκες στα 5 παιχνίδια με 11 γκολ υπέρ δίχως να έχει δεχθεί ούτε ένα! Η φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι με το ένα πόδι στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης. Από το Euro 1996 και μετά δεν λείπει από κανένα μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού. Ή και φθινοπωρινό όπως στο Κατάρ.

Ένα μικρό καμπανάκι για τον Εμπαπέ

Ο αρχηγός των «Τρικολόρ» δεν είναι και στα καλύτερά του. Δεν ανησυχεί αλλά τελεί υπό πίεση. «Δεν διανύει μια περίοδο αποτελεσματικότητας και για έναν παίκτη του μεγέθους του, αυτό μεγεθύνεται. Το καταλαβαίνει κι ο ίδιος, φάνηκε στη χαμένη ευκαιρία με τη Ρεν. Όλα όσα πέρασε το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τον αγωνιστικό φόρτο του φθινοπώρου όπου έχει ένα παιχνίδι ανά τρεις ημέρες, του δίνουν το δικαίωμα να περνάει μια περίοδο στην οποία δεν είναι και τόσο καλά» παραδέχθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ. Απόψε στο Άμστερνταμ ο γεννημένος στο Παρίσι αστέρας θα φορέσει για 72η φορά το εθνόσημο στο στήθος, όσες έχει και ο Μισέλ Πλατινί. Προτού κλείσει τα 25 του (24 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών) έχει προλάβει να πετύχει 40 γκολ, να μοιράσει 25 ασίστ, να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο φτάνοντας μια ανάσα από το repeat.

Γκριεζμάν, ο Πραιτωριανός του προπονητή

Στην εποχή του αναγκαστικού rotation ο Αντουάν Γκριεζμάν διαλύει τη νόρμα. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης και καλύτερος πασέρ στην ιστορία των «Πετεινών» με 28 ασίστ, θα είναι βασικός στην εθνική Γαλλίας για 81η διαδοχική φορά! Συνολικά θα πάρει φανέλα βασικού για 106η φορά ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Τιερί Ανρί. Στα 32 του ο «Γκριζού» είναι ο θεμέλιος λίθος στο οικοδόμημα του Ντεσάν. Σε εκείνον ο προπονητής βλέπει τον παίκτη-ορχήστρα, εκείνον που ορίζει τον ρυθμό. Ως κεντρικό χαφ, ως ακραίος στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, ως playmaker από βαθιά μέχρι ψηλά στο γήπεδο, όπως αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία στο Κατάρ. Βεβαίως για να έχεις 81 σερί ματς στην εθνική, πρέπει να είσαι διαθέσιμος. Από το 2016 έως και σήμερα ο Γκριεζμάν έχει χάσει εξαιτίας τραυματισμών μόνο 19 παιχνίδια στους εκάστοτε συλλόγους του.

Άμυνα με «ορθόδοξα» μπακ

Αναμφισβήτητα το απουσιολόγιο του Ρόναλντ Κούμαν για το σπουδαίο αποψινό παιχνίδι είναι ευρύ και…βαρύ εξαιτίας των ονομάτων που το συνθέτουν: Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Γκάκπο, Μπέρχαουζ, Μπότμαν, Τίμπερ. Αλλά και ο 54χρονος Ντεσάν, εκλέκτορας των Γάλλων από τον Ιούλιο του 2012 ετοιμάζει το 145ο παιχνίδι του έχοντας απώλειες στο αμυντικό κομμάτι. Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ντισασί όλοι τους τραυματίες. Επομένως μπροστά από τον Μενιόν στην εστία, μια πειραματική τετράδα αλλά με «κανονικά» μπακ. Δεξιά ο Τζόναθαν Κλος, αριστερά ο Τεό Ερναντέζ, ενώ δίπλα στον Ιμπραχίμα Κονατέ θα βρεθεί ο Λουκά Ερναντέζ. Στην επίθεση ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν θα δώσει το «παρών» εξ αρχής, αφού ταλαιπωρείται στον αριστερό αστράγαλο κάτι που σημαίνει δεν θα δούμε την τριπλέτα της Παρί Σεν Ζερμέν. Μαζί με τους Εμπαπέ, Κόλο Μουανί την τριάδα θα ολοκληρώσει ο Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Πιθανή εντεκάδα Γαλλίας (4-3-3): Μενιάν, Κλος, Κονατέ, Λ. Ερναντέζ, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Ραμπιό, Κομάν, Κόλο Μουανί, Εμπαπέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.